IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.07, 09:34
Okresowo muszę udostępniać swój komputer 12-latkowi, który dopiero uczy się obsługiwać komputer. Sporo przestawia mi w komputerze, jak i przegląda moją pocztę mailową czy gg /nie zabezpieczałam tego hasłami/, jak mogę go wyodrębnić na komputerze, by mógł z niego korzystać jako gość bez możliwości przeglądania moich zasobów, przestawiania w parametrach, instalowania czegokolwiek z płytek czy z netu. W sumie, by korzystająć komputera, mógł jedynie przez IE pograć na necie?
Obserwuj wątek
    • krzysztofsf Re: gość 05.05.07, 09:38
      Gość portalu: bajeczka35 napisał(a):

> Okresowo muszę udostępniać swój komputer 12-latkowi, który dopiero uczy się obs
      > ługiwać komputer. Sporo przestawia mi w komputerze, jak i przegląda moją pocztę
      > mailową czy gg /nie zabezpieczałam tego hasłami/, jak mogę go wyodrębnić na ko
      > mputerze, by mógł z niego korzystać jako gość bez możliwości przeglądania moic
      > h zasobów, przestawiania w parametrach, instalowania czegokolwiek z płytek czy
      > z netu. W sumie, by korzystająć komputera, mógł jedynie przez IE pograć na nec
      > ie?

Logowanie do systemu i zalozyc nowego uzytkownika
      • Gość: bajeczka35 Re: gość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.07, 09:58
        założyłam konto nowego użytkownika pt. gość, jednak dalej nie wiem gdzie go ograniczyć, by nie przeglądał moich zasobów na dyskach, nie zmieniał ich nazwy czy też ich nie kasował. Tylko, żeby miał dostęp do internetu.
        • krzysztofsf Re: gość 05.05.07, 10:35
          Gość portalu: bajeczka35 napisał(a):

> założyłam konto nowego użytkownika pt. gość, jednak dalej nie wiem gdzie go ogr
          > aniczyć, by nie przeglądał moich zasobów na dyskach, nie zmieniał ich nazwy czy
          > też ich nie kasował. Tylko, żeby miał dostęp do internetu.

Sa jakies programy, nakladki itp.
          Jak tylko do internetu to moze linuxa?
          Mozesz zgrac tego co mam w stopce, bootowac z niego komputer, a do windows calkiem nie dac hasla, jesli bedzie chcial uruchomic z dysku a nie z plyty.
        • Gość: Sławek62 Re: gość IP: *.klaudyny.waw.pl 05.05.07, 10:50
          Przeczytaj :
          www.studianet.pl/so_1_izk/winxp/administracja%20kontami/konfigurowanie.htm
    • Gość: bajeczka35 Dziękuję IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.07, 11:34
      za podpowiedzi, stworzenie konta użytkownika z ograniczeniem zupełnie wystarcza i podejrzewam, że małolat szkód mi już nie narobi :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka