IP: *.sileman.net.pl 25.05.07, 03:38
Witam. Niedawno kupiłam kabel USB do Nokii 6020 (chcialabym wrzucac zdjecia z
telefonu na kompa :-), mam tez do tego płytkę CD z programem Nokia PC Suite,
ktory zainstalowałam. Problem w tym, że dalej nie mam połączenia z telefonem
(po podlaczeniu kable do komórki pisze "akcesorium niekompatybilne"). Będę
ogromnie wdzieczna za wszelką pomoc w tym zakresie, nie znam nikogo kto zna
sie na tym, ostatecznie wezmę fachowca, jednak najpierw chcialabym znac Wasze
opinie. Z góry dziekuje i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: usb Najprościej zapytać tego, od kogo kupiłaś.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 03:52
      Prawdopodobnie kabel będzie współpracował z programem Oxygen Phone Manager
      • Gość: werty Re: Najprościej zapytać tego, od kogo kupiłaś.... IP: *.31.radom.pilicka.pl 25.05.07, 07:33
        Oprogramowanie Nokii działa tylko z oryginalnym kablem tej firmy, postaw na podczerwień lub skorzystaj z innego programu.
        • Gość: Anna Re: Najprościej zapytać tego, od kogo kupiłaś.... IP: *.sileman.net.pl 25.05.07, 14:24
          Bardzo dziekuje za odpowiedzi. Zainstalowalam Oxygen Phone Manager i zauważylam
          ze w kreatorze dodawania sprzętu wiekszość się zainstalowała, oprocz: USB -
          Serial Controller (piez, że sterowniki tego urządzenia nie sa zainstalowane kod
          28). Nie wiem o co chodzi... P.S. Pan od ktorego kupilam jest bardzo mily ale
          nie za bardzo jest w stanie mi pomoc. Pozdrowienia :-)
          • mar_nn Re: Najprościej zapytać tego, od kogo kupiłaś.... 25.05.07, 15:08
            Jaki to model kabla? Ja mam DKU-5, czyli też nieorginalny , ale działa w nokia
            pc suite i też po podłączeniu do telefonu pisze akcesorium niekompatybilne. Jak
            masz ten co ja to powinno ci wykrywać jako port COM w menedżerze urządzeń.
            • Gość: Anna Re: Najprościej zapytać tego, od kogo kupiłaś.... IP: *.sileman.net.pl 25.05.07, 23:11
              Ja mam kabel CA-42...
              • mar_nn Re: Najprościej zapytać tego, od kogo kupiłaś.... 26.05.07, 20:04
                > Ja mam kabel CA-42...

To ci nie pomoge. U mnie po zainstalowaniu sterowników kabel jest emulowany jako
                port COM (tak mam w menedzerze urzadzeń).
              • jap_1 Re: Najprościej zapytać tego, od kogo kupiłaś.... 26.05.07, 23:55
                Gość portalu: Anna napisał(a):

> Ja mam kabel CA-42...

www.nokia.com.pl/nokia/pomoc/oprogramowanie/sterowniki/id81914.html
                www.nokia.com.pl/nokia/pomoc/produkty/akcesoria/dane/ca_42/
                • Gość: Anna Re: Najprościej zapytać tego, od kogo kupiłaś.... IP: *.sileman.net.pl 28.05.07, 01:42
                  Bardzo dziekuje za Wasza pomoc. Zainstalowalam sterowniki, cos sie zmienilo, bo
                  poznikaly niektore wykrzykniki w systemie, niestety w dalszym ciagu nie moge
                  sie polaczyc z telefonem. Chyba juz nie mam do tego cierpliwosci... A tak w
                  ogole to zauwazylam ze duzo osob ma podobny problem, a powinna to byc prosta
                  sprawa. Eh...

Pozdrawiam :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka