Dodaj do ulubionych

internat a cena

IP: *.warszawa.ppp.tpnet.pl 10.02.01, 23:22
Czy internet jest za drogi? Moim zdaniem tak! A Wszym?
Obserwuj wątek
    • Gość: skarabeu Re: internat a cena IP: 213.76.88.114, 194.204.152.* 11.02.01, 15:45
      Przede wszystkim internet jest zbyt drogi jeśli
      uwzględni się jakość usługi. Transfer nie jest
      zbyt szybki (zwykle poniżej 56K), niska jakość
      łączy. Za tą cenę ?!
      • krissey Re: internat a cena 19.02.01, 00:02
        no właśnie połączenie poniżej 56, a transfer plików od 3 do 8. czy to nie absurd?!! kto mi powie jak to polepszyć? modem DSC usb z Podkowy Leśnej.
        Jak sprawdzić czy moja linia nie jest "zwielokrotniona".czekam za wszelkimi sugestiami od web-speców!
        • Gość: Tiges Re: internat a cena IP: 195.205.101.* 21.03.01, 15:05
          Nie myl kilobitow z kilobajtami. 56 kbit/s liczac po 8 bitow na bajt + bit
          kontrolny daje tranfer maksymalny okolo 5 bajtow na sekunde (szacunek na oko bo
          modem wiecej bitow przesyla na bajt informacji )
          • Gość: Vaterlan Re: internat a cena IP: *.twi.tudelft.nl 09.04.01, 13:45
            Powinienes takze uwzglednic algorytmy zmniejszajace objetosc danych. Oczywiscie
            to powoduje ze nie ma jednolitego trasferu, a raczej zmieniajacy sie w
            zaleznosci od danych (niektore sa bardziej "podatne na pakowanie"). Dlatego
            czasami na dobrej lini mozesz osiagnac okolo 10 kB/s.
            A tak z calkiem innej beczki, to kiedys mieszkalem we wsi polozonej tuz obok
            Zielonej Gory. Centrala, ktora zostala zalozona, byla elektroniczna mimo iz
            prawo zakazuje instalowania nowych central niecyfrowych. Polaczenia realizowane
            byly srednio z predkoscia 20 kb/s (kilobitow/s). Po zimie linia nie nadawala
            sie do polaczen internetowych. Ekipy techniczne nie potrafiliy zaradzic
            problemowi. Jestem ciekawy jak to bedzie wygladalo od stycznia przyszlego roku,
            gdy dostep do internetu bedzie w pakiecie uslug gwarantowanych. Ile jest takich
            lini polozonych partacko, ktore teraz trzeba bedzie wymienic?
            I jeszcze jedno. W Holandii ADSL kosztuje okolo 140 zl/miesiac (8 Mb/s).
            Natomiast kiedy widze ceny w Polsce to wlosy sie jeza.
      • Gość: Gray Re: internat a cena IP: *.lodz.ppp.tpnet.pl 24.02.01, 09:59
        Stary, jakie 56k ? W łączach tepsy maxymalny transfer wynosi 33KILOBITY (a nie bajty) na sekundę. Chyba, że masz łącze cyfrowe ISDN, ale jeśli cię na to stać to masz tyle kasy, że nie powinien cię interesować koszt internetu...
        • lukin Re: internat a cena 24.02.01, 12:44
          56 kilobity na łączach TP S.A. to dla mnie normalka - kto ci tych głupot o 33 kilo naopowiadał ? Oczywiscie nie wszędzie jest tak dobrze, bo wiele zależy od centrali, kabli i tak dalej, ale nie prawdą jest też, że wszędzie jest tak źle ! Nie generalizujmy
        • Gość: Tiges Re: internat a cena IP: 195.205.101.* 21.03.01, 15:07
          ja mam modem i 33 kbit i 56 flex. udawaly sie
          polaczenia rzedu 49333 bity na sekunde a nawet
          szybciej (ofcoz na 56 flex)
    • Gość: Wojtek Re: internat a cena IP: 213.6.27.11, 62.104.210.* 11.02.01, 20:05
      W Niemczech dostep do internetu kosztuje od
      1,8 feniga za minute bo tam istnieje prawdziwa konkurencja w telekomunikacji, a w Polsce mamy monopol TPSA.
      • Gość: Leon Re: internat a cena IP: 10.1.200.* 12.02.01, 12:16
        Już niedługo.
        • Gość: Jerema Re: internat a cena IP: 195.94.196.* 14.02.01, 08:16
          Amen
        • Gość: Władek M Re: internat a cena IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 20.02.01, 20:16
          Niestety, Przyjacielu naiwny,

to złudzenia - w kraju, gdzie do polityki idzie się nie z milionami (nawet jeśli pierwszy był kradziony) ale po miliony, a choćby, aby przytulne posadki rozdawać kolesiom nieudacznikom, którzy mogą potem wydawać Twoje, frajerze (i moje) pieniądze na dowolnie głupie sposoby i to bezkarnie.

Żebym ja Ci mógł powiedzieć jak się szasta naszymi pieniędzmi! Ile pewien monopolista kupił przyrządów pomiarowych po ćwierć miliona dolarów za sztukę, kiedy największa na świecie firma tej samej branży ma tylko jeden! Powiem: tyle co dawnych województw, bo w każdym oddziale jest przecież przynajmniej jeden głopi, ale ambitny koleś... Ale nie powiem co to za firma.

Jedyny umiarkowanie pozytywny przykład-wyjątek od tej reguły to niejaki Nielot, czy jakoś tak, co go za zbyt już jaskrawą głupotę i kompromitowanie kolesiów oderwali od koryta i chyba (mam nadzieję) nie zostanie nawet dyrektorem podstawówki...
      • Gość: Karina Re: internat a cena IP: *.dip.t-dialin.net 23.02.01, 09:51
        Napisz mi gdzie mozna korzystac tak tanio. Ja jestem w T-online i place 0.29 DM za minute.
    • Gość: Piotrek Re: internat a cena IP: 157.25.204.* 12.02.01, 08:25
      Dlaczego internet nie jest w cenie kablowki?
      • Gość: Dawid Re: internat a cena IP: *.warszawa.ppp.tpnet.pl 13.02.01, 20:54
        Internet jest niestety za drogi! Drogi jest dostęp komutowany, drogie są łącza stałe, dzierżawione, SDI i przez kablówki. Za droga jest też Neostrada "tepsy"
    • Gość: Mini Re: internat a cena IP: *.zaiks.org.pl 14.02.01, 09:23
      Moze ktos mi wyjasni, bo nie moge zrozumiec, czemu u nas tepsa chce za ADSL 256kb/s 300zl za miesiac, a Niemcom oplaca sie sprzedawac 768kb/s za 125zl, nie wspomne o cenach w Anglii, Francji ? Przeciez to bandytyzm!
      Skad sie biora te ceny, z sufitu ?
      • Gość: Dawid Re: internat a cena IP: *.warszawa.ppp.tpnet.pl 15.02.01, 22:00
        Bo T.P. (czyli Telekompromitacja Polska) to monopoliści. Ale nadejdzie dzień..... A wtedy biada T.P.!!!!!
        • Gość: Wiatrak Re: internat a cena IP: 194.134.232.* 18.04.01, 15:35
          Gość portalu: Dawid napisał(a):

&#62 Bo T.P. (czyli Telekompromitacja Polska) to monopoliści. Ale nadejdzie dzień...
          &#62 .. A wtedy biada T.P.!!!!!
          hejka, nic ujac a dodac (wybaczcie zamierzona wulgarnosc): TPSA to
          monopolistyczne kurwy..
          popatrzcie co bylo na poczatku z cenami poloczen GSM, byly wyjatkowo drogie jak
          na tamte czasy, ale odkad jest pelna konkurencja (era/idea/plus) to zdecydowanie
          sa korzystniejsze i operatorzy sie bija o klienta..wiec biada , biada TPSA!!
          siedze w holandii i za ADSL 1024/128 place 175 guli czyli okolo 280 pln, a
          lokalny operator telewizji kablowej oferuje DARMOWO!! pilotazowe lacza 5xx/64 na
          caly rok..
          wiec jak przeczytalem ostatnio o cenach pilotazowej neostrady to mnie pusty
          smiech ogarnal, zenada, pieprzona mentalnosc aby sie tylko nachapac..tfu..
          Wiatrak
    • Gość: Makary Re: internat a cena IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 14.02.01, 18:38
      Dlatego bojkotujcie........!!!!!!!!!!!!!
      NIE PŁAĆCIE TPSA PIENIĘDZY I NIE MURDŹCIE !!!!!!
      ! Nic Wam się nie należy i pogódźcie się z tym !
      TePSA nabja sobie kieszenia naiwniakami.
      Jeszcze nie wiecie co to jest monopol... za mało Wam... To narzekajcie dalej.......!!!!
      A może tak zrobic stronkę z wszystkimi niezależnymi operatorami... a może tak stronka z krytyką TPSA (przepraszam za stronniczośc :-)), a może tak anglojęzyczną stronkę o stanie polskiego internetu i na zagranicznym serwerze umieścić - niech się koledzy z zachodu pośmieją, albo przynajmiej pokręcą głową...
      a może do France telekom wysyłać tysiące maili... a może tak zrobić alternatywną do TPSA kampanię reklamy obiektywnej, gdzie zestawiałoby sie ceny operatorów, mówiło o karach dla naszego monopolisty....a może tak profilaktyka - od dziecka wychowywać, że monopol to rzecz zła... na monopol przecież w większośći oburzają się dorośli lub ci którzy muszą za niego płacić dzieci i młodzieży to nie interesuje......niestety...

Makary Bach-Lewicz
      • Gość: Stan Re: internat a cena IP: 213.6.204.126, 62.104.210.* 14.02.01, 23:05
        Tak jest.Natychmiast obnizyc ceny internatow.
      • Gość: Dawid Re: internat a cena IP: *.warszawa.ppp.tpnet.pl 15.02.01, 22:02
        Kolego! To nie jest głupie!
        • Gość: Władek M Re: internat a cena IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 20.02.01, 20:38
          Niestety, Kochani naiwni idealiści.

Na świecie bardzo niewiele się zmieniło od tysiąca lat, jeśli chodzi o "ranking cywilizacyjny" narodów.

Byliśmy za Niemcami, tak jak oni za Rzymianami, a za nami Rusowie. Nasze szczęście polega na tym, że nikt nam tak fatalnie nie zamieszał we łbach jak Turcy na Bałkanach, Tatarzy w Rosji.

A jednocześnie szkoda, że nas nie skolonizowała np. Anglia w XVI wieku, no i ta katastrofalna kontrreformacja...

Ja przepraszam za tę historię, ale naprawdę jesteśmy zapóźnieni cywilizacyjnie i to się przekłada bezpośrednio na ceny. Polak nie widzi większej korzyści w uporządkowanej gospodarce, niż klepać różaniec, a zaraz potem kombinować jak tu bliźniego wyrolować... I zamiast SDI sprzedać 5 milionom ludzi po 20 złotych miesięcznie, przyznaje się z łaski, powiedzmy, 150 tysiącom po 160 zł.
          Ja przynajmniej zarabiam na tym tyle, że te 160 zł to pestka, ale dla "surfowiczów" na garnuszku niebogatych rodziców to mała tragedia.

I dlatego w TP S.A. jest co najmniej 75% niepotrzebnych pracowników, których karmimy, tak samo jak tych żałosnych żebraków, którzy chcą, abyśmy im płacili za wydobywanie drogiego (ale Polskiego!) węgla, zamiast taniej sprowadzać z Afryki. Przykłady polskiej głupoty codziennie, w kilku dziennikach TV.

I wy macie nadzieję, że TP S.A. obniży ceny?! Oni nawet Francuzów i Kulczyka zdemoralizują - i to będzie wkład Naszych Wartości do Europy.

Pocieszmy się że w Sudanie jest gorzej, że co prawda my pracujemy 4 razy dłużej na kilogram chleba, ale Rosjanin od nas 4 razy dłużej...
          • Gość: maruś Re: internat a cena IP: *.lublin.ppp.tpnet.pl 22.02.01, 00:21
            Tak wysoka cena dostępu do żródła wszechstronnej wiedzy jakim jest internet to czyste skurwysynstwo - inaczej tego określic się nie da.....
    • Gość: grabarz Re: internet a cena IP: *.wloclawek.cvx.ppp.tpnet.pl 24.02.01, 11:39
      Moim zdaniem internet rzeczywiście jest za drogi, ale można o zmienić. "Wystarczy", że z kolegami z bloku zainstalujemy SDI. I wtedy połączymyu się sieciowo z jak najwiekszą ilością osób. Wtedy internet będzie prawie darmowy.
      • Gość: aJ$T1 Re: internet a cena IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.03.01, 14:27
        tAK ALE CO Z TRANSFEREM ? BĘDZIE MINIMALNY !!!!
        • Gość: Cargo Re: internet a cena IP: *.gazeta.pl 09.04.01, 11:38
    • Gość: bm Re: internat a cena IP: *.sasknet.sk.ca 09.04.01, 23:06
      Gość portalu: tbrider napisał(a):

&#62 Czy internet jest za drogi? Moim zdaniem tak! A Wszym?
      Wszom tez jest drogo.
      • Gość: happy Re: internat a cena IP: *.tele2.pl 15.04.01, 22:51
        Ja mam na radiowej antenie ok 64kb/s i serwer w piwnicy.
        Koszt 52zl + vat i olewam Telekomune.
        Wystarczy 25 chetnych w bloku i firma Lakron instaluje lacze.

Poprzednio placilem za telefon po 400zl/m
    • Gość: major76 Re: internat a cena IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.05.01, 23:22
      ja mam abonament w DIALOG jest tak samo beznadziejnie wolny jak tpsa ale
      przynajmniej nie tak beznadziejnie drogi 85 PLN brutto/24h

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka