Gość: jojo IP: 195.116.43.* 03.03.03, 16:54 a w biosie go wykrywa bez problemu...prosze o podpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek
wielki_czarownik Re: nie widzi mi cd romu w win 95 03.03.03, 20:05 Spróbuj w tej kolejności: 1. Sprawdzić, czy jest w system => menedżer urządzeń (czy nie ma konfliktów i czy występuje we wszystkich profilach sprzętowych. 2. zainstalować sterowniki. 3. odinstalować wszystkie sterowniki, odłączyć napęd i zainstalować całkowicie od nowa (czasami działa) Link Zgłoś
Gość: wch Re: nie widzi mi cd romu w win 95 IP: *.bielsk-podlaski.sdi.tpnet.pl 04.03.03, 10:29 Ja miałem taki „bajer” po przestawieniu napędu w tryb DMA (CD-ROM Samsunga + Win98 SE). Napęd znikał i musiałem instalować system od nowa. Link Zgłoś
Gość: Tratwa Re: nie widzi mi cd romu w win 95 IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 04.03.03, 10:46 A moze go po postu nie ma!!!!!! ;) Zart, przeinstaluj system, powinno pomoc... Howgh! Link Zgłoś
wamal Re: nie widzi mi cd romu w win 95 04.03.03, 10:54 Jeśli możesz sprawdź podłączając napęd do innego komputera, może po prostu "dokonał żywota". Link Zgłoś
wamal Re: nie widzi mi cd romu w win 95 04.03.03, 11:00 Coś mi się jeszcze przypomniało: Win95 potrafiła się przełączyć w "tryb zgodności z MS-DOS", sprawdź we właściwościach systemu, zakładka wydajność. Efektem jest oprócz spadku wydajności także znikanie napędu dyskietek (ale nie zawsze). W takim przypadku należy 1. regeditem (ostrożnie i z czuciem) usunąć z rejestru klucz o nazwie "NOIDE", 2. z właściwości systemu kontrolery dysku. Po restarcie powinno być OK (przynajmniej mi działało na ośmiu komputerach). Link Zgłoś