Dodaj do ulubionych

Wcieło mi ponad 1 GHz......

IP: *.emirates.net.ae 21.11.06, 11:49
Witam !!!
Parę dni temu zabawiłem sie w ściąganie plików poprzez Bit Torrent,no i
dobrze,ale po tym jak juz miałem wszystko to o co mi chodziło i zapisałem
sobie te pliki na zewnętrznym HDD,to przywróciłem system(cały,nie partycję) z
obrazu Ghost'em aby wszystko poukładać tak jak było wcześniej.
Następnie pousuwałem kilka programów,których juz nie będę używał(na codzień) i
ku mojemu zdziwieniu,zamiast zyskać miejsce na HDD to je utraciłem !!!??
Przed całą "zabawą" miałem wolnego miejsca 5.47 GHz a po "sprzątaniu" 4.28
GHz. Gdzie,więc podziala sie ta różnica....????
Czy jest na to jakieś sensowne wytłumaczenie...???
Robiłem już defragmentację(PerfecDiskiem) oraz posprzątałem
CCleanerem.Zyskałem parę MB ale to nie to o co mi chodzi,więc...???

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: kretu Re: Wcieło mi ponad 1 GHz...... IP: *.p.lodz.pl 21.11.06, 12:30
      Ty weź mnie oświeć... Masz jakiś mało spotykany dysk, gdzie pojemność się w GHz mierzy. Ja
      nigdy z takim dyskiem się nie spotkałem, ale musi być full wypas. A jak jest rzadko spotykany
      to pewnie i Winshit sobie z nim nie radzi i stąd twoje problemy.
      • Gość: Obywatel Re: Wcieło mi ponad 1 GHz...... IP: *.ists.pl 21.11.06, 12:44
        Gość portalu: kretu napisał:

> Ty weź mnie oświeć... Masz jakiś mało spotykany dysk, gdzie pojemność się w GHz
        > mierzy. Ja

Ciebie, nieomylnego, trzeba oświecać? Czasem komuś się zdarzy pomylić godzine z
        metrem. I co w tym dziwnego? Politycy zawsze mówią "godzina czasu", jakby
        pojęcie godzina odnosiło sie również do oznaczania pojemności np. mózgu, albo "w
        dniu dzisiejszym", bo słowo dzisiaj jest dla nich za trywialne i nie pasuje do
        reszty bełkotu.

Co do problemu - tak zwane punkty przywracania systemu, z których korzystasz,
        wymagają miejsca na swoje dane. Zmniejszać ilość wolnego miejsca w miarę
        usuwania plików potrafi narzędzie Nortona, którego zadaniem jest umożliwienie
        odzyskania skasowanych plików, którego działanie polega na dublowaniu
        systemowego kosza.

Sprawdź stan kosza i wywal zawartość wszystkich folderów TEMP i tymczasowe pliki
        internetowe.
        • Gość: Kilo Re: Wcieło mi ponad 1 GHz...... IP: *.plock.mm.pl 21.11.06, 15:59
          > Czasem komuś się zdarzy pomylić godzine z
          > metrem. I co w tym dziwnego?

nic dziwnego niestety, ale takie ignoranctwo i głupotę trzeba tępić tak samo jak "poproszę pół kilo-metrów kiełbasy"
          albo zero pół => to nie jest na pewno 0,5 i chyba 0,05 też nie
    • Gość: COLDFUSION Re: Wcieło mi ponad 1 GHz...... IP: *.chello.pl 21.11.06, 14:29
      > zapisałem
      > sobie te pliki na zewnętrznym HDD,to przywróciłem system(cały,nie partycję) z
      > obrazu Ghost'em aby wszystko poukładać tak jak było wcześniej.

ale PO CO????
      • Gość: Waldek Re: Wcieło mi ponad 1 GHz...... IP: *.emirates.net.ae 21.11.06, 19:18
        Witam !!!

@@kretu !!!
        "....Masz jakiś mało spotykany dysk, gdzie pojemność się w GHz mierzy....."

Oczywiście,mój błąd,zamiast GB napisałem GHz.Taka bzdura,że sam się z tego śmieję.

@Obywatel !!!
        "...Sprawdź stan kosza i wywal zawartość wszystkich folderów TEMP i tymczasowe pliki
        internetowe...."

Sprzątenie wykonuję codziennie.Służy mi do tego CCleaner !!!

@Kilo !!!!

"....takie ignoranctwo i głupotę trzeba tępić..."

Zgadzam sie z Tobą,choć trudno mi to przychodzi !!!Po prostu mi wstyd..

@COLDFUSION !!!

"....zapisałem sobie te pliki na zewnętrznym HDD..."
        "..ale PO CO ????"

A no po to,że nie są mi narazie potrzebne w kompie a zewnętrzny HDD traktuję
        jako magazyn różnych plików,z których korzystam nie tylko w domu,w związku z tym
        zapisuję je właśnie tam ...

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

Dziękuje wszystkim za zainteresowanie,choć od tego nie przybyło mi straconego,w
        niewiadomy sposób,1GB miejsca na dysku.

Pozdrawiam
        • silic Re: Wcieło mi ponad 1 GHz...... 21.11.06, 22:31
          Myślę, że to PO CO dotyczyło bardziej fragmentu
          " to przywróciłem system(cały,nie partycję) z obrazu Ghost'em aby wszystko
          poukładać tak jak było wcześniej "

Ja też nie wiem po co :)
          • Gość: Obywatel Re: Wcieło mi ponad 1 GHz...... IP: *.ists.pl 22.11.06, 14:05
            • Gość: Obywatel Re: Wcieło mi ponad 1 GHz...... IP: *.ists.pl 22.11.06, 14:09
              Dobrze napisany skrypt - wpisanie nicka i wciśnięcie klawisza Enter posyła pusty
              post. Nie ma w portalu fachowca, który potrafi to poprawić? Dało się zablokować
              wysyłkę jeśli pole autora jest puste, a nie da się zablokować wysyłania postów
              bez treści?!

Każde przywrócenie systemu tworzy nowy punkt przywracania. Sprawdź ile masz
              punktów przywracania i wykasuj niepotrzebne. Zyskasz - myślę - zaginione 1 GB z
              nawiązką.
              • Gość: takiowaki Re: Wcieło mi ponad 1 GHz...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 00:08
                powiem wiecej...wcisniecie przycisku reset co prawda nie wysyla pustego posta
                ale za to resetuje komputer mimo, ze wpisales tylko nick'a a reszte wiadomosci
                dopiero zamierzales. Rozwiazenie: Nie wciskaj entera i resetu jesli nie wiesz do
                czego sluza ;) Niektorzy mowia nawet, ze mozna uzywac Tab'a...ale ja tam sie nie
                znam ;)
        • Gość: tyfus Re: Wcieło mi ponad 1 GHz...... IP: *.4web.pl 23.11.06, 07:37
          Waldek mapsał:
          >Sprzątenie wykonuję codziennie.Służy mi do tego CCleaner !!!

zbyt rzadko! powinieneś sprzątać kilka razy dziennie!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka