Gość: T-800 Re: Jaki komputer do photoshop`a cs2 IP: *.tpnet.pl 23.10.06, 23:53 U mnie działał zakakująco poprawnie na Duronie 1,6 GHz i 256 MB RAM-u. Link Zgłoś
Gość: dominik Re: Jaki komputer do photoshop`a cs2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.06, 23:58 obecnie mam plyte asrock k7nf2-raid, duron1.6, 256ramu, i rive tnt2 32mb. Chciałbym wydac nie wiecej niz 500zł. Może mi ktos poradzic czy lepiej kupic pamiec, procka czy grafike. Myślałem zeby kupić grafike za jakies 150zł a za resszte pamiec, tylko czy procesor nie bedzie tego zwalniał za mocno? Link Zgłoś
m.gregor Re: Jaki komputer do photoshop`a cs2 24.10.06, 08:12 Ja bym wywalil to 256 MB i dal 1 GB. Wydaje mi sie ze najbardziej poprawi to komfort pracy z Photoshopem. Na drugim miejscu procesor (Athlon XP a nie Duron). Link Zgłoś
marex59 Re: Jaki komputer do photoshop`a cs2 24.10.06, 11:52 Żeby Adobe bardzo dobrze chodziło to podstawowa żecz to pamięć jej jak najwięcej min. 1 gb no i w miarę dobra karta graficzna a reszta to mniej ważna Link Zgłoś
Gość: p2p Re: Jaki komputer do photoshop`a cs2 IP: *.acn.waw.pl 24.10.06, 14:10 > i w miarę dobra karta graficzna Do Photoshopa? A po co? Link Zgłoś
Gość: Rysik Re: Jaki komputer do photoshop`a cs2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.06, 19:56 Panowie BEZ JAJ ! Jakie 1 GB pamięci ??? Dla pytającego który w Photoshopie będzie co najwyżej obrabiał fotki z cyfraczka o pojemności góra 200-500 KB te 1 GB jest stanowczo niepotrzebne. :) Link Zgłoś
Gość: p2p Re: Jaki komputer do photoshop`a cs2 IP: *.acn.waw.pl 24.10.06, 21:48 Oczywiscie, ze masz racje. Tym bardziej smiesza posty o tym jakoby nalezalo wymienic karte graficzna ... Link Zgłoś
Gość: peeq Re: Jaki komputer do photoshop`a cs2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.06, 23:14 No chyba że będziesz pracować przy plikach o rozmiarze A4 i rozdzielczości 300dpi, używając przy tym kilkudziesięciu warstw...wtedy może być problem z małą ilością Ramu (wiem po sobie). A co do karty to nawet na RivieTNT dobrze działa :) Link Zgłoś
Gość: Listek Re: Jaki komputer do photoshop`a cs2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.06, 20:17 Karta graficzna ma za zadanie tylko wyswietlac obraz wiec w zasadzie wystarczy dowolna. Wiekszosc pracy wykonuje procesor wiec od niego glownie bedzie zalezala szybkosc pracy tego programu. Pamiec tez sie przyda. Nie musze chyba mowic ze w tej chwili 512MB to minimum. Link Zgłoś
Gość: dominik Re: Jaki komputer do photoshop`a cs2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 00:16 Dzieki za odpowiedzi. Dowiedziałem sie ze musze wymienci połowe wszysko albo nic :) ale i tak mimo wszystko dziekuje za odpowiedz. A moje fotki to 7 lub 8 MB, i tak czasem lubie sie pobawic warstwami. Link Zgłoś
Gość: Rysik Re: Jaki komputer do photoshop`a cs2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 08:15 Gość portalu: dominik napisał(a): > Dzieki za odpowiedzi. Dowiedziałem sie ze musze wymienci połowe wszysko albo > nic :) Jak masz ten PIRACKI Photoshop to przecież w instrukcji obsługi (manualu) jest napisane jakie są wymagania sprzętowe tego programu. A jeszcze prościej sprawdzić to na stronie producenta tego programu. :) > A moje fotki to 7 lub 8 > MB, i tak czasem lubie sie pobawic warstwami. Czyli tak jak przypuszczałem. :) Będziesz używał do amatorskich prac domowych i do tego wystarczy w zupełności komputer jakiego teraz używasz. :) Gdybyś natomiast był profesjonalnym grafikiem i malował tym programem na przykład kopię obrazu 'Bitwa pod Grunwaldem' w skali 1:1 to wtedy...sam byś wiedział jaki komputer potrzebny ci jest do tej pracy a nie pytał na tym forum kompletnych amatorów. ;D Link Zgłoś