Gość: Mundek IP: 217.164.17.* 11.12.01, 13:17 Jak należy odblokować cookies albo ponownie je zablokować????Używam IE6.Z góry dziekuję.Pozdrawiam Swiątecznie. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: N Re: Cookies IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 11.12.01, 21:51 Otworz IE i kolejno:Tools-Internet Options-Privacy-Advanced-Override Automatic Cookie Handling i wybierz sobie wedlug zyczenia. Link Zgłoś
e-wp Re: Cookies 19.12.01, 21:21 Mam pytanie : Jakie zagrożenia występują jeżeli pozowli się na zapisywanie plików cookies tych stałych. Bo cookies czasowych nie warto chyba wyłączać jak korzysta się z poczty i wielu innych stron internetowych. Znajomy twierdzi, że nie ma żadnych zagrożeń. Z 2 strony spotkałem się ze stronami, które informują że w ich przypadku zapisywane cookies sa bezpieczne. W moim przypadku korzystam z neostrady, nie ma stałego numeru IP, i mam wyłączony protokółó dostępu do komputera z zewnątrz (czy jest to konieczne?) Czekam na uwagi odnośnie zagrożeń "cookies" i odpowiedź na moje pytania. Z góry dziękuję za odpowiedź i poradę. Link Zgłoś
gale Re: Cookies 23.12.01, 15:12 e-wp napisał(a): > Mam pytanie : > Jakie zagrożenia występują jeżeli pozowli się na zapisywanie plików cookies > tych stałych. Zagrożenie to słowo trochę na wyrost. Po prostu jeśli nie przeszkadza Ci, że ktoś (albo coś) śledzi Cię w necie to zapomnij o cookies. Ja po prostu co jakiś czas czyszczę cookies. > Bo cookies czasowych nie warto chyba wyłączać jak korzysta się z poczty i wielu > innych stron internetowych. > Znajomy twierdzi, że nie ma żadnych zagrożeń. Przychylam się do stanowiska Znajomego :) > Z 2 strony spotkałem się ze stronami, które informują że w ich przypadku > zapisywane cookies sa bezpieczne. ...I w ten sposób zachęcają Cię do korzystania z ich stron. > W moim przypadku korzystam z neostrady, nie ma stałego numeru IP, > i mam wyłączony protokółó dostępu do komputera z zewnątrz (czy jest to > konieczne?) > > Czekam na uwagi odnośnie zagrożeń "cookies" i odpowiedź na moje pytania. > > Z góry dziękuję za odpowiedź i poradę. Pozdrawiam i wesołych Świąt, gale ---- gale.blog.pl Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Cookies IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 03.01.02, 01:13 1.Jednak z 1 z programów niejednoznacznie wynikała możliwość wykorzystania cookies do wejścia do komputera użytkownika. 2. Co daje czyszczenie cookies - w kwestii śledzenia przez kogoś moich ruchów w sieci. Link Zgłoś