karolcia56 16.09.06, 22:26 kupilam gazete z programem mandriva tak na sprobowanie.zainstalowalam ale przy kazdym wlaczaniu kompa trzeba instalke powtarzac.chyba cos robie zle ale nie wiem co....czy moze mi ktos pomoc? Link Zgłoś Obserwuj wątek
mrowkolew Re: mam mandrive i.... 16.09.06, 22:32 a wyciągnęłaś CD instalacyjny czy DVD jak masz na DVD,po zakończeniu instalacji a przed ponownym uruchomieniem komputera? Link Zgłoś
jacusslavus Re: mam mandrive i.... 17.09.06, 17:31 sluchaj. probowalem wielu dystrybucji. najlepsza dla mnie okazala sie fedora 4 lub 5. mandriva jest dd... jest dosc malo charakterystyczna dla lina. poznasz fedore, skumasz inne dystrybucje. nie zaczynaj od mandrivy itp, niby uproszczonych dystrybucji. wejdziesz na stroby fedory, tam sa wszelkie informacje, itd. Link Zgłoś
olex5 najbardziej zaawansowany jest Suse 10.1 21.09.06, 17:05 najbardziej zaawansowany i wiodacy na rynku jest Suse 10.1.Wlasnie ta wersja technologicznie wyprzedzila Viste Link Zgłoś
geminix Suse to syf! 22.09.06, 16:43 Właśnie przy próbie instalacji pau pakietów wysadziło mi system i pożegnałem się z nim na zawsze i bez żalu! Link Zgłoś
saksalainen Podejrzewam ze to tzw. Live CD 21.09.06, 18:32 tzn. dystrybucja majaca to do siebie ze w ogole nie instaluje sie na dysku tylko trzeba ja zawsze startowac z płytki. Przewidziana do tego zeby sobie obejrzec linuxa (bez instalowania na stałe). Nie wiem jak to konkretnie na tej płytce wyglada: Jezeli to jest Live CD, to moze gdzies w jakims Menu miec opcje "instaluj na stałe" - ale nie musi. Tzn. mozliwe ze w ogole nie da sie na stałe zainstalowac. Link Zgłoś
krzysztofsf Re: Podejrzewam ze to tzw. Live CD 22.09.06, 11:55 Mam plytke dvd z jakiegos czasopisma (chyba pcworld komputer) z kilkoma dyytrybucjami Live (w tym Suse 10.0) i chyba tylko Ubuntu udalo sie wystartowac. AMD64. Link Zgłoś