kasi3k1 26.07.07, 22:35 mam takie pytanie.jak wlaczam kompa to wyswietla mi 2 windowsy do wyboru.jak sformatowc dysk zebyzostal jeden.dodam ze sa onena 2 roznych dyskach Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: lajosz1 Re: Dwa Windowsy??!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 23:05 Co to znaczy "na dwóch różnych dyskach" ? Masz (fizycznie) dwa dyski twarde, czy chodzi Ci o dwie różne partycje ? Link Zgłoś
Gość: kasi3k1 Re: Dwa Windowsy??!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 23:11 chodzi mi o dwie partycje jak zrobic format na jednej zeby byl tylk jeden system mam XP Link Zgłoś
tiges_wiz Re: Dwa Windowsy??!! 26.07.07, 23:23 w pliku boot.ini (jak to xp czy 2000) usuwasz tego windowsa ktorego nie chcesz (musisz wiedziec na jakiej on partycji jest). pozniej na przyklad za pomoca total commandera usuwa sie katalog Windows, program files i documents and setting tak gdzie systemu ma nie byc .. nie trzeba nic formatowac. Link Zgłoś
Gość: kasi3k1 Re: Dwa Windowsy??!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.07, 00:01 loo kurde czarna magia :( jestem blondi Link Zgłoś
Gość: lajosz Re: Dwa Windowsy??!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.07, 02:16 Format partcyji z "drugim" systemem nic Ci nie da, bo i tak będzie się pojawiać ta "wybierałka" na początku. Oczywiście jeśli sformatujesz partycje na któej jest ten niepotrzebny system, to go tam nie będzie, ale nic to nie zmieni. Oczywiście można zrobić tak, jak napisał ---Tigez_wiz- Link Zgłoś
tiges_wiz Re: Dwa Windowsy??!! 27.07.07, 07:44 nie ma to jak wyrywac dwa chwasciki za pomoca orania calego 20 hekrarowego pola .. ale jak kto lubi :) Link Zgłoś
Gość: lajosz1 Re: Dwa Windowsy??!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.07, 10:53 tiges_wiz napisał: "nie ma to jak wyrywac dwa chwasciki za pomoca orania calego 20 hekrarowego pola . ale jak kto lubi :)" A skąd pewność, że na polu nie ma jeszcze innych chwastów ? Poza tym, zaorane pole jakoś ładniej wygląda niż ugór :) Link Zgłoś
rmiechowicz Re: Dwa Windowsy??!! 27.07.07, 10:45 To zależy, którego chcesz wywalić. Jeżeli na partycji na której jest windows do wywalenia, nie ma plików boot.ini, ntldr i ntdetect, (należy włączyć pokazywanie plików ukrytych i systemowych), to partycję można sformatować i usunąć odpowiadający jej wpis z boot.ini (najprawdopodobniej c:\boot.ini). Natomiast, jeżeli na partycji z niechcianym windowsem są te pliki, to lepiej nie formatować, tylko usunąć katalogi windowsa oraz wpis w boot.ini. Link Zgłoś