Dodaj do ulubionych

problem z kamerką Creative

11.09.06, 20:49
Witam wszystkich

Kupiłem niedawno kamerkę Creative Live! Cam Vista IM. Dobre parametry w stosunku do ceny, ładne wykonanie, estetyczne oprogramowanie i jeden wielki mankament: po zainstalowaniu sterowników do kamerki system (XP) uruchamia się ponad dwa razy dłużej niż zwykle. Normalnie XP startuje mi w ciągu ok. jednej minuty, tymczasem teraz 2,5 minuty(!!!). Wygląda to tak, że przez ok. 1,5 minuty ekran jest czarny i nic się nie dzieje (system nawet nic nie odczytuje z twardego dysku). Czy to jest normalny objaw w przypadku kamerek internetowych? Czy ktoś już może spotkał się z czymś takim? Jak dla mnie jest to poważny defekt wynikający być może ze źle napisanych sterowników. Jeśli nie uda mi się tego problemu rozwiązać to zwrócę kamerkę do sklepu i kupię inną. Bo jak można zaakceptować tak poważne wydłużenie startu systemu z powodu jakiejś kamerki, której i tak będę używał tylko od czasu do czasu??...

Będę wdzięczny za opinie.
Obserwuj wątek
    • mariuszym Re: problem z kamerką Creative 13.09.06, 19:40
      podciągam do góry
      • mariuszym Re: problem z kamerką Creative 17.09.06, 03:47
        Problem rozwiązany: kamerkę podłączałem do drugiego portu USB. Po podłączeniu do pierwszego wszystko jest ok. A wydawałoby się, że oprogramowanie powinno bez problemu wykryć kamerkę podłączoną do dowolnego portu USB...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka