Dodaj do ulubionych

opcje folderow w panelu sterownia

IP: *.chello.pl 13.01.07, 22:48
Probuje nieudolnie otworzyc zalacznik z krotkim filmikiem np pochodzacy z
poczty i pokazuje sie polecenie :
''z plikiem tym nie jest skojarzony program umozliwiajacy wykonanie tej
czynnosci.Skojarz odpowiedni program uzywajac opcje folderow w panelu
sterowania''
Ok wchodze w opcje folderow ale nie wiem co kliknac zeby filmiki sie
uruchamialy..
pomozecie ??
Obserwuj wątek
    • etom Re: opcje folderow w panelu sterownia 13.01.07, 23:11
      Jakim programem otworzyc film zalezy od rozszerzenia tego pliku filmowego.
      Skojarzenie programu z plikiem o danym rozszerzeniu umozliwia odtworzenie tego
      pliku po jego kliknieciu ,ale nie jest konieczne.
      Mozna tez (bez skojarzenia) otworzyc ten plik przez przeciagniecie go na jakis
      otwarty program odtwarzajacy filmy(lub wskazac go do otwarcia a menu
      programu).Zadziala ,jezeli ten program odtwarza pliki z takim rozszerzeniem.

Najprosciej podaj tu jakie rozszerzenie ma ten plik filmowy ,to wskazemy Ci
      program ktory go odtworzy.
      • Gość: pierre Re: opcje folderow w panelu sterownia IP: *.chello.pl 14.01.07, 00:40
        Chodzi o to co zrobic zeby za kazdym razem otwieral sie z poziomu poczty
        automatycznie..
        • beata_ Re: opcje folderow w panelu sterownia 14.01.07, 00:52
          Skor podanie rozszerzenia pliku, to taka tajemnica, znajdź w opcjach folderów
          zakładkę "Typy plików", wyszukaj na liście dane rozszerzenie i przypisz mu
          program, który będzie towarzyszył akcji "odtwarzanie". W ten sposób
          "skojarzysz" program z rozszerzeniem. Pod przyciskiem "Zaawansowane" taką
          możliwość znajdziesz, a wykonasz przez edycję (też przycisk będzie).
          • Gość: pierre Re: opcje folderow w panelu sterownia IP: *.chello.pl 14.01.07, 01:03
            beata jestes wielka..
            • Gość: pierre Re: opcje folderow w panelu sterownia IP: *.chello.pl 14.01.07, 16:58
              Chodzi o pliki pps,nie widze ich w zaawansowane zeby przypisac im program do
              odtwarzania..
              • era77 Re: opcje folderow w panelu sterownia 14.01.07, 19:33
                Prawy przycisk na pliku>`otwórz za pomocą`>`wybierz program`>`zawsze używaj
                wybranego programu do otwierania tego typu plików`>OK
                • Gość: alek Re: opcje folderow w panelu sterownia IP: *.chello.pl 14.01.07, 20:08
                  OK,a czym skojzrzyc zdjecia w formacie jpg ???
                  • beata_ Re: opcje folderow w panelu sterownia 14.01.07, 20:25
                    Tak samo - oba sposoby zadziałają
                    • Gość: alek Re: opcje folderow w panelu sterownia IP: *.chello.pl 14.01.07, 20:44
                      jezuuuuuu ale nie wiem jakim programem otworzyc zwykle zdjecie w tym
                      formacie,dlatego pytam czym Ty otwierasz jpg(zdjecia) i pps ??
                      • era77 Re: opcje folderow w panelu sterownia 14.01.07, 23:17
                        jpg- np: podgląd obrazów i faksów systemu windows
                        pps- PowerPoint Viewer:
                        dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&id=564&t=33
                      • beata_ Re: opcje folderow w panelu sterownia 14.01.07, 23:48
                        Gość portalu: alek napisał(a):

> jezuuuuuu ale nie wiem jakim programem otworzyc zwykle zdjecie w tym
                        > formacie,dlatego pytam czym Ty otwierasz jpg(zdjecia) i pps ??

Wybacz, ale z Twojego postu wcale to nie wynika:-) Wiele razy i ja, i inni
                        wpominali tu, że wróżek na tym forum nie ma :-)

Re: opcje folderow w panelu sterownia
                        Autor: Gość: alek IP: *.chello.pl
                        Data: 14.01.07, 20:08

OK,a czym skojzrzyc zdjecia w formacie jpg ???

-----------------------------------
                        A skoro wiem już o co Ci chodzi to powiem - do oglądania (tak jak Era77) używam
                        podglądu obrazów i faksów, do edycji - programu graficznego... od razu mówię,
                        że różne są, ja też różnych używam w zależności od tego, co chcę zrobić z danym
                        jotpegiem :-)
                      • etom Re: opcje folderow w panelu sterownia 15.01.07, 01:50
                        Gość portalu: alek napisał(a):

> jezuuuuuu ale nie wiem jakim programem otworzyc zwykle zdjecie w tym
                        > formacie,dlatego pytam czym Ty otwierasz jpg(zdjecia) i pps ??

pps - Microsoft PowerPoint ,PowerPoint Viewer
                        jpg - kazdy program graficzny
                        • Gość: olo Re: opcje folderow w panelu sterownia IP: *.chello.pl 16.01.07, 11:25
                          Niestety w zaawansowane nie mam ocji poglad faxow i obrazow , nie moge tego tam
                          dostrzec
    • Gość: lkjhg Re: opcje folderow w panelu sterownia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.07, 19:00
      Jak czytam takie dyrdymały to mnie szlag trafia. Ludzie kupcie sobie konsole bo
      na kompy jesteście za głupi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka