aga_ta5 28.06.07, 19:04 Jak zaktualizować listę serwerów na eMuli? Może ktoś mi pomoże?:) Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: @ Re: eMule IP: *.chello.pl 28.06.07, 19:28 Wklej do okienka "aktualizuj plik servrer.met z URL" ten adres: corpo.free.fr/server.met i kliknij "aktualizuj". Link Zgłoś
Gość: Listek Re: eMule IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.07, 19:29 A nie chce Ci sie polaczyc z zadnym? Przypuszczam ze masz na liscie donkeyserver1 i donkeyserver2 co w zupelnosci wystarczy, bo polaczona mozesz byc tylko z jedym serwerem w danym momencie... a te serwery na pewno Ci wystarcza. Link Zgłoś
aga_ta5 Re: eMule 28.06.07, 22:37 Po wklejeniu tego adresu i oczywiście kliknięciu Aktualizuj pojawił mi sie komunikat w lewym dolnym rogu : Błędny URL. Co mogę jeszcze zrobić? Dzięki bardzo za wcześniejsze podpowiedzi;). Link Zgłoś
Gość: @ Re: eMule IP: *.chello.pl 28.06.07, 23:02 Bo źle skopiowałaś. Kliknij na adresie prawym przyciskiem myszy, a następnie wybierz "kopiuj skrót" lub "kopiuj adres odnośnika". Link Zgłoś
aga_ta5 Re: eMule 29.06.07, 12:21 Tym razem faktycznie zaktualizowazł listę serwerów, ale cały czas nie mam podłączenia do serwera. Co jeszcze mogłabym zrobić? Link Zgłoś
Gość: @ Re: eMule IP: *.chello.pl 29.06.07, 12:29 Pod listą serwerów jest zakładka "log", jakie komunikaty tam sie pojawiają podczas próby podłączenia do serwera. Może firewall blokuje eMule, wyłącz na chwilę i sprawdź czy możesz się podłączyć. Link Zgłoś
aga_ta5 Re: eMule 29.06.07, 17:26 Pod zakładką Log pojawiają sie takie napisy jak: Próba podłączenia do ... przedawniła się albo wygląda na pełny. Link Zgłoś
Gość: @ Re: eMule IP: *.chello.pl 29.06.07, 17:47 Próbujesz podłączyć się do różnych serwerów, czy ciągle do tego samego? Spróbuj do któregoś z DonkeyServer, BiG BanG, Byte Devils. Masz najnowszą wersję eMule, jeżeli nie to zainstaluj. Włącz protokół maskowania: ustawienia >>> bezpieczeństwo >>> zaznacz: włącz maskowanie >>> zastosuj. Link Zgłoś
aga_ta5 Re: eMule 29.06.07, 19:50 Sory bardzo, ale moja wiedza komputarowa nie jest zbyt duża, może stąd mój kłopot. W każdym razie: * próbowałam podłączyć się do róznych serwerów, DonkeyServer, BiG BanG, Byte Devils - ciągle nic - przedawniła się, wygląda na wyłączony. * nie mam najnowszej wersji eMule. W zakładce Informacja o serwerze mam pasek gdzie moge sprawdzić czy dostępna jest nowa wersja, ale jak na niego klikam to automatycznie uruchamia mi się Opera, a ja nie korzystam z Opery, nie mam jej, korzystam z Internet Eksplorer. * co do protokołu maskowania: Ustawienia, znalazłam, bezpieczeństwo też, ale dalej już nie znalazłam opcji maskowania. Jest dla mnie jeszcze jakaś szansa?;) Link Zgłoś
Gość: @ Re: eMule IP: *.chello.pl 29.06.07, 20:13 Nie masz maskowania bo masz starą wersję, poprostu odinstaluj a następnie zainstaluj nową. www.programs.pl/program,36.html Link Zgłoś
konrad.w6 Re: eMule 29.06.07, 20:15 eMule jest najbardziej opisanym na necie programem p2p. Jakbys wpisala w google, to bys miala pelno stronek, gdzie po prostu prowadzonym jest sie za raczke w konfiguracji i uzywaniu eMule. Link Zgłoś
aga_ta5 Re: eMule 29.06.07, 20:34 Działa! Działa! Dział! Dzięki baaaaardzo!:) Odinstalowałam, zainstalowałam, włączyłam maskowanie, uaktualniłam listę serwerów i działa. Tylko dlaczego na pulpicie pojawiły mi się aż 3 ikonki eMuli??? Link Zgłoś
Gość: @ Re: eMule IP: *.chello.pl 29.06.07, 20:49 Zostaw tylko jedną która uruchamia program, pozostałe skasuj. Link Zgłoś
Gość: gość Re: eMule IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.07, 23:14 Hej, teraz ja zainstalowałam emule ( tego co tu polecacie) i mam problem... Mam neostradę, przy teście serwerów wykrył jakiś błąd... kolega informatyk powiedział, że tak powinno być, tez tak miał i u niego działa. Próbuję nim coś ściągnąć - znalazl źrodła, ale caly czas postęp jest 0. Nic nie rusza... czemu? Link Zgłoś
aga_ta5 Re: eMule 30.06.07, 18:28 Jeszcze jedno pytania. Przy uruchamianiu eMuli, pojawia mi się: Nie odnaleziono adresu serwerów w pliku 'adresses.da'. Wklej właściwy adres listy serwerów tego plikujeśli chcesz automatycznie aktualizować listę zerwerów. Co powinnam zrobić? Jeszcze tym razem mi pomóż;) Link Zgłoś
Gość: @ Re: eMule IP: *.chello.pl 30.06.07, 18:43 Ustawienia >>> serwer >>> odznacz: Aktualizuj listę serwerów podczas uruchamiania >>> zastosuj. Link Zgłoś
aga_ta5 Re: eMule 30.06.07, 19:03 Dzieki bardzo za szybką odpowiedz:). Już wszystko działa;) Link Zgłoś