Dodaj do ulubionych

Jaki komputer do photoshop`a cs2

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.06, 23:51
Obserwuj wątek
    • Gość: T-800 Re: Jaki komputer do photoshop`a cs2 IP: *.tpnet.pl 23.10.06, 23:53
      U mnie działał zakakująco poprawnie na Duronie 1,6 GHz i 256 MB RAM-u.
    • Gość: dominik Re: Jaki komputer do photoshop`a cs2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.06, 23:58
      obecnie mam plyte asrock k7nf2-raid, duron1.6, 256ramu, i rive tnt2 32mb.
      Chciałbym wydac nie wiecej niz 500zł. Może mi ktos poradzic czy lepiej kupic
      pamiec, procka czy grafike. Myślałem zeby kupić grafike za jakies 150zł a za
      resszte pamiec, tylko czy procesor nie bedzie tego zwalniał za mocno?
      • m.gregor Re: Jaki komputer do photoshop`a cs2 24.10.06, 08:12
        Ja bym wywalil to 256 MB i dal 1 GB. Wydaje mi sie ze najbardziej poprawi to
        komfort pracy z Photoshopem. Na drugim miejscu procesor (Athlon XP a nie Duron).
        • marex59 Re: Jaki komputer do photoshop`a cs2 24.10.06, 11:52
          Żeby Adobe bardzo dobrze chodziło to podstawowa żecz to pamięć jej jak
          najwięcej min. 1 gb no i w miarę dobra karta graficzna a reszta to mniej ważna
          • Gość: p2p Re: Jaki komputer do photoshop`a cs2 IP: *.acn.waw.pl 24.10.06, 14:10
            > i w miarę dobra karta graficzna

Do Photoshopa? A po co?
    • Gość: Rysik Re: Jaki komputer do photoshop`a cs2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.06, 19:56
      Panowie BEZ JAJ !

Jakie 1 GB pamięci ???

Dla pytającego który w Photoshopie będzie co najwyżej obrabiał fotki z
      cyfraczka o pojemności góra 200-500 KB te 1 GB jest stanowczo niepotrzebne. :)
      • Gość: p2p Re: Jaki komputer do photoshop`a cs2 IP: *.acn.waw.pl 24.10.06, 21:48
        Oczywiscie, ze masz racje. Tym bardziej smiesza posty o tym jakoby nalezalo
        wymienic karte graficzna ...
        • Gość: peeq Re: Jaki komputer do photoshop`a cs2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.06, 23:14
          No chyba że będziesz pracować przy plikach o rozmiarze A4 i rozdzielczości
          300dpi, używając przy tym kilkudziesięciu warstw...wtedy może być problem z małą
          ilością Ramu (wiem po sobie). A co do karty to nawet na RivieTNT dobrze działa :)
          • Gość: Listek Re: Jaki komputer do photoshop`a cs2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.06, 20:17
            Karta graficzna ma za zadanie tylko wyswietlac obraz wiec w zasadzie wystarczy
            dowolna. Wiekszosc pracy wykonuje procesor wiec od niego glownie bedzie zalezala
            szybkosc pracy tego programu. Pamiec tez sie przyda. Nie musze chyba mowic ze w
            tej chwili 512MB to minimum.
            • Gość: dominik Re: Jaki komputer do photoshop`a cs2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 00:16
              Dzieki za odpowiedzi. Dowiedziałem sie ze musze wymienci połowe wszysko albo
              nic :) ale i tak mimo wszystko dziekuje za odpowiedz. A moje fotki to 7 lub 8
              MB, i tak czasem lubie sie pobawic warstwami.
              • Gość: Rysik Re: Jaki komputer do photoshop`a cs2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 08:15
                Gość portalu: dominik napisał(a):

> Dzieki za odpowiedzi. Dowiedziałem sie ze musze wymienci połowe wszysko albo
                > nic :)

Jak masz ten PIRACKI Photoshop to przecież w instrukcji obsługi (manualu) jest
                napisane jakie są wymagania sprzętowe tego programu.
                A jeszcze prościej sprawdzić to na stronie producenta tego programu. :)

> A moje fotki to 7 lub 8
                > MB, i tak czasem lubie sie pobawic warstwami.

Czyli tak jak przypuszczałem. :)
                Będziesz używał do amatorskich prac domowych i do tego wystarczy w zupełności
                komputer jakiego teraz używasz. :)

Gdybyś natomiast był profesjonalnym grafikiem i malował tym programem na
                przykład kopię obrazu 'Bitwa pod Grunwaldem' w skali 1:1 to wtedy...sam byś
                wiedział jaki komputer potrzebny ci jest do tej pracy a nie pytał na tym forum
                kompletnych amatorów. ;D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka