kinjiru 01.09.06, 10:53 ...przy uruchamianiu Outlook Expressa? Z góry dziękuję za wskazówki Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Gienek Re: Jak pozbyć się Windows Messengera... IP: *.chello.pl 01.09.06, 12:37 zainstaluj XP antispy, tam jest taka możliwość i wiele, wiele innych przydatnych rzeczy. Link Zgłoś
kinjiru Re: Jak pozbyć się Windows Messengera... 01.09.06, 16:50 a jeśli nie chcę instalować tego programu - to czy istnieje inny sposób by pozbyć się tego diabelstwa? denerwuje mnie to, że pamięć zżera mi program z którego zupełnie nie korzystam:/ Link Zgłoś
m.gregor Re: najlepiej razem z OE.. 02.09.06, 10:14 Taaaak? A jak pozbyc sie z systemu IE+OE bezbolesnie i zeby potem dzialaly aplikacje oparte na silniku IE? Link Zgłoś
tymon99 Re: najlepiej razem z OE.. 02.09.06, 12:51 m.gregor napisał: > Taaaak? A jak pozbyc sie z systemu IE+OE bezbolesnie i zeby potem dzialaly apli > kacje oparte na silniku IE? nie napisałem nic o pozbywaniu się czegoś z systemu. napisałem o pozbyciu się całego systemu. to jedyna droga. Link Zgłoś
m.gregor Re: najlepiej razem z OE.. 02.09.06, 13:16 A przepraszam. Nie doczytalem. Masz racje. Pozbycie sie Windows to tez jest wyjscie :-) Link Zgłoś
kinjiru Re: najlepiej razem z OE.. 02.09.06, 13:31 ...nie zdziw się, jak za moment ktoś dopisze, że zamiana na linuxa to najlepsze wyjście :D Link Zgłoś
Gość: iron Re: Jak pozbyć się Windows Messengera... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.06, 16:58 w panelu sterowania dodaj/usuń programy na lewo masz opcjonalne składniki windows occzywiscie musisz miec windowsa w cd romie tak mi sie wydaje Link Zgłoś
kinjiru Re: Jak pozbyć się Windows Messengera... 01.09.06, 17:06 Na liście zainstalowanych programów nic nie ma. Dopiero w tych dodatkowych składnikach o których piszesz jest opcja z opisem: 'dodaje lub usuwa dostęp do programu Windows Messenger z menu start'. Ani słowa jednak o tym czy to usuwa całkowicie program czy też nie :/ Link Zgłoś
Gość: iron Re: Jak pozbyć się Windows Messengera... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.06, 17:08 tez wlasnie patrzylem nie da sie chyba na pewno Link Zgłoś
kinjiru Re: Jak pozbyć się Windows Messengera... 01.09.06, 17:10 a to ci dobre - skróty z menu zniknęły, ale program nadal się uruchamia. Może to jest program którego nie da rady wyrzucić? Link Zgłoś
beata_ Re: Jak pozbyć się Windows Messengera... 01.09.06, 17:16 Nie kombinuj, tylko zrób, co Ci Gienek radzi... Wyłączysz go, a potem będziesz mógł nawet usunąć Link Zgłoś
kinjiru Re: Jak pozbyć się Windows Messengera... 01.09.06, 17:19 faktycznie - poddam się:) ściągnę jednak ten programik... Link Zgłoś
beata_ Re: Jak pozbyć się Windows Messengera... 01.09.06, 17:38 I nie zrobisz błędu - jest bardzo użyteczny :-)) Link Zgłoś
Gość: lucciola Re: Jak pozbyć się Windows Messengera... IP: *.mtm-info.pl 01.09.06, 17:40 Program ściągnij i tak, bo jest ciekawym i przydatnym. Można bardzo dokładnie poustawiać sobie system, zabezpieczając go przed "dziwnymi" zachowaniami przeciw Twej prywatności. Prostszym sposobem na usunięcie Windows Messanger jest jednak skorzystanie z pewnego polecenia: Start->Uruchom-> wpisujesz RunDll32 advpack.dll,LaunchINFSection %windir%\INF\msmsgs.inf,BLC.Remove -> zatwierdzasz Enterem. To usunie dziada z systemu całkowicie. Pozdrawiam, Lucciola Link Zgłoś
Gość: lucciola Re: Jak pozbyć się Windows Messengera... IP: *.mtm-info.pl 01.09.06, 17:49 Nie na temat, ale muszę to dopowiedzieć do poprzedniego posta. Otóż - nie korzystaj z Outlook Express!!! To naprawdę bardzo słaby program pocztowy z mnóstwem dziur w zabezpieczeniach. Przez nie zapewne może być możliwy dostęp do Twojej korespondencji albo, co gorsze, plików. Lepiej korzystaj z Thunderbirda lub Outlooka z pakietu Office. One są bezpieczniejsze, a przejście z OE do nich nie jest wcale takie trudne (listy, książka adresowa są eksportowane automatycznie). Lucciola Link Zgłoś
kinjiru Re: Jak pozbyć się Windows Messengera... 01.09.06, 18:09 Ha! Faktycznie zadziałało, jedno nieużywane cholerstwo mniej w systemie! Ogromne dzięki:) Ale program to i tak sobie już ściągnąłem, faktycznie jest niezły. Co do poczty - jestem już tak przyzwyczajony do OE, że nie wiem czy inny program byłby równie prosty w obsłudze (i na dokłądkę nie tylko ja go używam, jeszcze dochodzą pozostali domownicy). Próbowałem zrobić przesiadkę na klienta pocztowego w Operze, ale wydawał mi się jakiś tandetny, co rusz się zacinał. A poza tym reszta domowników jest raczej "początkująca", więc zmienię klienta poczty i znów będzie larum... ;) pozdr. kinjiru Link Zgłoś
Gość: Sober Re: Jak pozbyć się Windows Messengera... IP: *.satfilm.pl 02.09.06, 13:28 Gość portalu: lucciola napisał(a): > Nie na temat, ale muszę to dopowiedzieć do poprzedniego posta. Otóż - nie > korzystaj z Outlook Express!!! To naprawdę bardzo słaby program pocztowy z > mnóstwem dziur w zabezpieczeniach. Przez nie zapewne może być możliwy dostęp do > Twojej korespondencji albo, co gorsze, plików. > > Lepiej korzystaj z Thunderbirda lub Outlooka z pakietu Office. One są > bezpieczniejsze, a przejście z OE do nich nie jest wcale takie trudne (listy, > książka adresowa są eksportowane automatycznie). > > Lucciola OE to najgorszy shit, to fakt. Ale i Thunderbird ma mnóstwo dziur i Outlook z 'ofisa' także, więc najlepszym wyjściem jest skorzystać z The Bat!'a IMO. A co do eksportu książki adresowej itd. to też nie ma z tym problemów. Generalnie nie znam bezpieczniejszego programu do obsługi serwerów pocztowych, ponadto posiada on wiele wtyczek, filtrów antyspamowych, które pozwalają na naprawdę bezpieczne korzystanie z poczty ;) Link Zgłoś
kinjiru Re: Jak pozbyć się Windows Messengera... 02.09.06, 13:37 Tylko szkoda, że The Bat nie jest darmowy...;) Link Zgłoś
Gość: Konrad Re: Jak pozbyć się Windows Messengera... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.09.06, 08:11 a nie prosciej zamknac proces messengera i wywalic z program files jego folder? :) Link Zgłoś