Dodaj do ulubionych

Norton Internet Security 2007 - ważne

IP: 213.199.192.* 01.01.07, 15:55
w porównaniu do wersji 2006, nowa wersja nie posiada funkcji antyspam,
kontroli rodzicielskiej, filtra reklam...to dobrze, nie wszystkim te funkcje
są potrzebne, a instalacja pakietu trwa krócej.

Teraz idzie najważniejsze: jeżeli komuś tych funkcji brakuje, może ściągnąć
darmowy ADD-ON PACK do najnowszej wersji i wszystko jest ok (dostępny na
stronie firmy Symantec). Żeby go znaleźć trochę się natrudziłem, nie potrafię
podać w tej chwili adresu, ale co to za problem ....pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Bogdan znalazłem, łącze do pakietu jest tutaj.... IP: 213.199.192.* 01.01.07, 16:01
      service1.symantec.com/SUPPORT/custserv.nsf/docid/2006092616462646
      aczkolwiek nie wiem jak działa z wersją PL (ja mam angielską), jeśli ktoś
      sprawdzi niech da znać
    • Gość: k Re: Norton Internet Security 2007 - ważne IP: *.adsl.inetia.pl 01.01.07, 17:00
      Po przygodach z Nortonem, dodam legalnym nie mam ochoty na więcej wirusów.
    • Gość: R Re: Norton Internet Security 2007 - ważne IP: 80.50.255.* 01.01.07, 17:42
      Lepiej człowieku nie reklamuj tego szmeksu o nazwie norton.
      • Gość: Ulissess Re: Norton Internet Security 2007 - ważne IP: 212.160.152.* 02.01.07, 12:30
        nie jest to takie złe, nortona instalują informatycy w większości dużych firm;
        a jeśli chodzi o NIS2007, sprawia wrażenie lżejszej i lepiej działającej;
        powiem też tak: można w ogóle nie mieć antywirusa i nie łapać wirusów, jeśli
        się instaluje wszystko co się nawinie i wchodzi na różne podejrzane stronki,
        to takie niebezpieczeństwo gwałtownie wzrasta - wówczas żaden antywirus cię nie
        uchroni. A oprócz tego trzeba w każdy drugi wtorek aktualizować system. I to by
        było na tyle - do widzenia :-)
        • Gość: K4 Re: Norton Internet Security 2007 - ważne IP: *.acn.waw.pl 02.01.07, 12:39
          > powiem też tak: można w ogóle nie mieć antywirusa i nie łapać wirusów

A ja powiem tak: wirusy to jest juz dzisiaj marginalne zagrozenie. Byle program
          radzi sobie ze zwyklymi wirusami bo tutaj juz niewiele mozna wymyslic. Znacznie
          wieksze zagrozenia to exploity, rootkity czy nawet zwykle trojany. Poza tym i
          tak wszystko zalezy od uzytkownika. Co z tego, ze ktos ma np NIS 2007 skoro z
          drugiej strony nie potrafi skonfigurowac firewalla lub co gorsza konfiguracja
          tegoż kojarzy mu sie z kliknieciem "zezwalaj" albo "odrzuc". O udostepnianiu
          plikow w sieciach domowych w ogole nie bede wspominal bo to juz jest tragedia po
          prostu.
        • Gość: K nie jest to takie złe, nortona instalują informaty IP: *.adsl.inetia.pl 02.01.07, 20:43
          Skończcie z tą reklamą czegoś, co nie działa.
          Przez to, że jest to dosyć popularna i zachwalana przez różnych specjalistów aplikacja to miałem do niej zaufanie, które się skończyło przykrym doświadczeniem, bo posiadanie wirusów w komputerze przy NIS 2006 zdyskwalifikowało ten program w moich oczach na zawsze.
          Polecam Kasperskiego na którym się nie zawiodłem.
          A na dzień dzisiejszy nie mam żadnych wirusów, jak również żadnego Windowsa.
      • Gość: jacek Re: Norton Internet Security 2007 - ważne IP: *.compi.net.pl 02.01.07, 12:35
        po używaniu NAV oraz Pandy, stwierdzam, że NAV jest cudowny !
        • Gość: Bogdan Re: Norton Internet Security 2007 - ważne IP: 213.199.192.* 02.01.07, 22:13
          ok, nie miałem zamiaru tutaj niczego reklamować, podałem jedynie informację do której sam doszedłem, a która być może się komuś tam przyda; jeśli to oprogramowanie komuś nie leży jest wiele innych, tylko czy lepszych? Pamiętajmy, że lepsze bywa wrogiem dobrego; testowałem różne oprogramowanie zabezpieczające - pozostanie przy pakiecie ze stajni Norton jest moim jak najbardziej świadomym wyborem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka