marcypanna 29.07.06, 11:27 Czy jeśli uzywam programu Avast (z włączoną ochroną sieciową) to powinnam ustawic systemową zaporę Windows na "wyłącz"? Czy taka podwójna zapora może mieć wpływ na bardzo niską prędkość neostrady? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: wells Re: Avast, zapora Windows -> prędkość neostra IP: *.adsl.inetia.pl 29.07.06, 14:44 Lepiej wyłącz firewalla windowsa i zainstaluj sobie np Kerio. Link Zgłoś
hemafrodyta Re: Avast, zapora Windows -> prędkość neostra 29.07.06, 15:57 Niczego nie wylaczaj .Windows oferuje wszystko co potrzebujesz pod warunkiem ze jest to odpowiednio skonfigurowane. Link Zgłoś
Gość: wells Re: Avast, zapora Windows -> prędkość neostra IP: *.adsl.inetia.pl 29.07.06, 17:49 Żartujesz chyba, że firewall windowsowy jest lepszy od wspomnianego przeze mnie Kerio?? Link Zgłoś
manhu Re: Avast, zapora Windows -> prędkość neostra 29.07.06, 18:33 Nie żartuje, bo jest lepszy dla większości ludzi, którzy z Kerio sobie nie poradzą. A zapory nie wyłączać, nie obciąża ona systemu, jak wyłączysz będzie mulił Avast łapiąc co chwilę wirusy (zamiast zapora nie wpuszczając ich dzięki "zamknietym dzwiom"). Link Zgłoś
Gość: p2p Re: Avast, zapora Windows -> prędkość neostra IP: *.acn.waw.pl 30.07.06, 00:15 > Nie żartuje, bo jest lepszy dla większości ludzi, którzy z Kerio sobie nie > poradzą. Skoro z Kerio sobie nie poradza to jak poradza sobie z blokowaniem ruchu wychodzacego na standardowej zaporze Win? Link Zgłoś
Gość: wells Re: Avast, zapora Windows -> prędkość neostra IP: *.adsl.inetia.pl 30.07.06, 10:39 Wydaje mi się, że ktoś tutaj chce za wszelką cenę udowodnić swoją rację. Zapora widnowsowa jest po prostu słaba, a Kerio jest naprawdę banalne w obsłudze. Link Zgłoś
gluby Re: Avast, zapora Windows -> prędkość neostra 30.07.06, 11:25 wybacz ale mam tylko wlaczona zapore systemowa i jestem zadowolony ani razu nie zlapalem wirusa czy trojana trzeba tylko dobrze ustawic, miec dobry antywirus i tyle Link Zgłoś