szczurek923 11.03.07, 20:24 Witam, jak założyć radio internetowe na Linuksie? Proszę krok po kroku bo jest kompletnie zielony :) Link Zgłoś Obserwuj wątek
olpc Re: Radio Internetowe w Linuksie? 11.03.07, 22:51 Odpowiedź znajdziesz na stronach forum.icecast.org/ (trzeba się wczytać, ale jest wszystko, prawie krok po kroku) Link Zgłoś
luxer Re: Radio Internetowe w Linuksie? 12.03.07, 00:29 olpc napisał: > Odpowiedź znajdziesz na stronach > forum.icecast.org/ (trzeba się wczytać, ale jest wszystko, prawie krok po > kroku) Żartowniś z Ciebie. A może coś w języku polskim? :D luxer Link Zgłoś
luxer Re: Radio Internetowe w Linuksie? 19.03.07, 12:16 olpc napisał: > forum.djsfera.pl/ Eeee to ja źle zrozumiałam, bo to było forum jak założyć swoje własne radio, a nie jak odbierać programy radiowe. A w ogóle to jak słuchać radia w komputerze? Co najpierw trzeba poszukać, jakieś pluginy do kadu czy np.do xmms? Nie wiem :( Dziękuję za pomoc i pzdr luxer Link Zgłoś
olpc Re: Radio Internetowe w Linuksie? 19.03.07, 13:10 Jeśli pracujesz w środowisku KDE, możesz na przykład skorzystać z tego programu: pl.wikipedia.org/wiki/Amarok Link Zgłoś
luxer Re: Radio Internetowe w Linuksie? 20.03.07, 17:14 olpc napisał: > Jeśli pracujesz w środowisku KDE, możesz na przykład skorzystać z tego programu > : > pl.wikipedia.org/wiki/Amarok Jednym słowem miałam radio od początku instalacji Mandrivy !!! Dzięki, właśnie słucham :D Na pewno problemy pojawią sie w trakcie użytkowania, to tu wrócę. luxer Link Zgłoś
test281 Re: Radio Internetowe w Linuksie? 19.03.07, 19:39 > A w ogóle to jak słuchać radia w komputerze? > Co najpierw trzeba poszukać, jakieś pluginy do kadu czy np.do xmms? Nie wiem :( > Ja najczęściej używam real-player(a). www.real.com/linux jeżeli dobrze pamiętam to jest tutaj gotowy programik do odpalenia (bez instalacji) Link Zgłoś
olpc Re: Radio Internetowe w Linuksie? 20.03.07, 00:54 To zła rada. Linuksa używa między innymi się po to, żeby wiedzieć, co robi system, a przynajmniej, żeby wiedzieć, że system nie robi niczego złego. Dlatego używanie Linuksa oraz programu, którego źródła są zamknięte, jest sprzecznością. Link Zgłoś
rootol Re: Radio Internetowe w Linuksie? 19.03.07, 21:05 > A w ogóle to jak słuchać radia w komputerze? > Co najpierw trzeba poszukać, jakieś pluginy do kadu czy np.do xmms? Nie wiem :( jeśli chodzi o rozgłośnie internetowe to polecam streamtunera www.nongnu.org/streamtuner/ pzdr, rootol Link Zgłoś
luxer Re: Radio Internetowe w Linuksie? 20.03.07, 17:17 rootol napisał: > > A w ogóle to jak słuchać radia w komputerze? > > Co najpierw trzeba poszukać, jakieś pluginy do kadu czy np.do xmms? Nie w > iem :( > > jeśli chodzi o rozgłośnie internetowe to polecam streamtunera > > www.nongnu.org/streamtuner/ > pzdr, > rootol Nauczę się dodawać strumieni to posłucham, bo ... chyba można dodawać w Amoraku :( luxer Link Zgłoś
olpc Re: Radio Internetowe w Linuksie? 20.03.07, 17:26 W Amaroku wszystko można, a w nowej wersji, to już na pewno wszystko, wszystko :P. Link Zgłoś
luxer Re: Radio Internetowe w Linuksie? 20.03.07, 17:37 olpc napisał: > W Amaroku wszystko można, a w nowej wersji, to już na pewno wszystko, wszystko > :P. Mam Amoraka 1.3.1 (Wersja KDE 3.4.2) - to stara wersja, czy taka sobie? I co rozumiesz pod określeniem "wszystko" :P :D luxer Link Zgłoś
olpc Re: Radio Internetowe w Linuksie? 20.03.07, 18:40 Wszystko, wszystko :P. amarok.kde.org/wiki/Main_Page Aktualizacja Amaroka do 1.4.5 mile widziana. Aktualizacja KDE do 3.5.6 mile widziana. Link Zgłoś
luxer Re: Radio Internetowe w Linuksie? 20.03.07, 22:28 olpc napisał: > Wszystko, wszystko :P. > amarok.kde.org/wiki/Main_Page > Aktualizacja Amaroka do 1.4.5 mile widziana. Aktualizacja KDE do 3.5.6 mile > widziana. Z tego co widzę to powinnam też zrobić aktualizację mojej Mandrivy 2006 do wersji 2007 , bo Amorak 1.4.5 istnieje tylko dla nowszej wersji Mandrivy ;/ Przyjrzałam się również dyskusji na temat aktualizacji KDE z wersji 3.4.2 do. 3.5. forum.mandriva.org.pl/showthread.php?t=18230&highlight=aktualizacja+kde Jak dla mnie, to olbrzymie wyzwanie :), aczkolwiek nie powiedziane, ze nie podejmę się jego w niedalekiej przyszłości. Zastanawiam się przy tym, czy aktualizując jakiś program można pominąć którąś pośrednią wersję, np czy można przejść z KDE 3.4.2 od razu do wersji 3.5.2 z pominięciem 3.5? pozdr. luxer Link Zgłoś