Dodaj do ulubionych

Pomóżcie mi

IP: *.sulejow.sdi.tpnet.pl 15.02.03, 13:41
Mój komputer po pewnym czasie się restartuje. Co to może być? Co ja mam
robić?
Obserwuj wątek
    • Gość: tomasz Re: Pomóżcie mi IP: *.klaudyny.waw.pl / 10.1.32.* 15.02.03, 21:22
      Powypinaj wszystkie urządzenia z płyty głównej tzn.dysk, flop, cd-rom itd
      póżniej zostaw w płycie tylko kartę graficzną jesli komuper dalej będzie się
      restartował to albo płyta albo procek jeśli nie to podłączaj po kolei wszystkie
      urządzenia i zobacz co szwankuje. Powodzenia
      • Gość: mgregor Re: Pomóżcie mi IP: *.elartnet.pl 15.02.03, 21:34
        Witam!

Wyjmij wszystkie dodatkowe urzadzenia (karty muzyczne, modemy i inne takie).
        Zostaw tylko karte graficzna. Potestuj. Jak sie uspokoi wkładaj po jednym
        urzadzeniu i testuj. Jak zacznie sie resetowac to znaczy ze ostatnio dolozone
        urzadzenie to powoduje.

Jesli po wyjeciu wszystkich urzadzen dodatkowych komputer nadal bedzie sie
        resetowal wymien na chwile zasilacz (pozycz od kogos czy cos). Jak sie poprawi:
        zasilacz do wymiany. Jak sie nie poprawi to albo płyta albo procesor. Najmniej
        podejrzewam procesor wiec raczej stawialbym na plyte glowna... Jak by nie
        pomoglo to prosze o kontakt. michal.gregorczyk@gazeta.pl

Pozdrawiam serdecznie
        Michal Gregorczyk
        • Gość: jap Re: Pomóżcie mi IP: *.acn.waw.pl 15.02.03, 22:50
          No i oczywiście zakładamy, że nie jest to coś tak głupiego, jak źle siedząca
          wtyczka zasilania, kiepsko skręcone przewody w przedłużaczu itp.
          • Gość: lupus Re: Pomóżcie mi IP: 24.43.222.* 15.02.03, 23:18
            nie sluchaj absolutnie zadnych rad dopoki nie znajdziesz odpowiedzi na
            pytanie:jaki to system operacyjny plata Ci takiego figla.Sa bowiem systemy
            ktore to robia"dla zartu" (zart) a sa i takie mniej delikatne i te robia to
            dopiero wtedy gdy im cos dolega.
            • Gość: ceti Re: Pomóżcie mi IP: 62.233.154.* 16.02.03, 06:54
              Gość portalu: lupus napisał(a):

> nie sluchaj absolutnie zadnych rad dopoki nie znajdziesz odpowiedzi na
              > pytanie:jaki to system operacyjny plata Ci takiego figla.Sa bowiem systemy
              > ktore to robia"dla zartu" (zart) a sa i takie mniej delikatne i te robia to
              > dopiero wtedy gdy im cos dolega.

dokladnie tak. na przyklad win XP posiada ustawienia powodujace restart w
              przypadku problemow. powiedz nam jaki to system, a wtedy bedziemy radzic :)
            • Gość: Seeker Re: Pomóżcie mi IP: *.krotoszyn.sdi.tpnet.pl 16.02.03, 19:18
              Gość portalu: lupus napisał(a):

> nie sluchaj absolutnie zadnych rad dopoki nie znajdziesz odpowiedzi na
              > pytanie:jaki to system operacyjny plata Ci takiego figla.Sa bowiem systemy
              > ktore to robia"dla zartu" (zart) a sa i takie mniej delikatne i te robia to
              > dopiero wtedy gdy im cos dolega.

To chyba jedna z najbardziej idiotycznych odpowiedzi na tym forum z ostatniego
              miesiąca. Wymień choć jeden system który tak działa jak napisałeś??????

• Gość: Seeker Re: Pomóżcie mi IP: *.krotoszyn.sdi.tpnet.pl 16.02.03, 19:20
              Możliwe że: 1. procesor się grzeje- sprawdz w Biosie temp. potakim restarcie
              2. zeskanuj dysk antyvirem
              3. wyjmij pamięci, odkurz płytę, gniazda pamięci, dobrze umieść
              pamięci w slotach
              Powodzenia!!!
    • Gość: Galadriela Re: Pomóżcie mi IP: *.crowley.pl 16.02.03, 09:33
      U mnie byly bardzo podobne symptomy, komputer sie zawieszal a potem sam
      resetowal. Po dwoch tygodniach takiej "zabawy" padl dysk, oby u Ciebie problem
      byl mniej powazny...
      powodzenia
      Galadriela
    • Gość: mr X Re: Pomóżcie mi IP: *.teleton.pl 16.02.03, 17:25
      Ja też miałem coś takiego, okazało sie że mamiałem za słaby wentylator i procek
      sie grzał, po wymianie wentylatora wszystko chodzi OK.
    • andre7 Re: Pomóżcie mi 17.02.03, 16:34
      Cześć Piotrek.
      Dlaczego Twój comp. restartuje, nie mam zielonego pojęcia.
      Ale że wiele zdarzeń ma wspólny mianownik napiszę Ci o podobnym zdarzeniu
      jakie mialo miejsce w moim procku. AMD 1 Ghz, GE-FORCE II MX 64Mo, DIMM SDRam
      256Mo PC133 Win XP - dokładnie kiedy zaczął się restartować nie zauważyłem,
      jednak po pewnym czasie coraz częstrze restarty zaczęły mnie wkurzać. Ale nie
      panikowałem. Zformatowałem dysk C następnie zainstalowałem tylko te programy
      które używam, żadnych ZoneAlarm czy innych jemu podobnych, skup się na tym co
      Ci jest bezwzględnie potrzebne. Na razie nie mam też antyvirusa. Był Kasperski.
      Procek chodzi już 6 tygodni non-stop i ani jednego restartu.
      Aha drukarki (Epson) też jeszcze nie zainstalowałem.
      Pozdrawiam.

• Gość: Gamling Re: Pomóżcie mi IP: *.bsipl.com.pl 17.02.03, 18:12
      Gość portalu: Piotr napisał(a):

> Mój komputer po pewnym czasie się restartuje. Co to może być? Co ja mam
      > robić?

Zamin zaczniesz robic rewolucje z wypinaniem wszystkiego co sie da sprawdz
      najpierw dwie rzeczy. Po PIERWSZE temperature procka bo bardzo czesto kiedy
      sie przwegzewa nastepuje reset, jesli jest za wysoka to wina wiatraczka. Jesli
      nie to postaw system od nowa tylko tak pozadnie z formatowaniem dysku itp. Ja
      to nie pomoze to sprawdz wszystkie uzadzenia tak jak Ci to juz napisali ale
      tylko pod warunkiem ze bedziesz wiedzial co i jak sie wpina i wypina, jesli
      nie to lepiej nie eksperymentuj tylko zanies kompa do serwisu!!!!!!!
      Pzdr. i POWODZENIA
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka