Dodaj do ulubionych

neostrada plus

IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 09.04.03, 16:45
mam pytanie czy kogos tpsa zlapala i czym sie to skonczylo ze udzielal locze
poza lokal to znaczy poloczenie internetowe udostepnial w sieci lan??
zastanawiam sie nad zalozeniem ale mam zamiar udostepnic go kolegom po
sasiedzku. i czy tpsa bedzie to jakos sczegulnie sprawdzac czy bedzie tak
jak z hisem zostawi go w domu i powie ze moge robic co z nim zechce
Obserwuj wątek
    • kriss.forum Re: neostrada plus 09.04.03, 20:16
      Nie znam się na tym ale wydaje mi się, że będą to sprawdzali :( Dla nich to
      żaden problem, a mogą na tym sporo zaoszczędzić, bo pewnie nie jeden już tak
      próbował :) Wiadomo że są z nich cwaniaczki nie z tej ziemi.
      Nie pozostaje mi nic innego, jak rzec: jebać TePsy!!!

:)

--
      www.kazimierz.com
      Pokój dla bliskich,
      co burzą spokój yardom...
      Kriss.
      • Gość: Wicio Re: neostrada plus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.03, 22:41
        O ile wiem to nie sprawdzają. Można znaleźć w sieci sporo stron (w domenie neoplus.pl czy jakoś tak - czyli postawionych właśnie na neostradzie), na których ludzie piszą co i jak zrobić, żeby udostępnić Neostradę sąsiadom. Skoro te strony jeszcze są, to znaczy że tepsa jakoś się nie kwapi ścigać "pajęczarzy".
        Druga sprawa, to jeśli postawi się sieć w ten sposób, że z zewnątrz widoczny jest tylko jeden ip, to wygląda to jak jeden komp podłączony do sieci a nie 10. Ale o szczegóły mnie nie pytaj bo się nie znam.
        Generalnie ryzyko zawsze istnieje...
        • Gość: kasztan Re: neostrada plus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.03, 17:40
          Gosc portalu: Wicio napisal(a):
          > Druga sprawa, to jesli postawi sie siec w ten sposob, ze z zewnatrz widoczny je
          > st tylko jeden ip, to wyglada to jak jeden komp >podlaczony do sieci a nie 10.

Mylisz sie, sa metody ustalenia ile komputerow stoi za bramka - polecam artukul www.research.att.com/~smb/papers/fnat.pdf. I oczywiscie sa metody aby to uniemozliwic - trzeba tylko sie troche postarac ;-)
          • Gość: kasztan poprawiony adres IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.03, 17:44
            www.research.att.com/~smb/papers/fnat.pdf
    • Gość: piotrx Re: neostrada plus IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 11.04.03, 14:14
      przegladam w necie rózne fora i nikt sie nieskarzyl ze tpsa go ukarala jedyne
      glosy tylko ze koledze kolegi mojego saiada dala kare ale to niewiadomo co i
      za co albo tak poczta pantoflowa
      • Gość: jarb1 Re: neostrada plus IP: *.krosniewice.sdi.tpnet.pl 11.04.03, 21:27
        jeżeli nie wykorzystujesz sieci TPSA tylko zrobisz własną mam na myśli
        kanalizacje kablową i słupy tojak ci udowodnią ile masz komputerow w domu
        zresztą kto to ma sprawdzać TPSA nie ma nawet ludzi do tego teraz wszystko
        robią firmy zewnętrzne a ci ludzie mają to w nosie czy masz sieć blokową jezeli
        nie powodujesz usterek
    • pan.scan Re: neostrada plus 11.04.03, 23:26
      Technik, który instalował mi trzy tygodnie temu neostradę mówił,że zna
      przypadki ludzi, wynajmujących w dużym bloku kawalerkę, instalujących łącze 2MB
      do 8MB sek ( w zależności od odległości od centrali) po czym stawiających
      zarobkowo sieć dla sąsiadów. Jeśli nikt nie doniesie - psa z kulawą nogą to nie
      obchodzi. Kary są spore - cofnięcie instalacji i bodaj 7- krotna karna opłata
      od każdego zainstalowanego łącza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka