Dodaj do ulubionych

.bin błagam o pomoc!! :(

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 22:40
witam,chce zmienic firmware w mojej mp3,sciagnelem potrzebny program,w pewnym
momencie prosi mnie o podanie sciezke "c\program files..." i gdy wybieram
odpowiednia wyskakuje błąd:
"setup could not find a file on the cpecified path or disc.
Please check that the proper disc is inserted or specify a new path"
CO TO JEST?JAK PRZEJŚĆ DALEJ??
zaznaczam,ze w okienku nad miejscem do podania sciezki jest napisane:"please
insert disc 1 contains the file layout.bin."chodzi o jakies rozszerzenie?
błagam pomocy :(
Obserwuj wątek
    • Gość: Sławek62 Re: .bin błagam o pomoc!! :( IP: *.klaudyny.waw.pl 12.01.07, 23:09
      Jesteś na najlepszej ścieżce aby uszkodzić swój mp3. Uruchamiasz prawdopodobnie
      program flash-ujący(zapisujący) firmware mp3 i program pyta cię o ścieżkę
      dostępu do właściwego firmware-u, który zapisany jest w formie "NAZWA.bin".
      Jeśli już musisz to robić, to najpierw wykonaj polecenie DUMP, które zapisze
      ci, w określonej lokalizacji, stary firmware. Wgranie niewłaściwego firmware-u
      powoduje utratę gwarancji i śmietnik.
      • Gość: c Re: .bin błagam o pomoc!! :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.07, 09:43
        a moglbys mi pomoc i wytlumaczyc jak wykonac polecenie DUMP?prosze o pomoc...
        • Gość: Sławek62 Re: .bin błagam o pomoc!! :( IP: *.klaudyny.waw.pl 13.01.07, 10:21
          Napisz jaki mp3, jaki program flash, po co?. Tzn czym nowy firmware jest lepszy
          od starego.
          • Gość: c Re: .bin błagam o pomoc!! :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.07, 10:30
            chodzi o to ze moja mp3 nie wyszukuje plikow mp3 ktore wgrywam-wyczytalem na
            innych forach ze to wina softu i wymiana pomoze.Odtwarzacz to Thomson Lyra
            M200E256 a program do firmware to M200_FWUpgrade_v1.001 i gdy go wlaczam i
            podam sciezke do tego pliku .bin prosi o nastepna do pliku regdll.dll a takiego
            nie ma ani na komputerze ani na sciezkach do mp3 co z tym zrobic?
            • Gość: Greg Re: .bin błagam o pomoc!! :( IP: 212.76.40.* 13.01.07, 11:00
              Zgaduję - Windows 98?
              • Gość: c Re: .bin błagam o pomoc!! :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.07, 11:03
                Windows XP profesonal z SP2 - nie zgadles ;/
                • Gość: Sławek62 Re: .bin błagam o pomoc!! :( IP: *.klaudyny.waw.pl 13.01.07, 11:45
                  Jeżeli instalacja M200 FW_Upgrade przebiegała prawidłowo to
                  Sprawdź czy w lokalizacji :
                  C:\Program Files\Thomson\RCA Digital Audio Player\M200
                  ten plik jest(regdll.dll ), jeśli go brak to Uniinstal RCA i instalacja ponowna
                  Czy ściągaleś RCA z :
                  download.rca.com/download/M200_FWUpgrade_v1.001.exe
                  Jeśli plik jest to być może wymaga rejestracji w systemie :
                  start -> uruchom -> "regsvr32 C:\Program Files\Thomson\RCA Digital Audio
                  Player\M200" (bez cudzyslowia) ENTER
                  Przy uruchamianiu RCA odtwarzacz musi być podpięty w USB
                  • Gość: c Re: .bin błagam o pomoc!! :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.07, 12:10
                    chodzi o to,ze podczas instalacji M200_FWUpgrade_v1.001 program wymaga tego
                    pliku .dll i musze podać mu do tego pliku ścieżkę ale na moim komputerze nie ma
                    tego pliku i nie moge podac tej sciezki a co sie z tym wieze-nie zainstaluje
                    tego programu!a jesli go nie zainstaluje to nie mam C:\Program
                    Files\Thomson\RCA Digital Audio Player\M200 i nie znajde tego pliku .dll w
                    sposob ktory mi pan pokazal ;/
    • Gość: c Re: .bin błagam o pomoc!! :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.07, 12:23
      poprostu nie mam wogole pliku regdll.dll i dla tego nie moge zainstalowac
      M200_FWUpgrade_v1.001
      • Gość: Sławek62 Re: .bin błagam o pomoc!! :( IP: *.klaudyny.waw.pl 13.01.07, 12:33
        Czy ściągaleś RCA z :
        download.rca.com/download/M200_FWUpgrade_v1.001.exe
        Scięgnij plik ponownie. Przed instalacją tego pliku w systemie nie ma.
        Otwórz M200_FWUpgrade_v1.001.exe programem WinRar - Podejrzyj w PROGRAMS
        siedzi sobie plik regdll
        • Gość: c Re: .bin błagam o pomoc!! :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.07, 12:44
          no tak,jest.gdzies go skopiować?
          • Gość: Sławek62 Re: .bin błagam o pomoc!! :( IP: *.klaudyny.waw.pl 13.01.07, 12:53
            Wypakuj cały M200_FWUpgrade_v1.001.exe do wybranego katologu. następnie Setup.
            exe, Jak ponownie kłopoty, ściągnij M200_FWUpgrade_v1.001.exe jeszcze raz. Nie
            powinno się go dodawć bez instalacji.
    • Gość: c Re: .bin błagam o pomoc!! :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.07, 13:17
      dziękuję,bez pana nie wymieniłbym firmware'a a już miałem ochote zdetonować ten
      odtwarzacz :/ dziękuję bardzo za pomoc :) pozdrawiam
      • Gość: sławek62 Re: .bin błagam o pomoc!! :( IP: *.klaudyny.waw.pl 13.01.07, 13:46
        Pozdrawiam i życzę miłego słchania muzyki
        S

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka