Gość: Powsinoga IP: *.acn.waw.pl 24.10.06, 11:49 Czy można udostępniać nagrane z tv odcinki seriali ? Link Zgłoś Obserwuj wątek
marex59 Re: p2p - pytanie 24.10.06, 12:16 O ile mi wiadomo to chyba można ponieważ tv już zapłaciła za prawa autorskie danego serialu jedynie po nagraniu nie można dalej dystrybułować w innych telewizjach Link Zgłoś
marecki271 Re: p2p - pytanie 24.10.06, 16:53 marex59 napisał: > O ile mi wiadomo to chyba można ponieważ tv już zapłaciła za prawa autorskie > danego serialu jedynie po nagraniu nie można dalej dystrybułować w innych > telewizjach Chyba nie bardzo własnie dlatego że tv zapłaciła za te prawa autorskie i tylko tv ma prawo do dalszej dystrybucji tego serialu jaliekolwiek i gdziekolwiek i przez kogokolwiek rozpowrzechnianie danego serialu jest NIELEGALNE Link Zgłoś
3promile Re: p2p - pytanie 24.10.06, 16:55 Widz oglądający ten serial również nabył do niego prawa, opłacając kablówkę czy abonament. To daje mu prawo do zrobienia kopii na własny użytek, ale nie do dalszego rozpowszechniania. Link Zgłoś
Gość: Monika Re: p2p - pytanie IP: *.elpos.net 24.10.06, 18:54 A jeżeli ktoś nagrywa sobie filmy dokumentalne czy przyrodnicze z TV na kasety VHS żeby sobie je obejrzeć w póżniejszym czasie, bo często wyjeżdża? Czy to przestepstwo? Link Zgłoś
r_ed Re: p2p - pytanie 24.10.06, 19:36 > A jeżeli ktoś nagrywa sobie filmy dokumentalne czy przyrodnicze z TV na kasety > VHS żeby sobie je obejrzeć w póżniejszym czasie, bo często wyjeżdża? Czy to > przestepstwo? No przeciez 3promile napisal - "nie do dalszego rozpowszechniania". Link Zgłoś
swawolny.diabel Re: p2p - pytanie 24.10.06, 19:56 > Widz oglądający ten serial również nabył do niego prawa, opłacając kablówkę czy > abonament. To daje mu prawo do zrobienia kopii na własny użytek, ale nie do > dalszego rozpowszechniania. masz w umowie z kablowką zapis o tym ze możesz nagrywac i robić kopie na własny użytek ? Link Zgłoś
3promile Re: p2p - pytanie 24.10.06, 20:07 Taka klauzula nie jest konieczna - konieczna byłaby klauzula przeciwna, gdyby dostawca usługi chciał wprowadzić takie obostrzenie. Link Zgłoś
b00g13 Re: p2p - pytanie 24.10.06, 20:26 Niemniej jednak w gronie rodziny i bliskiego kregu znajomych mozna takie nagranie udostepnic. Link Zgłoś
silic Re: p2p - pytanie 24.10.06, 20:38 A nie bliskich znajomych ? A sąsiada mogę zaprosić do oglądani meczu z kasety/płyty/komputera ? A jak wpadnie listonosz i będzie fanem serialu to mogę mu udostępnić nośnik do oglądania w domu ? Nie czepiam się tu nikogo z forum, ale sami przyznacie że to nie tak. To jest samodzielne nagranie audycji telewizyjnej powszechnie dostępnej ( nie kopia płyty/kasety z wypożyczalni), zrobione przez autora nagrania. Nie uzurpuje on do tego by to nagranie sprzedać, on je udostępnia tym , którzy nie widzeli, nie okrada nikogo, bo nikt nie płaci za oglądanie tego serialu, filmu. Link Zgłoś
gluby Re: p2p - pytanie 24.10.06, 20:46 daj spokój wszyscy tak robia o co tyle hałasu , przeciez obecne nagrywarki dvd do telewizora tez nagrywaja np film cze mecz;p Link Zgłoś
silic Re: p2p - pytanie 24.10.06, 21:01 no właśnie o to mi chodzi :) gdyby ktoś się jeszcze zaczął czepiać nagrań z tv w p2p to pierwszy pójdę z kamieniami i butelką ( albo wirusem ;) ). Link Zgłoś
Gość: b00g13 Re: p2p - pytanie IP: *.cable.ubr02.smal.blueyonder.co.uk 24.10.06, 22:50 Ustawa jest do dupy, ale nie ja ja pisalem; pytania kieruj do kogos za nia odpowiedzialnego. Z obecnego jej ksztaltu nie wynika jak nalezaloby rozumiec osoby z ktorymi mozesz sie dzielic np. filmem nagranym z telewizji a nie nalezace do rodziny. Link Zgłoś
Gość: tttr Re: p2p - pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.06, 19:35 wsszysy do pierdla zlodzieje pojdziecie Link Zgłoś