Dodaj do ulubionych

Brudny wydruk

IP: *.matarnia.pl 28.11.06, 20:24
Mam drukarkę HP LaserJet 1018 i drukuje prawie poprawnie. Jej usterką są
pojawiające się ciemne smugi na początku pierwszej kartki, gdy drukuję
dokument złożony z kilku. Wystarczy chwilę poczekać i efekt ten powraca.
Miałem ten efekt już niedługo po jej kupnie, ale potem ustał i teraz znów
powrócił. Jak można się tego pozbyć? Wydruk strony czyszczącej nic nie pomógł.
Obserwuj wątek
    • m.gregor Re: Brudny wydruk 29.11.06, 02:42
      Uzywasz oryginalnych tonerow? Jesli tak to oddaj ja do serwisu. Ja stawiam na bęben.
    • Gość: art Re: Brudny wydruk IP: *.matarnia.pl 29.11.06, 11:23
      Myślałem,że może to być związane z tonerem i jego ewentualnym przeczyszczeniem.
      Nie robiłem tego jednak, bo to moja pierwsza laserowa i nie znam się na tym, a
      nie chciałem nic uszkodzić. Toner jest na pewno oryginalny, bo to ten z pudełka
      drukarki kupionej w dobrej firmie.
      • Gość: accesorize Re: Brudny wydruk IP: *.echostar.pl 10.01.07, 13:14
        Toner wcale nie musi być marki producenta drukarki, żeby był dobry. Ważne, żeby
        spełniał wszystkie wymogi i normy. Że pudełko w dobrej firmie kupione ... to
        akurat znaczenia nie ma. Sprawdź jakie ta firma ma warunki gwarancyjne jeśli
        toner coś schrzani w trakcie druku.
        Najlepiej daj drukarkę do autoryzowanego serwisu producenta drukarki i poczekaj
        na ich werdykt i propozycję rozwiązania sprawy. Możesz też śmiało probować
        kontaktować się z przedstawicielstwem firmy w Polsce.
        • jap_1 Re: Brudny wydruk 10.01.07, 14:03
          Gość portalu: accesorize napisał(a):

> Że pudełko w dobrej firmie kupione ... to
          > akurat znaczenia nie ma.

Sorry, że się wtrącę. Ja to zrozumiałem, że to z "pudełka drukarki", czyli
          toner został zapakowany razem z drukarką przez producenta. Czyli chyba dobry.
          Natomiast wizyta w autoryzowanym serwisie jak najbardziej wskazana. Skoro to
          nowa drukarka, jest gwarancja, niech oni się martwią. Nie ma co czekać, aż się
          gwarancja skończy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka