Dodaj do ulubionych

ile kosztuje sformatowanie komputera ????

IP: 193.151.38.* 18.09.06, 13:51
ile kosztuje sformatowanie komputera, ponoć muszę to zrobić bo mam problemy
internetem, dzieki za pomoc, ju
Obserwuj wątek
    • Gość: Obserwator Re: ile kosztuje sformatowanie komputera ???? IP: *.icm.edu.pl 18.09.06, 14:22
      Oj, to masz przesrane. Koszt formatu zrujnował niejeden budżet rodzinny. Taniej
      będzie kupic nowy komputer.

O.
      • manhu Re: ile kosztuje sformatowanie komputera ???? 18.09.06, 15:13
        Zakładając, że to nie żart bo "zielonych" pełno, to kosztuje to znajomość z choć jednym słabo obcykanym kumplem lub nawet w serwisie raczej nie wezmą za to więcej niż 20zł. Tylko kto ci zainstaluje programy na nowo:) Och chyba poniżej 50zł się nie zejdzie. Radzę poznać choć jedną osobę!

A jak udowodnisz, że naprawdę nie żartujesz to znajdzie się tu ktoś kto pokaże jak to zrobić za darmo.
    • user0001 Re: ile kosztuje sformatowanie komputera ???? 18.09.06, 18:41
      W nocy z piątku na niedzielę robiłem kumplowi format komputera.

- Kopia zapasowa danych (~10GB) robiła się 25 minut (dużo małych plików)
      - Format i instalacja Windowsa 2000 około 35 minut

Potem zainstalowanie service packa, update rollup, ie6sp1, 7-zip'a, sterowników
      płyty, grafiki, dźwięku, acrobat readera, firefoxa, jre, flasha, kilku
      rozszerzeń do firefoxa, thunderbirda, wmfdist, vlc, irfanview, oem nero, MDAC
      (autoupdate w2k bez tego głupieje), dociągnięcie brakujących aktualizacji (w tym
      runtime DX9c), office 2k, update office'a, odzyskanie danych z kopii zapasowej,
      kerio personal firewall (seria 2), avast antywirus.

Łącznie był to cały dzień pracy. Na szczęście miałem obok drugi komputer na
      którym mogłem robić coś do pracy, inaczej straciłbym cały dzień...

Podsumowując:
      - sformatowanie komputera to godzina pracy serwisanta.
      - porządna reinstalacja systemu to dzień (8h) pracy serwisanta.
      Godzina pracy może kosztować od 10 PLN (licealista/studnet na czarno) do 200PLN
      (typowa stawka jaką firma liczy sobie za godzinę pracy własnego inżyniera u
      klienta).
      • Gość: yy Re: ile kosztuje sformatowanie komputera ???? IP: *.dialog.net.pl 18.09.06, 19:07
        Dziwne, bo jak ja instaluję xp z kopii zapasowej to mi to trwa ok 30 min, plus
        ponowna instalacja programów to w sumie 1 godz max.Update z Microsoftu to max
        20-30 min przy łączi 1M.
      • Gość: Szpaq Re: ile kosztuje sformatowanie komputera ???? IP: 212.160.196.* 18.09.06, 19:07
        user0001 napisał:

> W nocy z piątku na niedzielę robiłem kumplowi format komputera.

Oj to strasznie dluga musialabyc ta nocka chyba zaduzo popiliscie jak dopiero w
        niedziele sie obudziles ;)
      • heart_of_ice Re: ile kosztuje sformatowanie komputera ???? 18.09.06, 19:39
        rany boskie, caly dzien??
        to nawet ja szybciej robie:D

Pauli
        --
        bywam na Łysej Górze:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka