Dodaj do ulubionych

wolny Word - Pomocy!

29.03.07, 13:20
Siedzę właśnie nad bardzo pilnym tłumaczeniem i powoli dostaje kompletnej
zalamki, ponieważ bo każdym napisanym znaku Word się jakby zawiesza na
kilkanaście sekund, co uniemożliwia mi płynne pisanie. Plik z którym pracuję
jest dość duży. Ma ok. 1,5mb i masę grafik i zdjęć, z których niestety jednak
nie mogę zrezygnować.
Wyłączyłem już wyświetlanie obrazów i korektę pisowni na bieżąco, ale nadal
tekst mi się co chwilę zacina.
Pierwszy raz się spotkałem z takim problemem. Komputera jakiegoś
nadzwyczajnie szybkiego nie mam, ale żeby mi się tekst w Wordzie przycinał...

Ma ktoś z Was może jakiś pomysł jak temu zaradzić? Może da się wyłączyć
jakieś opcje, ktore powodują zacinanie???

Z góry olbrzymie dzięki za wszelkie rady!!!
Obserwuj wątek
    • beata_ Re: wolny Word - Pomocy! 29.03.07, 14:51
      A wyciąć grafiki "na chwilę" nie możesz? Może w rezultacie szybciej będzie
      skopiować sobie sam tekst, a później wklić obrazki na miejsce? No wiem, że to
      taki mniej "profesjonalny" sposób :-)

Ja bym się do tego tak zabrała, bo nie znam żadnej sztuczki na przyspieszenie.
    • silic Re: wolny Word - Pomocy! 29.03.07, 15:01
      Pisz to co masz napisać osobno, a dopiero jak napiszesz całość poskładaj to razem.
      Zdaje się, że Word z każdym wpisanym znakiem rozmieszcza na nowo elementy w
      dokumencie. Być może masz bałagan w dokumencie.
      Spróbuj też zrestartować i Worda i komputer.
      • matbli Re: wolny Word - Pomocy! 29.03.07, 19:02
        Dzięki!
        Komputer restartowałem kilka razy i niestety na niewiele to się zdało. Bałgan
        hmmm, no plik wordowski był w sumie świerzutko utworzony z PDFu, więc nie wiem
        jaki bałagan tam może być.
        Póki co poradziłem sobie w ten sposób, że przerzuciłem plik przy pomocy płytki
        na mojego starego, przepotopowego laptopa z 1924 roku i odziwo tam wszystko
        chodzi bez zarzutów, więc pewnie w moim stacjonarnym mam już nieludzki bajzel.

Niemniej jednak zastanawiam się teraz jak ja po zakończeniu pracy z tym
        dokumentem ten plik przerzucę ponownie na mojego kompa stacjonarnego, bo w
        laptopie nagrywarki nie mam, a z nieznanych powodów żadnego pendriva nie chce
        mi wykryć i cały czas domaga się sterowników.
        • Gość: Kontik Re: wolny Word - Pomocy! IP: *.adsl.green.ch 29.03.07, 19:06
          Wszystko na kompie tak zle funkcjonuje czy tylko i wylacznie Word? Jesli tylko
          word to moglbys sprobowac ponownie zainstalowac service pack... to czesto pomaga
          • matbli Re: wolny Word - Pomocy! 29.03.07, 19:55
            Właściwie to pierwszy, że w Wordzie mi się coś takiego przytrafiło, ale
            faktycznie zdarzało mi się już również, że filmy w niektórych formatach się
            zacinały.
            Masz na myśli SP1 SP2 czy oba???
            • Gość: Kontik Re: wolny Word - Pomocy! IP: *.adsl.green.ch 29.03.07, 20:06
              Zawsze najnowszy SP... Filmy nie sa miarodajne i predzej zatnie sie film lub
              gra niz word..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka