realkrzysiek
30.10.06, 14:32
Witam,
Chciałbym, by Państwo podzielili się swoimi doświadczeniami z tym gryzoniem, bo ja narzekam.
Wykorzystuję ją przy tworzeniu grafiki, więc praca z myszką jest bardzo intensywna, bo przez cały czas pracy ciągle nią manewruję.
Jestem posiadaczem gryzonia od 8, 9 miesięcy i moja satysfakcja z tego urządzenia jest coraz mniejsza.
Po pierwsze wydawało się, że kupując dobrą firmową myszkę, będzie wykonana z dobrych materiałów, ale...
Robienie się czarnej plamy na lewym i prawym klawiszu pod wpływem wycierania nie jest oznaką użycia dobrych materiałów, nie dość tego odlepił się jeden ślizgacz pod myszką. Gryzoń zaczyna wyglądać jak moja stara myszka A4tech.
Po drugie bateria się już wyczerpuje i muszę gryzonia codziennie ładować, a przed kupnem była to jedna z ważniejszych rzeczy na którą zwróciłem uwagę, oczywiście producent kłamał, a gryzoń będzie wyłącznie działał zgonie z deklaracją producenta jak się go chyba nie będzie używać i gorzej wypada w tym przypadku niż stara wysłużona A4tech.
Po trzecie brak wsparcia ze strony Logitech innych systemów operacyjnych niż Windows i Mac. Musiałem się trochę namęczyć zanim zaczął działać prawidłowo pod Linuksem (wszystkie klawisze z 10 działają jak sobie tego życzę + rolka, można zrobić ale producentowi się nie chce).
Co do zalet to przede wszystkim duża ilość klawiszy (i tak za mało, przydało by się jeszcze kilka), oraz części optycznej z użyciem lasera powoduje super precyzyjne przesuwanie się kursora bez zacinania i do tego na różnym podłożu.
Na koniec przez kiepską baterię i brak możliwości wymiany uważam gryzonia za bardzo kiepskiego.