Dodaj do ulubionych

Hp 1018- problem z instalacja

IP: *.chello.pl 16.11.06, 22:59
Witam,

Nabylam drukarke HP LaserJet 1018. Nie jestem w stanie jej zainstalowac. USB
podaje komunikat o nie rozpoznawaniu sprzetu, a kiedy dodaje drukarke w panelu
sterowania nie drukuje strony testowej. Jednoczesnie nie da sie zainstalowac
manualnie sterownika z plyty.
Jesli mieliscie podobny problem na WinXP, SP2, prosze, napiszcie jak go
rozwiazac. Z gory przepraszam za niejasny opis- nie znam sie na tym kompletnie.
za wszelka pomoc bardzo dziekuje.
Obserwuj wątek
    • m.gregor Re: Hp 1018- problem z instalacja 17.11.06, 06:57
      U jednego z moich klientow byl taki sam problem a wynikal ze zbyt dlugiego kabla
      USB. Wymiana na krotszy pomogla.
      • k_r_m Re: Hp 1018- problem z instalacja 23.11.06, 00:07
        zgadzam się z powyższym, w tych drukarkach problemem jest długi kabel USB,
        wystarczy podłączyć krótki i sprzęt jest wykrywany,
        swoją drogą to spora porażka HP, na różnych forach jest pełno opisów problemów z
        instalacją tego złomu
        • Gość: Greg Re: Hp 1018- problem z instalacja IP: 212.76.40.* 23.11.06, 11:27
          > swoją drogą to spora porażka HP, na różnych forach jest pełno opisów
          problemów
          > z
          > instalacją tego złomu
          Nie chcę być złośliwy, ale to raczej użytkownicy to porażka, nie sprzęt...
          Owszem, nie lubię atramentówek HP z powodu małych zbiorniczków na atrament, ale
          laserówki "ujdą", zaś z użytkowaniem jednych jak i drugich problemów nie
          miałem, bo nie ma z czym...
    • columba_livia Re: Hp 1018- problem z instalacja 17.11.06, 18:47
      Gość portalu: Gosia napisał(a):

> Nabylam drukarke HP LaserJet 1018. Nie jestem w stanie jej zainstalowac. USB
      > podaje komunikat o nie rozpoznawaniu sprzetu, a kiedy dodaje drukarke w panelu
      > sterowania nie drukuje strony testowej. Jednoczesnie nie da sie zainstalowac
      > manualnie sterownika z plyty.

Zaraz, zaraz - jeśli zrozumiałam, podłączyłaś drukarkę i nie mogłaś przeprowadzić instalacji? Przecież te drukarki (HP 1020) instaluje się inaczej - najpierw instalujesz oprogramowanie z płyty (rusza sama), a dopiero potem - na wyraźne polecenie programu instalacyjnego - podłączasz drukarkę. Czy czasem instalując 1018 - idąc za starymi nawykami - nie podłączyłaś czasem drukarki, licząc na automatyczne jej rozpoznanie przez system i zainstalowanie sterownika i oprogramowania?

Gołąbka
    • Gość: ala problemem jest też często IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.06, 10:43
      - "dwukierunkowa" komunikacja komp-drukarka
      czasami wystarczy ją wyłączyć w opcjach drukarki HP aby wszystko działało

- instalowanie polskiej wersji językowej
      można to obejść poprzez ręczną instalację (dodaj drukarkę-> z dysku-> Drivers->
      Lang-> PLK [polski])

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka