Dodaj do ulubionych

co powiecie to tym laptopiku?

IP: *.85-237-177.tkchopin.pl 29.12.06, 16:52
Witam!
zastanawiam sie nad kupnem laptopa - watek na tym forum stary jak swiat.
ale poniewaz jako drobna kobietka sie nie znam na tych sprawach to chce sie
spytac czy ten model jest dobry ;), a jesli nie, to jaki byscie polecili.
wybrany laptopik jest dosyc drogi, ale chece miec komputer na ok piec lat,
wiec wole teraz wiecej wylozyc, zeby za 3 lata nie denerwowac sie czemu cos mi
nie dziala.
oto link do latopa:
www.digicomp.pl/sklep/product_info.php?products_id=1166
czemu taki wybor:
procesor - Inter core 2 duo - to chyba jakas nowa technologia, a pozatym
uwazam ze w pracesor warto zainwestowac
pamiec ram - 2 GB, to sporo, ale to podobno tez jest wazne.
dysk twardy - 160 GB, pamietam jak kupowalam pierwszy komputer i troche
pienaazkow zastalo to sprzedawca dal wybor: dysk 8 GB zamiast 4, albo ram 96
mb zamiast 64. polecil wiekszy ram - "bo po co mi taki wielki dysk 8 gb" :)
wiec teraz od razu duzo ramu i duzy dysk bedzie.
karta graficzna - mam nadzieje, ze te 128 MB to pamiec karty, a nie dzielona z
pamiecia ram.
WI-FI - wiadomo, musi byc
tuner tv, kamera int - fajne gadzeciki, ktore pewnie sie kiedys przydadza.
kamera na pewno do skypa.. tak wiec kamer tez musi byc wbudowana, bo tak
wygodniej :)

dziekuje za wasze opinie,
pzdr,
Ania.
Obserwuj wątek
    • Gość: tester Re: co powiecie to tym laptopiku? IP: *.icpnet.pl 29.12.06, 17:02
      na 5 lat laptopa? może lepiej stacjonarnego na tyle?do jakich celow ma slużyć?
      nie warto dawać kasy za coś z czego się nie skorzysta.
      • Gość: tester Re: co powiecie to tym laptopiku? IP: *.icpnet.pl 29.12.06, 17:03
        nie zauwazylem ,to acer,5 lat napewno nie wytrzyma
    • Gość: korben Re: co powiecie to tym laptopiku? IP: *.tkdami.net 29.12.06, 18:18
      kryteria wyboru masz doskonale

ale nie ta marka - niestety

z moich 3 znajomych 2 juz sie pożegnało z Acer'ami znaczy sie popsuly po 1,5
      roku i 2 latach

• Gość: emplo Re: co powiecie to tym laptopiku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 18:26
        Mi juz drugi raz matryca w Acerze "padla" :-(
        • Gość: Andzia Re: co powiecie to tym laptopiku? IP: *.85-237-177.tkchopin.pl 29.12.06, 18:34
          emplo - czy gwarancja to obejmuje?
          A.
      • Gość: Andzia Re: co powiecie to tym laptopiku? IP: *.85-237-177.tkchopin.pl 29.12.06, 18:33
        tester - na wlasnie, widze ze wszyscy jada tu na acera.. jak sie pytalam
        informatykow w mojej firmie to mowia, ze acer nie jest zly...

korben - na acera daja 2 lata gwarancji, wiec tyle to na pewno powinien wytrzymac.

ciekawe z czego wynika ta zla opinia o acerze - przeciez wszystkie czesci w
        srodku sa takie same w acerze, jak i w ibm, czy hp. jesli bede dla niego
        delikatna:) to nic nie powinno sie w nim polamac, poluzowac, itp .. tak sobie
        mysle...

a co do tego, ze mysle o tym ze chce miec komputer przez 5 lat to nie powinien
        to byc laptop tylko stacjonarny. wydaje mi ze wlasnie odwrotnie - wymiana lub
        rozbudowa stacjonarnego jest duzo tansza niz laptopika. tak wiec jesli kupowac
        laptopa to z mysla zeby sluzyl te 5 lat. nie stac mnie na kupno co 2-2,5 roku
        nowego laptopa...
        A.
        • kell99 Re: co powiecie to tym laptopiku? 29.12.06, 18:47
          Ciekawe co takiego mozna w tym modelu wymienic. Nawet pamieci nie da sie dolozyc
          bez pozbywania sie juz zainstalowanej. Hmm!

Ten model wydaje sie miec jednak na tyle spory zapas, ze przez 5 lat powinno sie
          go pouzywac (oczywiscie bez Visty, ale to zreszta i tak spore nieporozumienie).
          • Gość: Andzia Re: co powiecie to tym laptopiku? IP: *.85-237-177.tkchopin.pl 29.12.06, 19:29
            HEJ!
            wlasnie znalazlam ciekawy link:
            rankingi.chip.pl/ranking_157915.html
            to jest ranking laptopów.

zainteresowal mnie california access (4 od góry). wystarczy dokupić ramu i
            bedzie super.
            co myslicie o tej marce?
            • m.gregor Re: co powiecie to tym laptopiku? 30.12.06, 14:18
              Ciekawe z kiedy jest ten "rankign" skoro jest w nim model FSC AP 8010 ktorego
              nie ma w sprzedazy juz od jakiegos roku...
        • silic Re: co powiecie to tym laptopiku? 29.12.06, 19:24
          Co do Acera- nie ma jednoznacznej odpowiedzi DOBRY/ZŁY.
          Jeśli Acer sporo sprzedaje swoich modeli to i więcej wpadek się trafi (choć
          procentowo może być jak u konkurencji).
          Zależy co z tym laptopem chcesz robić: jeśli ma głównie stać na biurku to pewnie
          wytrzyma bez problemu, jeśli chcesz go dużo nosić to już może być różnie.
    • dwie_szopy_jackson Re: co powiecie to tym laptopiku? 30.12.06, 11:38
      Szkoda pieniedzy na Acera.

Poszukaj wsrod Toshiby, Asusa, Della.
      Widze ze chcesz wydac cos okolo 6000 zl wiec wybor bedziesz miala spory.
    • Gość: asusiak Asus F3JP-AS022P IP: *.85-237-179.tkchopin.pl 31.12.06, 10:15
      KupAsusa F3JP-AS022P. Wraz z XP Pro cena około 5500 zł i nie pożałujesz,
      świetny sprzęt, mniejszy dysk niż Acera i mniej pamięci (można dokupić bez
      problemu) ale za to lepsza karta graficzna i z pewnością lepsza jakość
      wykonania.
      • Gość: Salmon Re: Asus F3JP-AS022P IP: *.crowley.pl 04.01.07, 13:35
        dzieki asusiak za porade. naprawde dobry sprzecik. czy ty masz takiego samego?

p.s. widze ze mieszkasz w wejherowie (tkchopin:)?
        pochodze z tego miasta ;P
        • magdaomar ja mam Acera 3692 i polecam sprzet tej firmy 07.01.07, 00:08
          wasze rozumowanie jest dziwne.Ja mam acera w razie usterki jest gwarancja wiec
          o co chodzi?
          • Gość: Greg Re: ja mam Acera 3692 i polecam sprzet tej firmy IP: 212.76.40.* 07.01.07, 00:14
            Gwarancja jest, ale spróbuj ją wyegzekwować... Nawet jeśli ci się uda,
            najbliższy serwis Acera jest w Czechach, w Polsce takiego niet, więc na naprawę
            czeka się kilka tygodni...
            • ssaczek Re: ja mam Acera 3692 i polecam sprzet tej firmy 07.01.07, 00:47
              Jakoś nie potrafię zrozumieć po kiego gwizdka ludzie inwestują taką kasę w te
              walizki, z założenia ma to być mobilne biuro? więc po kiego wypasione grafiki
              wielkie twardziele, do użytku domowego to pasuje jak świni siodło, blaszaka
              można złożyć za połowę w lepszych parametrach! Jedyne co przychodzi mi do głowy
              to zwyczajny szpan i moda - DŻEZI!!
              • Gość: blondynka Re: ja mam Acera 3692 i polecam sprzet tej firmy IP: *.icpnet.pl 07.01.07, 10:42
                zalosne co z tego ze w nie ma swerwisu w Polsce?jak masz w Polsce to co na
                mejscu ci naprawia? moj informatyk polecal mi Acera.Ludzie opanujcie sie a co
                Wy wszyscy jezdzicie Mercedesami 2007.Bo kazdy mowi ze Fiat, ford i te inne to
                gowno.
                • Gość: Greg Re: ja mam Acera 3692 i polecam sprzet tej firmy IP: 212.76.40.* 07.01.07, 11:30
                  Czytaj dokładnie o czym piszę! Przez brak serwisu w Polsce zapisy w gwarancji o
                  14 dniach można między bajki włożyć!
                  • magdaomar bosh Greg 07.01.07, 11:49
                    zastanow sie co bazgrolisz.Moge z toba pojsc na zaklad ze masz gorszego kompa i
                    zazdroscisz.Dawno nie mialam doczynienia z takim gburem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka