iap11 24.01.07, 15:05 jak przerzucic zawartosc informacji, plików , poczty email ( program pocztowy) z jednego starszego laptopa HP nx9020 ( bez irdy, bleutuoth) na drygi takze HP. Pomożcie, prosze Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: kris Re: z laptopa do laptopa IP: *.trzebinia.msk.pl 24.01.07, 15:13 jest kilka możliwości: 1. pendrive czy dowolny czytnik kart na usb 2. kabel usb do połączenia 2 komputerów np. laplink czy netlink (na allegro 25-80 zł) 3. kabel szeregowy RS232 (jeżeli oba laptopy mają porty typu COM) - i program hyperterminal, wada - bardzo powolne połączenie - 50 MB może się przegrywać nawet kilka godzin... 4. Może..w tym laptopie jest nagrywarka cd? często do laptopów bywały napędy combo.... A może...jeśli laptopy są tych samych producentów, da się przełożyc nagrywarkę z jednego do drugiego (np. bezproblemowe jest to w toshibach). 5. W ostateczności.. można przenieść dane na dyskietkach:) Link Zgłoś
Gość: pikpok Re: z laptopa do laptopa IP: *.lodz.msk.pl 24.01.07, 16:18 skretka tez nie jest glupim pomysłem.. Link Zgłoś
iap11 Re: z laptopa do laptopa 24.01.07, 17:39 laptop ma nagrywarke dvd wiec faktycznie skorzystam zgrywajac wszystko na nosnik dvd. A skretka w jaki sposob moze pomoc? A jak z pocztą elektronicznę i calła jej korespondencją? Link Zgłoś
Gość: kris Re: z laptopa do laptopa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.07, 06:44 jeśli chcesz przenieść pocztę, jeśli masz ją w outlooku, zakładając że systemem jest Windows XP to poczta znajduje się w katalogu c:\documents and settings\Nazwa_uzytkownika\Dane aplikacji\Outlook Express (nie pamiętam, może jeszcze były tam Ustawienia lokalne). Znajdują się tam pliki .dbx w których zawarte są wiadomości pocztowe. Poźniej można je zaimportować. Link Zgłoś
iap11 Re: z laptopa do laptopa 26.01.07, 23:48 Bardzo Cie prosze kris abys przesłał mi sciezke i iformacje jak to zrobic, gdyz jest to dla mie bardzo wazna sprawa, a nie mam pojecia jak to zrobic. probowałem ze sciezka ktora podałes ale nie moge znalezc podfoldery DANE APLIKACJI w NAZWA UZYTKOWNIEKA. Jesli mozna to prosze o rade na iap11@gazeta.pl Dzieki Link Zgłoś