Dodaj do ulubionych

Jaki program do skanowania i edycji tekstu?

IP: *.system-net.pl 04.08.07, 00:38
Polećcie jakiś dobry programik do skanowania tekstu. Chciałabym mieć możliwość
edycji tekstu po jego zeskanowaniu. Do tej pory korzystałam z wersji trialowej
ABBYY FineReader8.0, niestety, czas użytkowania się skończył i nie mogę triala
wgrać ponownie na kompa, chyba rozpoznaje adres IP.
Czy są jakieś podobne programy z możliwością bezpłatnego przetestowania?
Obserwuj wątek
    • Gość: ania Re: Jaki program do skanowania i edycji tekstu? IP: *.system-net.pl 04.08.07, 00:52
      a może wcześniejsze wersje ABBY FineReader są darmowe?
    • Gość: me Re: Jaki program do skanowania i edycji tekstu? IP: *.elb.vectranet.pl 04.08.07, 01:05
      www.freedownloadscenter.com/Business/Imaging_and_OCR_Tools/FreeOCR.html
      • Gość: ania Re: Jaki program do skanowania i edycji tekstu? IP: *.system-net.pl 04.08.07, 01:10
        dziękuję:)
        • Gość: ania Re: Jaki program do skanowania i edycji tekstu? IP: *.system-net.pl 04.08.07, 01:16
          hm.. ten program nie rozpoznaje polskich liter. Jest może coś podobnego, ale w
          polskiej wersji językowej?
          • Gość: lajosz Re: Jaki program do skanowania i edycji tekstu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.07, 12:49
            Podaj maila, to Ci prześlę "ABBYY FineReader 7.0 PRO" .
            Program jest co prawda w niższej wersji niż ta której Używałaś, ale z różnych
            źródeł dotarły do mnie informacje, że jest taki sam lub nawet lepszy
            niż "Ósemka".
            Miałem możliwość korzytstania z "Ósemki" i nie zauważyłem żadnej różnicy w
            stosunku do "Siódemki" oprócz nieco innego interfejsu.
            • Gość: ania Re: Jaki program do skanowania i edycji tekstu? IP: *.system-net.pl 04.08.07, 15:49
              wysłałam maila na gazetowy. Dzięki serdeczne!!!
    • t-800 Re: Jaki program do skanowania i edycji tekstu? 04.08.07, 13:07
      A do skanera nie miałaś dołączonego żadnego programu?
      • Gość: ania Re: Jaki program do skanowania i edycji tekstu? IP: *.system-net.pl 04.08.07, 15:49
        niestety, nie. Urządzenie wielofunkcyjne firmy Brother.
        • Gość: ania Do lajosz IP: *.system-net.pl 04.08.07, 15:51
          ups... pośpieszyłam się:)
          Mój mail to heav_ania@gazeta.pl
          • Gość: lajosz1 Re: Do lajosz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.07, 02:21
            Gość portalu: ania napisał(a):

> ups... pośpieszyłam się:)
            > Mój mail to heav_ania@gazeta.pl

Wysłałem Ci ten program, ale dostałem komunikat od WP, że "nie można dostarczyć
            wiadomości .... itd"

Jesteś pewna, że adres który podałaś jest prawidłowy ?
            • Gość: ania Re: Do lajosz IP: *.system-net.pl 05.08.07, 13:16
              Podaję inny adres. mamutekk@gazeta.pl
              • heav_ania Re: Do lajosz 05.08.07, 13:32
                na podany wcześniej adres tj. heav_ania@gazeta.pl dostałam maila pt. "kolejna,
                ostatnia część ABBYY FINEREADER. Poprzednia część nie przyszła. Tej części,
                którą mam w poczcie nie mogę zainstalować na kompie, pojawia się informacja o
                błędzie.
                Spróbuj wysłać jeszcze raz całość programu na któryś z adresów, podanych przeze
                mnie wcześniej. Obydwa są prawidłowe.
                • heav_ania Re: Do lajosz 05.08.07, 13:33
                  Chyba, że wyślesz jednym z publicznych hubów, jeżeli masz dostęp.
                  • Gość: lajosz Re: Do lajosz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.07, 16:13
                    heav_ania napisała:

> Chyba, że wyślesz jednym z publicznych hubów, jeżeli masz dostęp.

Nie za bardzo wiem co masz na myśli pisząc "publiczne huby" . Chodzi o DC++ ?

Ponownie wysyłam program na Twój drugi adres. Nie mogę wysłać całego pliku w
                    jednym mailu, bo konto na gazeta.pl (jak i większość darmowych kont) ma
                    ograniczenie pojemności do 20 mega, a program waży 44 mega, dlatego podzieliłem
                    całość WinRaR-em i wysyłam w 3 częściach. Dwie części po 18 mega i jedna (ta
                    która dotarła do Ciebie) 6.5 mega.
                    Jeśli pliki mimo to nie dotrą do Ciebie, to podzielę je na jeszcze mniejsze
                    paczki (takie po 8 mega lub mniejsze) i w tedy wyślę jeszcze raz. Powinno się
                    udać, bo skoro małe pliki docierają, to nie powinno być kłopotów z
                    dostarczeniem.
                    Jeśli tego co wysyłam teraz (2 pliki po 18 mega), znowu z jakiejś przyczyny nie
                    otrzymasz, to wykasuj wszystko co ode mnie otrzymałaś i czekaj na te mniejsze
                    paczki. Jak je odbierzesz, to w mailu nr1 będzie napisane co z tym dalej robić.
                    Właśnie w tej chwili (gdy piszę tego posta) otrzymałem info od WP, że maile
                    wysłane do Ciebie nie mogą być dostarczone. W związku z tym zrobię jak pisałem
                    wyżej. Jednocześnie proponuję przenieść naszą "dyskusję" na drogę mailową żeby
                    nie zaśmiecać forum niepotrzebnymi (innym userom) postami.
                    • Gość: ania Re: Do lajosz IP: *.system-net.pl 05.08.07, 16:56
                      dziękuję. dalsze ewentualne kontakty będziemy utrzymywać drogą mailową
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka