08.04.07, 10:43
Zniknęło mi 10 Giga wolnego miejsca z partycji systemowej.
NIE mam plików w koszu, NIE mam przywracania systemu, robiłam scan disc,
defragmentowałam, usunęłam wszystkie tempy, cookies, hitorie itp., nawet
zaglądałam na konto Adminitratora czy przypadkiem tam sie nic nie schowało.

pomocy : )
Obserwuj wątek
    • konrad.w6 Re: Problem. 08.04.07, 10:46
      A nie trzymasz przypadkiem na pulpicie filmow czy gier?
      • noovaa Re: Problem. 08.04.07, 10:48
        Nie... : )
        • Gość: K2 Re: Problem. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.07, 11:27
          A nie robiłaś czasem jakiejś kompresji materiału wideo czy nie kopiowałaś jakichś wielkich plików do moich dokumentów, albo jakiejś biblioteki nie rozpakowywałaś, a może masz karte tv i nagrywałaś przypadkiem materiał z tv na domyslny katalog który znajduje sie prawdopodobnie na dysku systemowym, nie no tak bez niczego to 10-sięć giga nie wyparowywuje, a jaki masz system operacyjny xp czy vistę
          • Gość: K2 Re: Problem. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.07, 11:30
            A może robiłaś obraz jakiegoś dysku lub kopiowałaś płytę na inna płytę (ale to nie bardzo bo takie obrazy są automatycznie usuwane) ale dziesięć giga:o!!! może cosik ściągałaś jakimś p2p do domyslnego katalogu na dysk systemowy
            • p.m Re: Problem. 08.04.07, 11:47
              Może przeszukaj dysk w poszukiwaniu dużych plików z uwzględnieniem ukrytych i z określonym rozmiarem np nie mniej niż 800MB
        • Gość: Sławek62 Re: Problem. IP: *.klaudyny.waw.pl 08.04.07, 12:16
          Jeśli posiadasz WinXP z instalacyjną płytą CD, oraz partycję systemową NTFS
          Poczytaj o BART PE w sieci i pobierz program:
          pebuilder3110a.exe

Utwórz CD bootable z emulacją WinXP( potrzebna płyta instalacyjna WinXP).
          Restart, boot CD, jeśli dyski SATA klawisz F6 i dodać ster z dyskietki, jak
          przy instalacji WinXP
          GO -> Programs -> A43 File Management Utility(Gdy WinXP jest w wersji PL,
          zobaczysz na ekranie "krzaczki", -> Viev -> Fonts : wybrać dowolny Aerial) i
          zobaczysz pełną zawartość dysków. Możesz kopiować , usuwać i dokonywać
          dowolnych operacji na dysku. Zalecam jednak pewną ostrożność, gdyż cofnięcie,
          dokonanych zmian wymaga narzędzi i wiedzy.
          Zdziwisz się oglądając zawartość, raportowanych jako puste przez WinXP
          katalogów np. Recycler, czy System Volume Information( tu proponuje usunąć
          punkty przywracania pod systemem, a dopiero potem czyścić pod BART)
          Partycje Fat32 można oglądać każdą dyskietką startową Win98 + Volkov Commander
          • noovaa Re: Problem. 08.04.07, 12:22
            nie do konca rozumiem ale spróbuje : ). Dzięki.
            • Gość: Sławek62 Re: Problem. IP: *.klaudyny.waw.pl 08.04.07, 12:45
              Opisy BartPE znajdziesz w sieci, dlatego nie opisywałem procesu tworzenia płyty
              bootowalnej.
              Powodzenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka