Gość: Smaug IP: *.chello.pl 17.07.06, 17:44 Ha, te różnice potrafią być jeszcze większe i bardziej szokujące. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Smaug Aparaty cyfrowe: w większym sklepie wyższa cena IP: *.chello.pl 17.07.06, 17:45 Ha, te różnice potrafią być jeszcze większe i bardziej szokujące. Link Zgłoś
Gość: ja Re: Aparaty cyfrowe: w większym sklepie wyższa ce IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.07.06, 08:45 A jak ktoś próbuje zapisać sobie w Media model i cenę przedmiotu, traktowany jest jak wróg. A jak ktoś jest leniwy i cenie robi zdjęcie, jest wyrzucany ze sklepu :| Link Zgłoś
Gość: bielszczanin Nie tylko na aparatach oszukują! IP: *.c27.msk.pl 18.07.06, 08:48 W takim np. Auchan w Bielsku-Białej, potrafią w niedzielę wystawić "ćwiartkę kurczaka" po 3,77/kg, a w poniedziałek, gdy jest 5% zniżki dla emerytów, ten sam produkt kosztuje 5,99zł, czyli 59% drożej!!! To samo jest z wieloma różnymi towarami. Permanentnie oszukują na "promocjach" wody mineralnej. Woda Kinga niegazowana, kosztuje 1,35 pln, ale już w sześciopaku, na którym jest osobny kod, kosztuje znacznie więcej. Kto tego nie zauważy, ten jest oszukany. O aparatach nie wspomnę, bo wszystkie są o 30% droższe, niż np. w bielskim Kontraście, czy w klimczokowym stoisku Agfy. No cóż, Francuzi znani są z tego, że najlepiej potrafią skubać naiwnych biedaków... Link Zgłoś
Gość: leo Re: to wiadomo od dawna... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 18:38 Niech porównają np telewizory - wtedy dopiero kopara opadnie :-) Link Zgłoś
Gość: daniel Re: to wiadomo od dawna... IP: *.std.tsi.tychy.pl 17.07.06, 21:46 u mnie w sklepie jest za 699 :) Link Zgłoś
Gość: no przeciez ja Re: to wiadomo od dawna... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 23:58 > u mnie w sklepie jest za 699 :) Nooo - a ja kupilem Olympusa FE-140 w sklepie, z faktura, gwarancja polska na 2 lata - czyli po bozemu, za zlotych 580. W W-wie, w piatek, w bardzo duzym centrum handlowym. To nawet Redaktor takiej ceny nie widzial! btw - co to jest Olympus FE 111? Nie pomylil Redaktor z FE 115? Link Zgłoś
Gość: kąkóręcia Mediamarkt ? Tylko dla idiotów . n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 18:51 Link Zgłoś
Gość: ostrów kuchenka IP: *.promax.media.pl 17.07.06, 19:34 kupywalem kuchenke gazowa elektryczna, upatrzylem sobie bardzo fajna wielofunkcyjna amice i lazilem jak gupi do sklepu sieciowego MULTI gdzie dosyc uporczywie sie targowalem, w koncu ugralem 150 zl ale tuz przed zakupem poszedlem do malego sklepiku 400 m dalej i co?? kupilem 300 zl taniej! :) teraz juz nawet nie chodze do sieciowek Link Zgłoś
Gość: .. Re: kuchenka IP: *.chello.pl 17.07.06, 20:41 hehe, moj kuzyn pracuje w malym sklepie z elektronika i widzialem kiedys klienta, ktory przyszedl i zaczal od tekstu "a ile mi pan na tym sprzecie opusci" - normalnie jak na rynku na wsi:). Byl bardzo zmieszany, kiedy kuzyn spytal z jakiego powodu. A u niego na wsi zawsze sie mogl targowac...smiesza mnie takie sepy. Link Zgłoś
Gość: www Re: kuchenka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.07.06, 20:59 smieszną mnie takie jełopy co sie nie targują. cena na półce to cena wywoławcza a licytacja idzie w dół i 20% taniej zawierana transakcja to normalna rzecz. smieszną mnie takie tępaki co się targować nie umieją Link Zgłoś
Gość: nie targuję się Re: kuchenka IP: *.2-0.pl 17.07.06, 21:28 a ja po prostu idę do innego sklepu, gdzie bez targowania mam 20% taniej. Szkoda życia na targowanie się o każdą pierdołę - ale jeśli taki sposób spędzania czasu ci odpowiada, to jedź np. do Turcji - nawet o butelkę Coli możesz się w wielu sklepach targować. Link Zgłoś
michmaj Re: kuchenka 17.07.06, 20:59 > hehe, moj kuzyn pracuje w malym sklepie z elektronika i widzialem kiedys > klienta, ktory przyszedl i zaczal od tekstu "a ile mi pan na tym sprzecie > opusci" - normalnie jak na rynku na wsi:). Byl bardzo zmieszany, kiedy kuzyn > spytal z jakiego powodu. A u niego na wsi zawsze sie mogl targowac...smiesza > mnie takie sepy. Przykro mi, ale w dzisiejszych realiach rynkowych tylko osoby zupełnie niezorientowane kupują za pierwszą cenę, czy to nazwiemy ją półkową czy uliczną. Dotyczy to wszystkich produktów - jabłek i mieszkań, oczywiście zarówno zakupów indywidualnych jak i firm. Link Zgłoś
Gość: xcv Re: kuchenka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 12:15 heh. to jestem niezorientowany bo jeszcze nigdy np w spożywczaku się nie targowałem. A jeżeli chodzi o AGD/RTV/PC to wystarczy kupować w sklepach internetowych które specjalizują się w niskich cenach. One mają kilkuprocentową marżę więc nie mają nawet z czego zejśc. Inna sprawa kiedy stary sprzęt zalega w magazynie i cena jest poprostu nierealna, wtedy z reguły można się dogadać. Link Zgłoś
Gość: Aga Re: kuchenka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.06, 12:15 A ja kiedyś poszłam z teściową kupić w Szczecinku odkurzacz. Weszłyśmy do małego sklepu, gdzie cena była przystępna, ale i tak się nad jednym zastanawiałyśmy. A sprzedawca do nas sam z siebie, że spuści nam cenę. Lekko mnie zszokował, w Poznaniu nie znam takich praktyk. Czyli faktycznie można się targować. Link Zgłoś
ethebor Re: kuchenka 22.07.06, 09:12 Z jakiego powodu? Proste: zeby sprzedac. Wiele sklepow na swiecie daje znizke np za zaplacenie gotowka zamiast karta, albo gwarantuje ze jak ktos znajdzie towar taniej u konkurencji to oddadza roznice. Gość portalu: .. napisał(a): > hehe, moj kuzyn pracuje w malym sklepie z elektronika i widzialem kiedys > klienta, ktory przyszedl i zaczal od tekstu "a ile mi pan na tym sprzecie > opusci" - normalnie jak na rynku na wsi:). Byl bardzo zmieszany, kiedy kuzyn > spytal z jakiego powodu. Link Zgłoś
Gość: gostek Re: kuchenka IP: *.rmf.pl / *.rmf.pl 18.07.06, 11:25 KUPOWAŁEM, błagam ludzie, piszcie po polsku... mówcie po polsku, myślcie po polsku a do pracy jedźcie do Anglii lub Hiszpanii Link Zgłoś
zbi_k Re: Aparaty cyfrowe: w większym sklepie wyższa ce 17.07.06, 20:59 CANON A530 NOWY NAJTANIEJ!!!! start Kup Teraz! 600,00 zł 13 dni do tego trzeba doliczyć 15 złotych za paczkę i mamy 615 złotych z Allegro!!! Link Zgłoś
mniklas5 Re: Polska =dziki, nieuczciwy kapitalizm 17.07.06, 22:08 w tej okropnej Ameryce, jezeli firma reklamuje swoj towar i twierdzi ze ma najtanszy produkt, to jest to prawda, gdyz dodaje w swojej reklamie ze wyplaci kazda roznice jezeli kupisz gdzie indziej taniej od nich.Poza tym jest jedna cena na ten sam produkt we wszystkich sklepach sieci. Coz , sam sie przekonalem ze tak jest Link Zgłoś
Gość: ruskaja polska Kapitalizm ? Chyba socjalizm i oligarchia. n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 08:58 Link Zgłoś
Gość: hanys Przecież Polacy wybrali Polskę soli.. socjalną IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.07.06, 09:48 W Polsce jest przyzwolenie na okłamywanie, Polacy to lubią. Przecież w ostatnich wyborach wygrała partia któa w swoich reklamach okłamywała dokładnie tak jak Media Markt Link Zgłoś
ethebor Re: Polska =dziki, nieuczciwy kapitalizm 22.07.06, 09:23 Te nierowne ceny w sieci to Media Markt? Nawet w Szwajcarii co filia to inne ceny (czasami zadrzaly sie nawet roznice 20% miedzy sklepami, choc teraz zdarza sie to chyba troche rzadziej) a czesto zuplenie inne towary. Nie wiem na jakiej zasadzie oni dzialaja... mniklas5 napisał: > w tej okropnej Ameryce, jezeli firma reklamuje swoj towar i twierdzi ze ma > najtanszy produkt, to jest to prawda, gdyz dodaje w swojej reklamie ze wyplaci > kazda roznice jezeli kupisz gdzie indziej taniej od nich.Poza tym jest jedna > cena na ten sam produkt we wszystkich sklepach sieci. > Coz , sam sie przekonalem ze tak jest Link Zgłoś
Gość: krakus Święta prawda - zawsze porównuję ceny i zarówno IP: *.chello.pl 17.07.06, 22:21 notebooka w ubiegłym roku, jak i cyfrówkę w maju kupiłem taniej w "bit", niż w "media markt tylko dla idiotów"... Link Zgłoś
Gość: ja Re: Aparaty cyfrowe: w większym sklepie wyższa ce IP: *.gdynia.mm.pl 17.07.06, 22:26 Miesiac temu kupowalem Canona A 530 w jednym ze sklepow komputerowych (749 zeta), byl o przynajmniej stowe tanszy niz w tych z artykulu. A ten Electroworld to w ogole jakas lipa, dziwie sie ekscytacjom z powodu jego otwarcia w Wawie. W Gdansku na polkach jest taki szlam, ze glowa mala. Link Zgłoś
Gość: fiksum sandisc e 140 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 23:34 w Media markt 399zł zaś w sklepach internetowych 299zł .MM umrze śmiercią naturalna za kilka lat. Jeszcze drożej jest w RtvEuroagd. Link Zgłoś
Gość: gosc gielda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 23:48 juz dziecko wie ze aparaty kupuje sie na gieldzie w stodole a nie w zadnym sklepie. Link Zgłoś
Gość: mat Re: Aparaty cyfrowe: w większym sklepie wyższa ce IP: *.chello.pl 18.07.06, 07:27 ja kupuje sprzet rtv/agt w sklepach internetowych a do wielkich sieci chodze tylko po to aby zobaczyc na zywo jak dany mdel wyglada i go "pomacac". Na samej pralce i lodowce zaoszczedzilem ok 700 zł. Link Zgłoś
Gość: tetetka5 Re: Aparaty cyfrowe: w większym sklepie wyższa ce IP: *.lodz.dialog.net.pl 18.07.06, 08:24 ponad pół roku temu kupowałem aparat sony dsc-h1.Przez internet kupiłem za 1470 zł,a sklepie mix-electronics koło mnie kosztował 1999 zł Link Zgłoś
Gość: pawel Re: Aparaty cyfrowe: w większym sklepie wyższa ce IP: *.lodz.msk.pl 18.07.06, 08:56 też odkrycie tylko naiwni kupują np w Media Markt Link Zgłoś
Gość: fotuś Re: Aparaty cyfrowe: w większym sklepie wyższa ce IP: 62.29.136.* 18.07.06, 09:02 kupiłem ostatnio canona 350d. W Saturnie byl z obiektywem po 2880zł. Ja kupiłem w zwykłym sklepie foto z obiektywem i kartą 1GB za 2777zł. Link Zgłoś
Gość: err Re: Aparaty cyfrowe: w większym sklepie wyższa ce IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.07.06, 09:30 kupowałem ostatnio telewizor. we wszytkich sklepach internetowych (szukałem na ceneo.pl i skapiec.pl) był sporo droższy niż w dużej sieciówce w wawie (nie MM). w końcu kupiłem go sporo taniej niż w najtańszym necie i zaoszczędziłem jeszcze na kosztach transportu ok. 50zł. Tak więc nie zawsze w sklepach internetowych jest taniej. Link Zgłoś
Gość: hanys trzeba sprawdzać IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.07.06, 10:02 To prawda, że nie zawsze w necie jest taniej. Im towar jest większy i gorzej go przesłać pocztą, tym oferta internetowa jest gorsza. Ale i tak lepiej nie szukać w MM tylko w mniejszych sieciach. Link Zgłoś
red.a.michnik A w Niemczech jest jeszcze taniej! 18.07.06, 10:12 A w Niemczech jest jeszcze taniej! Link Zgłoś
gazamate Re: Aparaty cyfrowe: w większym sklepie wyższa ce 18.07.06, 11:02 Faktycznei ceny moga być zaskakujące, np. aparat sony T9 w Domarze kosztuje niemal 1800 zł, w fotojockerze 1400 a w sklepie internetowym mozna wyczesać juz sprzęt za 1199. Jedno z centrów handlowych aparat nikon D70s w sklepie RTV euro AGD 4500 zł, to samo centrum tylko fotojocker 3700. Kupując trzeba być ostrożnym Link Zgłoś
Gość: Marta różnica....550!!! IP: *.pro-internet.pl 18.07.06, 11:05 Kupowaliśmy ostanio kino domowe. Różnica w cenie (byliśmy w World i Media) tego samego sprzętu wyniosła...550 PLN!!!Porównywaliśmy cenę parę razy, bo trudno nam był uwierzyć w taką różnicę. A jednak. W jednym z tych sklepów, sprzęt był o 550 tańszy. Dokładnie ten sam sprzęt. Link Zgłoś
Gość: greg Re: Aparaty cyfrowe: w większym sklepie wyższa ce IP: *.com.pl 18.07.06, 11:07 NIE DLA IDIOTÓW:)))) Link Zgłoś
Gość: Marek www.skapiec.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 12:36 Najśmieszniejsze jest to, że nie podano nazwy tego serwisu. A jeśli chodzi o ofertę aparatów cyfrowych, porównują największą ilość sklepów:-) Link Zgłoś
Gość: gość Re: www.skapiec.pl IP: *.ipartners.pl 18.07.06, 14:06 Właśnie. Swojego Panasonica FZ-30 widziałem w Media za 2500. Przymierzyłem się do niego, "obmacałem", stwierdziłem że fajny i chciałbym go kupić (i KONIECZNIE czarnego), ale jak pomyślałem, że przydałaby się jeszcze jakaś torba, jakaś karta pamięci, to zacząłem szukać po internecie. No i dzięki skapiec.pl znalazłem. Aparat+karta (1GB)+zapasowy akumulatorek+torba za nieco ponac 2300. Przesyłka gratis kurierem. Wybrałem sklep z dość dużą ilością komentarzy i wysoką oceną tegoż sklepu (ponad 9 w dziesięciopunktowej skali). Ja rozumiem, że MM czy inne sklepy płacą za powierzchnię, za prąd, ludziom itp. Ale ja po prostu chcę kupić taniej. Link Zgłoś
Gość: elek jakaś ściema IP: 195.136.109.* 18.07.06, 14:09 Kupiłem Nikona L3 w Media Markt za 599zł. Wszedłem na stronę ceneo.pl i dostałem listę cenową w sklepach internetowych na ten aparat. Tylko jedna oferta była tańsza, 598 zł (!?) ale już następna 649zł i tak dalej w następnych 30 ofertach aż do ceny 842 zł. Coś tu nie gra. Chyba artykuł sponsorowany albo niedosponsorowany przez wielkie sieci. Link Zgłoś
ethebor niekoniecznie 22.07.06, 12:11 To jeden przypadek. Akurat miali promocje. Mialem podobna obserwacje (choc nie z Polski). Apaarty fotograficzne tansze w serwisach internetowych o jakies 15-20% niz w Media Markt... Sprawdzalem to wielokrotnie. Ale ostanio chcialem kupic najnowszego Canona ixus 800 is. Od kwietnia cena byla w serwisach interntowych, ale nie bylo aparatu. Nigdzie... W czerwcu nagle pojawil sie w Media Markt... dokladnie po cenie najtanszego serwisu internetowego. Niby promocja, ale rzadko do tej pory zdarzaly sie promocje na nowy i dosc poszukiwany model. I byla to realna promocja a nie znizka od wysokiej ceny nowosci (do tej pory cena internetowa spadla o niecale 2%, z wysylka drozej niz kupilem). Moze marketing MM sie zaczal czytac serwisy internetowe? Link Zgłoś
maruda.r Re: niekoniecznie 23.07.06, 22:08 ethebor napisał: > To jeden przypadek. Akurat miali promocje. Mialem podobna obserwacje (choc nie > z > Polski). ********************************** Mogła być promocja, mogła też specjalna dostawa dla wielkich sklepów. Wiele produktów jest wykonywanych pod zamówienia wielkich sklepów. Są to najczęściej wersje niekompletne. Mimo, że model się zgadza, to róznica jest w tzw. opcjach. Może brakować np. oprogramowania, karta pamięci może być wolniejsza, krótsza gwarancja itd. Link Zgłoś
Gość: zoltek Re: Aparaty cyfrowe: w większym sklepie wyższa ce IP: *.ip.fastwebnet.it 18.07.06, 14:14 a najciekawsze ze roznice nawet kilkuset zlotych w przypadku towary za 1500- 2000 moga byc w .... sklepach media markt w Wawie i okolicach! Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Aparaty cyfrowe: w większym sklepie wyższa ce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 14:37 Ale jesteście odkrywczy. Przecież to od dawna wiadomo, że tego typu sklepy SĄ DLA IDIOTÓW. Przykład: radio samochodowe JVC KD-G722 w MM kosztuje 899PLN, natomiast mi udało się kupić z 689PLN (a gdybym dłużej poszukał, pewnie udało by się jeszcze taniej). To jest 210PLN różnicy!!! Mógłbym przytoczyć setki przykładów. Ale bydło nadal bedzie biegać z językiem i stać od 6 rano pod MM, bo w telewizorze powiedzieli, że tam najtaniej. Buahahahahaha. Link Zgłoś
Gość: Reks Re: Aparaty cyfrowe: w większym sklepie wyższa ce IP: *.aster.pl 18.07.06, 16:20 W wawie co tydzien w niedziele jest gielda gdzie sklepy sprzedaja sprzet chyba najtaniej jak mozna. Mnostwo tego. Gielda jest na Batorego w Stodole. Link Zgłoś
Gość: widz sony 50 cali IP: *.aster.pl 18.07.06, 19:41 www.max24.pl/sklep/?a=sklep.view&p=Sony_KDF-E50A11E&produkt=10433&last=sklep&producent=Sony&start=0&order=p&dir=a&f=-1&pF=&pT= Tutaj ten telewizor kosztuje 5444 PLN, jeszcze niedawno kosztował 6099 PLN. Zaś w MediaMarkt kosztuje od dłuższego czasu 7300 PLN (tylko 34% drożej). Podobnie jest ze wszystkim, nie tylko z aparatami cyfrowymi. Te same filmy na DVD są w Carrefourze 30% tańsze niż w MM. Faktem jednak jest, że w MM jest o wiele większy wybór. Myślę, że mechanizmy dotyczące cen są proste. Jeśli MM wydaje duże pieniądze na kampanie reklamowe, to musi to sobie później odbić na cenach. widz. Link Zgłoś
adamowski1 Re: Aparaty cyfrowe: w większym sklepie wyższa ce 18.07.06, 20:16 W markecie kupuje tylko płytki DVD,czasami baterie,na twardym dysku 80 GB Samsunga kupionym w małym sklepie komputerowym zaoszczędziłem w stosunku do Media Markt 75 zł,nic dodać nic ująć.Komputer zamawiam z konkretnymi podzespołami,chłopcy za darmo mi to składają a cena jest o 30 % mniejsza niż za badziewie z marketu gdzie nie mam wpływu na jego konfiguracje.Dziwie się tym tłumom ludzi w marketach ze sprzętem,albo kasa nie ma dla nich znaczenia,albo są tak otumanieni reklamami.Podobnie sytuacja przedstawia się w marketach budowlanych,w spożywczych to kupuje tylko chemie,jakiegoś mięsa,wędliny po prostu boje się tam kupić,tzki kurczak to może miał już ze trzy reanimacje.Kiedyś w łódzkim Geanie kuipiłem kurczaka zapakowanego w folie,po otwarciu powalił mnie taki smród że o mało nie puściłem pawia,co najciekawsze gdy wściekły pojechałem zrobić awanture,panienka bez słowa oddała mi kase pomimo tego że słowa jakich używałem były bardzo niecenzuralne. Link Zgłoś
Gość: batafuko Re: Aparaty cyfrowe: w większym sklepie wyższa ce IP: *.chello.pl 18.07.06, 21:14 Szkoda, że panienka nie pierdyknęła cię tym kurczakiem prosto w łeb za twoje chamskie zachowanie. Link Zgłoś