goodghost 09.01.07, 12:41 www.dnawrot.webas.pl/jozefinka/a/ logo (ten napis) musi pozostac właśnie taki, a kolorystyka musi pozostac w beżach i brązach Link Zgłoś Obserwuj wątek
tiges_wiz Re: podoba Wam się taki design? 09.01.07, 12:43 mi sie podoba . tylko nie rozumiem po co jest: <html xmlns="www.w3.org/1999/xhtml" lang="pl" xml:lang="pl"> jak nie ma deklaracji DOCTYPE Link Zgłoś
goodghost Re: podoba Wam się taki design? 09.01.07, 12:48 na kod to nie patrz w ogole, bo to tylko png wstawione i nic wiecej Link Zgłoś
tiges_wiz ale BABOL!!! 09.01.07, 12:48 chodowla??? hehehehe Słownik poprawnej polszczyzny proponuje :) Link Zgłoś
tiges_wiz redakcja za free ;) 09.01.07, 13:05 ma mnóstwo dobrej woli i rozmaitych zalet -> ma mnóstwo dobrej woli i innych zalet (sugerujesz, że dobra wola to nie zaleta) nie hałaśliwy (nie chce mi się szukać, czy razem czy osobno, ale ja bym napisał po prosty cichy) Może być przewodnikiem ociemniałych, głuchych innych osób fizycznie fizycznie upośledzonych -> głuchych i innych osób, ale chyba zmyślasz z tymi głuchymi. Im chyba nie potrzebny jest pies przewodnik. Predyspozycje do posłuszeństwa -> jakieś koślawe połączenie Wykorzystywany do stosowanej na Zachodzie pet-terapii -> też mi się nie podoba. Podejrzewam, ze u nas też jest. Po za tym pet-terapia to jakiś potworek, gdzie łączysz angielski i polski. Po za tym jest przecież kynoterapia i o nią pewnie chodzi. centra readopcji ,ponieważ -> przecinek "centra readopcji, ponieważ" Link Zgłoś
krzysztofsf Re: redakcja za free ;) 09.01.07, 13:28 Tekst to on dostal zapewne od zleceniodawcy - teraz ma to ladnie przedstawic na stronach. Link Zgłoś
tiges_wiz Re: redakcja za free ;) 09.01.07, 13:47 to niech ktoś go przejrzy, bo jak tu znalazłem braki, to co będzie dalej ;) Link Zgłoś
krzysztofsf Re: redakcja za free ;) 09.01.07, 14:02 tiges_wiz napisał: > to niech ktoś go przejrzy, bo jak tu znalazłem braki, to co będzie dalej ;) To zupelnie inna kasa i usluga, niz wrzucenie otrzymanych tekstow do zaprojektowanych przez siebie stron. A za "darmowe" poprawki, kliwent, ktory zlecil wykonanie stron, moze sie jeszcze obrazic i wycofac. Owszem, porawienie bledow ortograficznych, ale styl, ckladnia czy gramatyka...to juz jest nie do ruszenia, chyba, ze na wyrazne polecenie klienta no i za dodatkowa kase za korekte stylu i poprawek. Przewaznie takie teksty sa ocr sciagane z drukowanych materialow reklamowych klienta. Link Zgłoś
tiges_wiz Re: redakcja za free ;) 09.01.07, 13:46 co? ze zwróciłem uwagę na kilka błędów i niedoróbek? "ociemniałych, głuchych innych osób fizycznie" - przecież to ewidentnie nie po polsku, a nawet nie po polskawemu ;) Link Zgłoś
beata_ Re: redakcja za free ;) 09.01.07, 13:46 tiges_wiz napisał: > nie hałaśliwy (nie chce mi się szukać, czy razem czy osobno, ale ja bym > napisał po prosty cichy) By się pozbyć dylematu - "nie jest hałaśliwy", a nie hałaśliwy (obojętne czy razem, czy osobno) to nie to samo, co cichy :-) [...] > Wykorzystywany do stosowanej na Zachodzie pet-terapii -> też mi się nie pod > oba. Podejrzewam, ze u nas też jest. Po za tym pet-terapia to jakiś potworek, > gdzie łączysz angielski i polski. Po za tym jest przecież kynoterapia i o nią > pewnie chodzi. Podejrzewam, że kynoterapia, to nie to samo, co pet-terapia... chyba ten potworek będzie musiał zostać :-) Link Zgłoś
tiges_wiz jednak nie ;) 09.01.07, 13:49 albo zostaje pet therapy (a nie taki zlepek) albo zooterapia ;) za wikipedia: Kynoterapia (z gr. kýon - pies, w dopełniaczu: kynós i therapeía - opieka; leczenie) - terapia wspomagająca z udziałem psa, jest jedną z dziedzin zooterapii. Obecnie w Polsce często używa się na jej określenie pseudo-anglicyzmu "dogoterapia" od angielskiego dog (pies). W polskim prawie nie ma terminu "kynoterapia" ani "dogoterapia", nie został też powołany zawód "kynoterapeuta" ani "dogoterapeuta". Link Zgłoś
beata_ Ja wiem, co to jest kynoterapia :-))) 09.01.07, 14:00 A wikipedią bym się aż tak nie sugerowała :-) Podejrzewam też, że środowisko hodowców ma też swój "żargon" i stąd ta pet- terapia. Nie słyszałeś o procesie spolszczania obcych słów i wyrażeń? Polega to często na przykład na dodawaniu polskich końcówek fleksyjnych, albo spolszczaniu części wyrażenia - tu jest tego (może niezbyt dobrze brzmiący na razie) przykład :-) Link Zgłoś
Gość: goodghost Re: Ja wiem, co to jest kynoterapia :-))) IP: *.corporate-services.pl 09.01.07, 14:55 no to mam opinie na teamt grafiki... Link Zgłoś
beata_ Re: Ja wiem, co to jest kynoterapia :-))) 09.01.07, 14:59 Gość portalu: goodghost napisał(a): > no to mam opinie na teamt grafiki... :-))))) Ja bym ciut cieplejsze te beże dała :-) Link Zgłoś
tiges_wiz Re: Ja wiem, co to jest kynoterapia :-))) 09.01.07, 15:07 ale ja juz napisalem: mi sie podoba . :P Link Zgłoś
krzysztofsf Re: tutaj pytaj - za szybki enter byl :) 09.01.07, 13:27 usenet.gazeta.pl/usenet/0,48200.html?group=pl.comp.www.nowe-strony > Link Zgłoś
Gość: T-800 Re: podoba Wam się taki design? IP: *.tpnet.pl 09.01.07, 15:17 Poprawny nawet (nie wiem, czy funkcjonalny). Zbędne wcięcia akapitowe (albo wcięcie, albo odstęp pomiędzy akapitami). Link Zgłoś
qandre Re: podoba Wam się taki design? 09.01.07, 16:21 Ogólne wrażenie pozytywne. Logo/nazwa u góry trochę mało wyraziste. Napisy "powiększ obrazek" uważam za zbędne. Pies w "Dane teleadresowe" nie pasuje mi stylistycznie do reszty (jest chyba z innej bajki). Położenie dolnej ramki po prawej stronie jakieś takie niezdecydowane. Można odnieść wrażenie, że to jakieś obsunięcie, a nie świadomy zabieg (góra wygląda lepiej). Link Zgłoś