07.07.04, 21:02
Proszę o zdanie matek,które podczas karmienia piersią jadły maliny.Czy wasze
maleństwa miały po nich uczulenie?Jeżeli tak,to jak sie objawiało?
Dziekuje
Pozdrawiam
Małgorxzata
Obserwuj wątek
    • tynia3 Re: maliny 08.07.04, 07:14
      Gosia, musisz próbować ;-). Poza tym, z tego co wiem, maliny są już dodatkiem
      do deserków "słoiczkowych" od 5 miesiąca, więc zasadniczo nie powinny uczulać.
      9. miesieczny synek mojej koleżanki zajada malinki takie z krzaczka i ma się
      świetnie ;-))). Pozdrawiam. Marta.
    • makdak Re: maliny 08.07.04, 20:16
      hej, ja prawie od początku zjadam pół słoika dżemu malinowego dziennie i mojej
      malutkiej nic się nie dzieje. Teraz od paru dni jem świeże malinki z cukrem i
      wszystko jest ok. a mała jest alergiczką i jesteśmy na diecie bezmlecznej, a te
      malinki zaspakajają cudownie mój apetyt na słodkości.
      Pozdrawiamy,
      Magda&Nikolka
    • tupelo Re: maliny 09.07.04, 20:07
      Ja wlasnie wcinam i nic sie nie dzieje. Na szczescie!
    • betty761 Re: maliny 14.07.04, 15:54
      zjadłam i Basię wysypało. Nie wiem jednak czy to sprawka malin, bo oprócz nich
      jadłam również czereśnie. Wysypka miała postać czerwonych zaognionych grudek,
      początkowo jakby z płynem. Skojarzyły mi się z krostkami "ospowymi"
      • Gość: mama olka Re: maliny IP: *.mmj.pl 18.07.14, 14:52
        to napewno po czeresniach, bo nie mozna jesc owocow pestkowych. ja dzisiaj bede probowac ciasta z malinam. mam nadzueje ze bedzie ok. po jagodach bylo w porzadku.
        • yumemi Re: maliny 19.07.14, 22:23
          Gość portalu: mama olka napisał(a):

> to napewno po czeresniach, bo nie mozna jesc owocow pestkowych. ja dzisiaj bede
          > probowac ciasta z malinam. mam nadzueje ze bedzie ok. po jagodach bylo w porza
          > dku.

Nie siejmy mitow. Oczywiscie pestkowe mozna. Wszystko mozna, za pare miesiecy taki maluch sam moze jesc maliny i jagody i inne.
    • mnin Re: maliny 18.07.14, 23:31
      Moja miała szorstką, świecącą, błyszczącą skórę na policzkach, delikatne krosty. Nie wyglądało to strasznie, raczej delikatnie no ale było i utrzymywało się przez kilka tygodni. Jestem pewna, że to po malinach, bo teraz czasem jej daję ( ma 15 miesięcy) i też policzki robią się różowe, trochę szorstkie. Innych objawów nie zauważyłam. Wydaje mi się, że to nie swędzi młodej.
      • kremka2014 Re: maliny 19.07.14, 11:31
        Moj dziec ma 8 dni i "posmakowal" malin 2 i 3 dni temu. Borówki też jadl😉. Smacznego!
    • Gość: nadia Re: maliny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.14, 11:19
      można jeść maliny z ograniczeniem a wysypka to nie jest z malin, lecz drobne potówki . Od malin dziecko szybko się poci.
      • kremka2014 Re: maliny 07.08.14, 13:33
        Nadia, czy to sprawdzona informacja? Wiem,że maliny działają napotnie,ale żeby aż potówki? Mój syn ma straszne potówki na buzi ale ja to raczej z upalami wiąże i z tym,że ciągle na mnie wisi😉
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka