Dodaj do ulubionych

Dwa Windowsy??!!

26.07.07, 22:35
mam takie pytanie.jak wlaczam kompa to wyswietla mi 2 windowsy do wyboru.jak
sformatowc dysk zebyzostal jeden.dodam ze sa onena 2 roznych dyskach
Obserwuj wątek
    • Gość: lajosz1 Re: Dwa Windowsy??!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 23:05
      Co to znaczy "na dwóch różnych dyskach" ?
      Masz (fizycznie) dwa dyski twarde, czy chodzi Ci o dwie różne partycje ?
      • Gość: kasi3k1 Re: Dwa Windowsy??!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 23:11
        chodzi mi o dwie partycje jak zrobic format na jednej zeby byl tylk jeden
        system mam XP
        • tiges_wiz Re: Dwa Windowsy??!! 26.07.07, 23:23
          w pliku boot.ini (jak to xp czy 2000) usuwasz tego windowsa ktorego nie chcesz
          (musisz wiedziec na jakiej on partycji jest). pozniej na przyklad za pomoca
          total commandera usuwa sie katalog Windows, program files i documents and
          setting tak gdzie systemu ma nie byc .. nie trzeba nic formatowac.
          • Gość: kasi3k1 Re: Dwa Windowsy??!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.07, 00:01
            loo kurde czarna magia :( jestem blondi
            • Gość: lajosz Re: Dwa Windowsy??!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.07, 02:16
              Format partcyji z "drugim" systemem nic Ci nie da, bo i tak będzie się pojawiać
              ta "wybierałka" na początku. Oczywiście jeśli sformatujesz partycje na któej
              jest ten niepotrzebny system, to go tam nie będzie, ale nic to nie zmieni.
              Oczywiście można zrobić tak, jak napisał ---Tigez_wiz-
              • tiges_wiz Re: Dwa Windowsy??!! 27.07.07, 07:44
                nie ma to jak wyrywac dwa chwasciki za pomoca orania calego 20 hekrarowego pola
                .. ale jak kto lubi :)
                • Gość: lajosz1 Re: Dwa Windowsy??!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.07, 10:53
                  tiges_wiz napisał:

"nie ma to jak wyrywac dwa chwasciki za pomoca orania calego 20 hekrarowego pola
                  . ale jak kto lubi :)"

A skąd pewność, że na polu nie ma jeszcze innych chwastów ?
                  Poza tym, zaorane pole jakoś ładniej wygląda niż ugór :)
    • rmiechowicz Re: Dwa Windowsy??!! 27.07.07, 10:45
      To zależy, którego chcesz wywalić.
      Jeżeli na partycji na której jest windows do wywalenia, nie ma plików boot.ini,
      ntldr i ntdetect, (należy włączyć pokazywanie plików ukrytych i systemowych), to
      partycję można sformatować i usunąć odpowiadający jej wpis z boot.ini
      (najprawdopodobniej c:\boot.ini).
      Natomiast, jeżeli na partycji z niechcianym windowsem są te pliki, to lepiej nie
      formatować, tylko usunąć katalogi windowsa oraz wpis w boot.ini.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka