Dodaj do ulubionych

Segregowanie muzyki w iPodzie...

12.11.06, 01:36
Mam taką sytuację: mam zamiar kupić niebawem iPoda, zaraz po tym wyjeżdżam i chciałem sobie załadować prędko muzykę bo potem nie będę miał dostępu do komputera. A moje pytanie... czy w iPodzie, jak mam artystę, to można segregować tylko na albumy, czy można podalbumy ? Mam na myśli, np, tam kilka albumów, a potem dajmy na to folder "koncerty" i w nim poszczególne koncerty osobno... jeśli jest taka możliwość, to czy mógłby mi ktoś opisać, jak to zrobić ? Będę wdzięczny... lepiej zebym się dowiedział wcześniej co i jak bo potem nie będę miał czasu się w tym babrać a chciałbym, żeby przed wyjazdem wszystko grało...
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • scavioo Re: Segregowanie muzyki w iPodzie... 12.11.06, 17:30
      iPod ma to w sobie ze ma przekozackie sposoby segregacji. Jesli masz wszystkie
      dane piosenki to sam posegreguje wg plyty wykonawcy nawet kompozytora muzyki.
      Ale takj czy siak mozna samemu stworzyc swoja playlist. Co nie wymaga wiecej
      niz klikniecie na dole po lewej w iTunes znaku '+' i tam przeciagac te utwory
      ktore chce sie miec w jednym miejscu.
      pzdr
      • mameluch Re: Segregowanie muzyki w iPodzie... 13.11.06, 11:24
        a czy można stworzyć swoją plejlistę podzieloną na konkretne płyty? jak na razie
        nie udało mi się tego zrobić i denerwuje mnie ta dysfunkcja.
        • michal_ludwik Re: Segregowanie muzyki w iPodzie... 13.11.06, 20:09
          się da, tylko kombinujesz za bardzo. zaznaczasz utwory z jednej płyty w Library -> następnie klikasz
          znak plusa na dole i playlista z albumem gotowa
      • plaszcz.strachu Re: Segregowanie muzyki w iPodzie... 13.11.06, 23:29
        Ale mi nie chodzi właśnie o playlistę... tylko czy da się jakoś zrobić, że gdy wejdę dajmy na to w folder z danym tam artystą, i w nim będzie Płyta 1 Płyta 2 Płyta 3 (tak przykładowo), ale jeszcze na przykład Koncerty, a w kolei dopiero w nim posegregowane podfolderami Koncert 1 Koncert 2 Koncert 3... bo mi tutaj zupełnie nie chodziło o playlista, o tym wiem ;).
        Pozdrawiam i ponawiam prośbę o pomoc...
        • scavioo Re: Segregowanie muzyki w iPodzie... 14.11.06, 00:15
          O łał załapałam o co chodzi ;) Ale teraz nie bardzo wiem czy tak sie da..
          Musze obmyslec :P moze ktos da odpowiedz to sama sie chetnie dowiem.
          pzdr
        • michal_ludwik Re: Segregowanie muzyki w iPodzie... 14.11.06, 23:28
          się da. File -> New folder -> tu wrzucasz playlisty -> ewentualnie znowu File i tworzenie folderu
          wewnątrz poprzedniego. Potem do niego dodajesz playlisty

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka