Dodaj do ulubionych

zmazany windows xp

04.12.06, 20:04
wyobrazcie sobie ze wlasnie kupilem sobie w sklepie nowy laptop sony vgn-fe
21s,i kolega zmazal mi angielskiego orginalnego windowsa xp,nie mialem
zrobionej kopi,wiec stracilem i sterowniki,i co teraz?????????mam zakupic
nowego orginalnego windowsa xp???czy jest szansa na odzyskanie wszystkiego jak
mialem przy zakupie,czyli wersja angielska???tak naprawde rozni ludzie roznie
mysla a ja nie znam sie na tym prawie nic,czy ktos odpowie mi????z gory bardzo
dziekuje,marek.
Obserwuj wątek
    • Gość: aha Re: zmazany windows xp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.06, 20:14
      razem z laptopem powinienes dostać płytke z windowsem (wiesz - taki backup dla
      tego, co juz masz w kompie). ja dostalam. oczywiscie nie moge zainstalowac tego
      windowsa na innym kompie. ja bym sie przeszla do sklepu i pogadala ze
      sprzedawca...
      • beata_ Re: zmazany windows xp 04.12.06, 20:18
        Podejrzewam, że nie tyle backup masz ile po prostu płytę instalacyjną systemu.
        Ktoś tu mówił, że ma w laptopie jakąś ukrytą partycję, na której ma instalkę
        systemu - w serwisie się do tego dodłubią na pewno.
    • beata_ Re: zmazany windows xp 04.12.06, 20:16
      Idziesz do sklepu z laptopem (albo do serwisu) w dokumentach zapewne masz, ze
      kompuetr był z systeme, zapewne masz też gdzieś klucz (w dokumentach, albo
      nalepkę na laptopie gdzieś) i bez problemu zainstalują Ci system na nowo.
      Mogą kasę wziąć za "robociznę" przy instalacji i to wszystko...
    • Gość: wujek dobra rada Re: zmazany windows xp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.06, 21:06
      Następnym razem jak będziesz kupował nowy komputer z oryginalnym windowsem to
      postaraj się aby do zestawu była dołączona oryginalna płyta z windowsem +
      certyfikat. Inaczej tą swoją oryginalnością będziesz mógł się wypchać:)
      • Gość: Greg Re: zmazany windows xp IP: 212.76.40.* 04.12.06, 21:30
        Niekoniecznie musi być płyta z Windows - o ukrytej partycji systemem w postaci
        podobnej do recovery cd słyszałeś?
        • Gość: marek Re: zmazany windows xp IP: *.dsl.pipex.com 05.12.06, 00:58
          dziekuje WAM KOCHANI,zaskoczyliscie mnie,myslalem ze nikt sie nie odezwie a tu
          tyle odpowiedzi,a co jedna to piekniejsza.wiec:plyty cd,z zapisem wszystkiego ta
          seria laptopow,nie posiadala.mimo ze bylo to najdrozsze sony na rynku,ale nie
          mialo nic,oczywiscie jakis tak dvd,.nalepki gwarancje wszystko oczywiscie
          mam,jakoze laptop zakupilem w wlk,brytani,udalem sie tutaj juz dwa razy do
          sklepu gdzie go zakupilem i raz powiedziano mi ze powinienem zakupic nowego
          windowsa,inny sprzedawca powiedzial ze w kompie jest funkcja powrotu programu do
          orginalnego fabrycznego,ale nie jest pewien co mi wymazano....inny pochwalil
          moj pomysl aby sterowniki odzyskac od kogos kto ma identyczny laptop,i tak kazdy
          mowi co innego.tak naprawde zaluje ze za moja prosbą zmienienia jezyka na
          polski,zaplacilem za cos co teraz zaluje ze mi zrobiono.myslalem ze jezyk,to tak
          jak w telefonie kom,tylko jezyk i nic wiecej,nie bede was zanudzal innymi
          przygodami związanymi z tym,np kamera wmontowana w laptopie nie dzialala bo nikt
          nie znal sterownika,az w jednym sklepie zrobiono mi niby wszystko,ale tutaj
          powiedziano mi ze mialem lepsze orginalne,z resztą jak widze jak teraz lącząc
          sie z internetem w terenie,jakies TP,mi wpierw szuka,,,,aj,wybaczcie ze Was
          nudze,dziekuje bardzo za pomoc,naprawde jestescie fajni,zycze powodzenia i duzo
          radosci w zyciu.
          • marekksiazka Re: zmazany windows xp 05.12.06, 01:01
            ten niby gosc marek z gory to ja.jeszcze raz dziekuje bardzo za pomoc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka