Gość: bartek
IP: *.kat.3s.pl
31.10.06, 23:17
cześć,
od czwartku zmieniam służbowy komputer. na tym, na który się przesiadam, jest w OE założone ogólne konto pocztowe (tj. "biuro"). i teraz problem mam w tym, że chciałbym na ten nowy komputer przenieść wszystkie swoje maile ze starego komputera z tym, że wolałbym uniknąć wprowadzania mojego konta do tej głównej tożsamości (na to ogólne konto i tak przychodzi masa poczty przez które będę się przedzierał), chciałbym to jakoś rozdzielić - na zasadzie co bezpośrednio do mnie, to wolałbym mieć osobno.
opcja zakładania drugiej tożsamości też nie wchodzi w grę - musiałbym wtedy co chwila się pomiędzy nimi przełączać żeby sprawdzać pocztę raz na jednym, raz na drugim ://
tak się zastanawiam, czy jakimś rozwiązaniem nie byłoby by wprowadzenie swojego konta do microsoft outlooka, konto ogólne dalej pozostałoby w OE.
pytanie brzmi, czy MO i OE współpracują pomiędzy sobą i czy nie będę miał problemów z importem książki i moich maili ze starego komputera (gdzie miałem to wszystko w OE) do nowego, ściślej do MO?
ew. czy kontakty i foldery z OE mogę przenieść do jakiegoś innego (warunek: darmowego) programu pocztowego?
jeśli coś nie jest zrozumiałe, to dajcie znać, postaram się rozpisać jaśniej.
pozdrawiam,
bartek