Dodaj do ulubionych

router D-Link DSL-504T

25.07.06, 22:08
witam
mam problem z tym routerem. Chodzi o to, że za każdym razem gdy włączam
komputer muszę na nowo przekierowywać porty, aby działał mi eMule, ponieważ
router zapomina co gdzie ma przekierować. Kiedyśtak nie było, ale od jakiegoś
czasu dręczy go ta skleroza. Nie pomaga resetowanie i przywracanie domyślnych
ustawień. Ma może ktoś podobny problem?
Obserwuj wątek
    • m.gregor Re: router D-Link DSL-504T 25.07.06, 23:09
      Było. W Advanced -> Commands masz Save All. Konfigurujesz router a potem
      wchodzisz tam i zapisujesz ustawienia. Dopiero wtedy dziala.
      • Gość: delinkowiec Re: router D-Link DSL-504T IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 23:22
        Mam problem z wyżej wymienionym ruterem chodzi o to że mam łącze neostrady podzielone na dwa kompy, ruter wiadomo cały czas jest podłączony
        do netu tylko chodzi o to że zrywa mi połączenie 2 razy dziennie miej więcej w tych samych godzinach, czy to jest wina neo czy mam
        ruter bez obsługi tego ponowienia łącza, pytałem sie juz różnych specjalistów a do tepsy mi nie śpieszno bo łącze udostępniam
        sąsiadowi po przeciwnej stronie drogi
        Po zerwaniu łącza w przeglądarce wyskakuje mi "nie można znaleźć serwera"
        Może to jest wina jakichś ustawień w ruterze poprostu nie wiem.
        jestem otwarty na wszelkiego rodzaju pomoc
        • kubako Re: router D-Link DSL-504T 25.07.06, 23:28
          Gość portalu: delinkowiec napisał(a):

> Mam problem z wyżej wymienionym ruterem chodzi o to że mam łącze neostrady podz
          > ielone na dwa kompy, ruter wiadomo cały czas jest podłączony
          > do netu tylko chodzi o to że zrywa mi połączenie 2 razy dziennie miej więcej w
          > tych samych godzinach, czy to jest wina neo czy mam
          > ruter bez obsługi tego ponowienia łącza, pytałem sie juz różnych specjalistów a
          > do tepsy mi nie śpieszno bo łącze udostępniam
          > sąsiadowi po przeciwnej stronie drogi
          > Po zerwaniu łącza w przeglądarce wyskakuje mi "nie można znaleźć serwera"
          > Może to jest wina jakichś ustawień w ruterze poprostu nie wiem.
          > jestem otwarty na wszelkiego rodzaju pomoc

Być może chodzi o to, że Neostrada raz na dobę się musi ponownie połączyć z
          serwerem i przyznać Ci nowe ip. Faktycznie wtedy połączenie jest zerwane na
          moment. Druga rzecz jaka przychodzi mi do głowy, to przegrzanie (przeciażenie)
          routera. Powodują do programy p2p - ładują za dużo pakietów danych i to po
          prostu zapycha router (tak mi przynajmniej jakiś czas temu tłymaczyli na pewnym
          forum). Jeśli kożystasz z p2p to poeksperementuj z ustawieniami - mnie się udało
          i wsztsko działa.
          • Gość: delinkowiec Re: router D-Link DSL-504T IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 23:38
            Powodują do programy p2p - ładują za dużo pakietów danych i to po
            > prostu zapycha router (tak mi przynajmniej jakiś czas temu tłymaczyli na pewnym
            > forum). Jeśli kożystasz z p2p to poeksperementuj z ustawieniami - mnie się udał
            > o
            > i wsztsko działa.

To ty też miałeś taki problem z tym ruterem, te zapodane przez ciebie pomysły mi są znane chociaż z tym zapychaniem rutera to troche chyba ściema tym bardziej że niewiele kożystam z p2p, a efekt timeautu jest mi znany, mi nie zrywa raz na dobe a dwa razy na dobe (sąsiad się już trochę wkurza bo prowadzi internetową sprzedaż odżywek dla sportowców)

• kubako Re: router D-Link DSL-504T 25.07.06, 23:24
        m.gregor napisał:

> Było. W Advanced -> Commands masz Save All. Konfigurujesz router a potem
        > wchodzisz tam i zapisujesz ustawienia. Dopiero wtedy dziala.

Niestety nigdzie na forum nie znalazlem odpowiedzi na moje pytanie. Ty rowniez
        nie udzieliles jej w 100%. Ale poszukalem i w zakladce Tools - System znalazlem
        pozycje "Save and reboot system" - moze to pomoze. Dzieki za pomoc - sam bym na
        to nie wpadl :-)
        • kubako Re: router D-Link DSL-504T 26.07.06, 08:22
          Niestety zabieg nie przyniósł rezultatu - router znowu wszystko zapomniał i
          trzeba od nowa ustawiać :-( Same reguły pamięta, ale zapomina na jaki komputer
          ma przekierowywać porty.
          • Gość: ycbo Re: router D-Link DSL-504T IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 13:31
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=34&w=45228971&v=2&s=0
            • Gość: delinkowiec Re: router D-Link DSL-504T IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 19:28
              Po całym dniu spędzonym przy kompie i grzebaniu w ustawieniach jestem w punkcie wyjścia, instrukcję przeczytałem od a do z większośc tych funkcji już znam na pamięć. I tak zleciał mi dzisiaj pierwszy dzień urlopu, i do tego dziewczyna mnie ochrzaniła że nic tylko siedzę przy kompie
              • Gość: ycbo Re: router D-Link DSL-504T IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 19:52
                Dlaczego nie wejdziesz na stronę D-Linka i nie napiszesz do pomocy technicznej.
                Miałem problem z G604T i otrzymałem pomoc która późno bo późno ale rozwiązała
                problem.
                • Gość: delinkowiec Re: router D-Link DSL-504T IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 20:01
                  nie wchodziłem tam dlatego że nie miałem pewności co do mojego łącza myślałem że tepsa coś pochrzaniła, ale zainstalowałem ponownie modem neostrady i wszystko było normalnie przez cały dzień łącza mi nie zerwało, czyli pozostał na placu boju ruter z tym problemem.
                  Widać jestem skazany na pomoc techniczną d-linka ale mimo wszystko dzięki
                  • Gość: ycbo Re: router D-Link DSL-504T IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 20:08
                    W moim przypadku należało wymienić soft (na starszy) adres serwera do pobrania
                    dostałem od D-Linka i jak na razie wszystko jest o.k. - robie próby z
                    odłączaniem od prądu i jak narazie działa.
                    • Gość: delinkowiec Re: router D-Link DSL-504T IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 20:39
                      powodzonka życzę, a ja przed chwilą wysłałem im maila z bardzo, bardzo dokładnym opisem mojej sytuacji może przed wyjazdem wakacyjnym przyślą mi odpowiedź.

A jak nie to wybiore sie do sklepu i poproszę ładnie ;) sprzedwacę żeby mi go wymienił na wolny od wad lub inny
                    • kubako Re: router D-Link DSL-504T 27.07.06, 13:57
                      Gość portalu: ycbo napisał(a):

> W moim przypadku należało wymienić soft (na starszy) adres serwera do pobrania
                      > dostałem od D-Linka i jak na razie wszystko jest o.k. - robie próby z
                      > odłączaniem od prądu i jak narazie działa.

A czy pamiętasz może adres serwera z którego można pobrać starszy soft?
                • kubako Re: router D-Link DSL-504T 27.07.06, 13:54
                  Gość portalu: ycbo napisał(a):

> Dlaczego nie wejdziesz na stronę D-Linka i nie napiszesz do pomocy technicznej.
                  > Miałem problem z G604T i otrzymałem pomoc która późno bo późno ale rozwiązała
                  > problem.

Już kilka razy do nich pisałem, i nie kwapią się by odpowiedzieć...
                  • Gość: delinkowiec Re: router D-Link DSL-504T IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 17:44
                    no właśnie coś ich ta pomoc techniczna słabo sie stara, wczoraj napisałem i jak narazie cisza a ja kolejny dzień walczę :-\ i jestem już conajmniej zły
                    • Gość: ycbo Re: router D-Link DSL-504T IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 18:57
                      To jest pomoc techniczna dla całej Europy więc może musi trochę trwać - nie
                      bronę ich ale staram się zrozumieć że projektując sprzęt nie zakładają iż
                      będzie działał w takim dziadowskim kraju w którym dla przykładu 11 km od
                      centrum W-wy tylko w dniu dzisiejszym między 8:00 a 16:00 5 razy (PIĘĆ)były
                      zaniki napięcia trwające po kilka minut.
                      Adres pod którym znajdują się softy i drivery jest tu :
                      ftp://ftp.dlink.de/
                      Pamiętajcie że wymiana softu i zanik zasilania powoduję zwiechę którą może
                      usunąć tylko serwis (mam UPS).
                      • Gość: delinkowiec Re: router D-Link DSL-504T IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 12:13
                        O całkiem nieźle działa pomoc techniczna d-linka wczoraj o 23:40 przysłali mi maila z załączonymi: nowymi oprogramowaniem, opisem instalacji i konfiguracji neostrady w moim przypadku.
                        Wszystko działa normalnie, problemem było oprogramowanie rutera w wersji 1.0 zainstalowałem 2.0 gdzie ten problem został naprawiony.
                        A propo tego oprogramowania bardzo dużo sie różni od wersji 1.0

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka