Dodaj do ulubionych

jak założyć pocztę w Outlook Express?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.06, 19:40
jak to zrobić? ja zupełnie nie znam się na komputerach. ale chodzi o to że
ktoś ma pocztę w pracy, a teraz chciałby mieć tą samą w domu. jednocześnie tu
i tu. chyba jest to możliwe? proszę o jakieś rady jak to utworzyć. aha, w
tym programie w domu jest już jakaś poczta na innym adresie emailowym, ale
chyba ją można by było usunąć i w zamian założyć tą samą co w pracy? czekam
na jakiś odzew z waszej strony.
Obserwuj wątek
    • neder Re: jak założyć pocztę w Outlook Express? 12.11.06, 19:43
      Narzędzia > konta > dodaj?
    • neder Re: jak założyć pocztę w Outlook Express? 12.11.06, 19:51
      i we właściwościach konta w zakładce zaawansowane ustaw, aby pozostawiał
      wiadomości na serwerze. To pozwoli Ci odbierać te same maile zarówno w pracy
      jaki w domu (chyba, że nie chcesz).

pzdr
      • m.gregor Re: jak założyć pocztę w Outlook Express? 12.11.06, 20:41
        Do czasu jak nie zapcha sie skrzynka (jesli i w domu i w pracy ustawi pozostaw...).
        • neder Re: jak założyć pocztę w Outlook Express? 12.11.06, 20:47
          Ja mam tę opcję włączoną i faktycznie się mi zapycha, ale ważniejszy czasami
          jest dostęp do maili i tu i tu. Kto co woli.

pzdr
      • Gość: ??? Re: jak założyć pocztę w Outlook Express? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.06, 22:53
        nie mam czegoś takiego we właściwościach-zaawansowane. tylko: Ten serwer
        wymaga bezpiecznego połączenia. a moment "kopie wiadomości na serwerze" mam
        odznaczone. a może mam to zaznaczyć na komputerze w pracy?? bo w domu mam to
        już odznaczone i nic.
        • neder Re: jak założyć pocztę w Outlook Express? 12.11.06, 23:09
          > bo w domu mam to
          > już odznaczone i nic.

ale nic w jakim sensie? Skonfigurowałaś program (podałaś nazwę konta, serwery itp)?
          • Gość: ??? Re: jak założyć pocztę w Outlook Express? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.06, 23:33
            tak, chyba tak, tzn. w domu dodałam ten adres co mam w pracy
            • Gość: ??? Re: jak założyć pocztę w Outlook Express? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.06, 23:35
              tzn. zrobiłam Narzędzia- konta-w zakładce konta: Dodaj itd.
            • neder Re: jak założyć pocztę w Outlook Express? 12.11.06, 23:36
              serwery poczty przychodzącej i wychodzącej podałaś? Jeśli tak i konto jest
              dodane ale jest jakiś błąd w konfiguracji to Outlook powinnien wypluc błąd przy
              odbiorze/wysyłaniu. Jeśli nic nie komunikuje to konta chyba nie dodałaś :/
              • Gość: ??? Re: jak założyć pocztę w Outlook Express? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.06, 23:40
                może to głupie mpytanie: czy można i jak sprawdzić czy dodałam to konto? chyba
                sie poddaje, poproszę o pomoc jakeigos znawcę komputerów
                • neder Re: jak założyć pocztę w Outlook Express? 12.11.06, 23:42
                  Nie trzeba znawcy tylko kogoś kto umie czytać....

Jak wybierasz narrzędzia > konta to w okienku, które się pojawia powinno być
                  widoczne konto.
                  • Gość: ??? Re: jak założyć pocztę w Outlook Express? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.06, 23:45
                    no tak, ale tu jest chyba problem bo tam są aż 4, jedno to było z Neostrady-
                    tylko ja go nie chce i nie używaam bo to zupełnie inny adres niż w pracy mam. a
                    te 3 pozostałe to są chyba dodane przeze mnie. ale mo.żna je usunąć, prawda? i
                    teraz jeśli są to jak mam się na nie przełaczyć, żeby mieć te wiadomości co w
                    pracy?
                    • neder Re: jak założyć pocztę w Outlook Express? 12.11.06, 23:49
                      > a
                      >
                      > te 3 pozostałe to są chyba dodane przeze mnie. ale mo.żna je usunąć, prawda?

a skąd my mamy wiedzieć, czy można? Jeśli nie są Ci potrzebne to usuwaj. Pewnie
                      neo możesz wykopać.

> i
                      > teraz jeśli są to jak mam się na nie przełaczyć, żeby mieć te wiadomości co w
                      > pracy?

Otwierasz OE i odbierasz (wyślij/odbierz itp). Cała filozofia.
                      • neder Re: jak założyć pocztę w Outlook Express? 12.11.06, 23:53
                        www.banita.pl/konf/outlook.html
                        -> wpisujesz oczywiście właściwe dla Ciebie dane, a nie te widoczne na
                        obrazkach. To proste jak konstrukcja cepa. Musisz mieć tylko takie informacje
                        jak serwery poczty przychodzącej i wychodzącej - nadal nie udzieliłaś odpowiedzi
                        czy je wpisałaś. Podejrzewam, ze nie...
                      • Gość: ??? Re: jak założyć pocztę w Outlook Express? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 00:00
                        oki, chyba się nie uda tzn. mam ten wlaściwy adres ustawiony jako domyślny.
                        chciałam wysłać wiadomośc i wystąpił błąd bo :Nie można wysłać wiadomości,
                        ponieważ serwer odrzucił adres e-mail nadawcy. Adres e-mail nadawcy to: „[adres]
                        @neostrada.pl”. Temat '', Konto: '[adres ten własciwy, ktory chce
                        mieć@poczta.onet.pl', Serwer: 'jakis tam-poczta.onet.pl', Protokół: SMTP,
                        Odpowiedź serwera: '553 5.7.1 For MAIL FROM address <[adres]@neostrada.pl>
                        policy analysis reported: auth user '[adres]@poczta.onet.pl' doesn't
                        match 'mail from': [adres]@neostrada.pl', Port: 25, Zabezpieczenie (SSL): Nie,
                        Błąd serwera: 553, Numer błędu: 0x800CCC78
                        • neder Re: jak założyć pocztę w Outlook Express? 13.11.06, 00:23
                          support.microsoft.com/kb/298589/pl
                        • neder Re: jak założyć pocztę w Outlook Express? 13.11.06, 00:26
                          zaraz zaraz, poczta o kórej cały czas piszesz to zwykła poczta onetowska? Chyba,
                          ze czegoś nie rozumiem. Nastepnym razem udaj się po pomoc do źródła:

poczta.onet.pl/pomoc/13277,0,31,4,0,37,1,10802,0,pomoc.html

pzdr
    • Gość: tomeczek A eksport i import konta? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 15:28
      W pracy:
      Narzędzia - Konta - Eksportuj - eksportujesz konto do pliku iaf na dyskietce
      W domu:
      Narzędzia - Konta - Importuj - importujesz dane konta z pliku iaf
      Trzeba tylko rzeczywiście rozważyć co z zostawianiem kopii wiadomości na serwerze

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka