Gość: me IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.06, 21:21 czy jesli mam prace napisana w open office to mi ja wydrukuja na kompie ktory ma worda a nie ma officea??? bo slyszalam ze tak sie nie da, bo wystepuje problem z otwarciem dokumentu. pozd Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Greg Re: drukowanie!!! IP: 212.76.40.* 04.12.06, 21:25 Zapisując tę pracę w OO wybierz format .doc (dokument Microsoft Office), a nie domyślny, bodaj .odt Link Zgłoś
Gość: me Re: drukowanie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.06, 21:27 a gdzie to sie wybiera??? dzieki bo ja nie bardzo sie znam:) Link Zgłoś
silic Re: drukowanie!!! 04.12.06, 21:31 kiedy wybierasz ZAPISZ lub ZAPISZ JAKO pokazuje się okienko gdzie możesz wpisać nazwę pliku do zapisania. Poniżej jest pokazany format w jakim to bedzie zapisane, zmień domyślny na .doc lub .rtf. Link Zgłoś
Gość: me Re: drukowanie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.06, 21:33 wielkie dzieki ale odziwo juz sie domyslilam, dzieki za pomoc....pozdr Link Zgłoś
t-800 Re: drukowanie!!! 04.12.06, 21:37 Najlepiej wyeksportuj do PDF, nic Ci się wtedy nie posypie. Link Zgłoś
user0001 Re: drukowanie!!! 04.12.06, 21:37 Może się zdarzyć, że Word inaczej sformatuje dokument niż zrobił to OpenOffice. Aby uniknąć takich problemów proponuję wyeksportować pracę do PDFa, a na docelowym komputerze wydrukować z Acrobat Readera. W OO gdzieś pomiędzy ikonką "Zapisz" a "Drukuj" znajdziesz ikonkę eksportu do PDF. Skorzystaj z tej opcji, a będziesz miała pewność że wydrukowany tekst będzie wyglądał tak jak w OO. Link Zgłoś