Dodaj do ulubionych

Notebook Acer +Windows XP

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.07, 19:01
Kupiłem notebooka Acer 5220 z biosem V1.16 ,chciałem do niego zainstalować XP
ale pojawił się problem. Podczas instalowania systemu po zaznaczeniu opcji
zainstaluj wyskakuje komunikat iż nie znaleziono żadnego dysku .Zaznaczam że
dysk na pewno jest ,gdy zadzwoniłem do sklepu serwisant powiedział mi że jest
to komputer przystosowany pod Viste i aby zainstalować XP trzeba zaktualizować
bios (40 zł) .Czy na prawdę nie ma innego wyjścia proszę pomóżcie
Obserwuj wątek
    • Gość: spec do acerów :-) Re: Notebook Acer +Windows XP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.07, 21:45
      Podaj maila to Ci pomogę
      • Gość: KOT-AS Re: Notebook Acer +Windows XP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.07, 20:44
        Dziękuje za chęć pomocy ale udałem się dzisiaj do sklepu i usuneli problem i o
        dziwo zrobili to za darmo :) Dzięki wielkie za chęc pomocy pozdrawiam
      • Gość: tomek Re: Notebook Acer +Windows XP IP: 156.17.111.* 08.10.07, 11:07
        proszę o pomoc tomzajac@o2.pl mam ten sam problem;/
        • Gość: bogdan200 Re: Notebook Acer +Windows XP IP: 62.233.185.* 23.10.07, 23:45
          dokladnie to samo niema dysku sprawdz polaczenie i podobne bzdury
          prosze o pomoc bogdan200@tlen.pl pozdrawiam i dziekuje
      • Gość: david Re: Notebook Acer +Windows XP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.07, 19:28
        mam ten sam problem.
        prosze o pomoc..
        davidk1@o2.pl
        dziekuje
      • Gość: Dok Re: Notebook Acer +Windows XP IP: *.gprs.plus.pl 19.11.07, 14:05
        Witaj. Nie chcę się powtarzać, ale mam ten sam problem. Jak możesz
        to email: docentszybkosci@op.pl. Będę bardzo niewdzięczny :)
      • Gość: Tomek Re: Notebook Acer +Windows XP IP: *.adsl.inetia.pl 27.11.07, 23:33
        Czesc mam taki sam problem jak poprzednik i nie moge sobie poradzic moj mail
        tomm131@wp.pl
    • r0ger Re: Notebook Acer +Windows XP 27.09.07, 05:32
      Nie znam tego modelu, ale najprawdopodobniej posiada on dysk S-ATA, do kontrolera którego instalka XP nie posiada standardowo sterowników. Nie mając stacji dyskietek (jedyny nośnik z którego instalator XP akceptuje dodatkowe sterowniki) trzeba przygotować własną płytę instalacyjną za pomocą programu nLite który pozwala zintegrować sterowniki do kontrolera sata. Oczywiście w same sterowniki trzeba wcześniej się zaopatrzyć (nie powinno być problemu, w internecie na pewno są dostępne).
      • Gość: acer Re: Notebook Acer +Windows XP IP: *.scom.za.digi.pl 05.10.07, 12:08
        mam ten sam problem ;(

zrobiłam płyte instalacyjną (już trzecia) ze sterownikami i przy jej
        instalacji wyskakuje, że iastor.sys jest uszkodzony

Pomocy ! ;(
    • Gość: gosc Re: Notebook Acer +Windows XP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.07, 22:18
      Problem braku sterownikow do dysku SATA wlasnie z tym walcze
      paparadit.blogspot.com/2007/06/installing-sata-hard-drive-with-windows.html
      Powinno pomoc:)
    • Gość: kamikaze Re: Notebook Acer +Windows XP IP: *.tktelekom.pl 20.10.07, 01:14
      Jest inne rozwiązanie, trzeba tylko jakoś wprowadzić sterownik do
      sata. Ale właśnie kombinoje jak.
      • Gość: Michał Re: Notebook Acer +Windows XP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.07, 22:46
        Witam z zainstalowaniem xp w tym cudownym sprzęcie dałem sobie radę dzięki
        nlite, o dziwo wifi działa ale dźwięk już nie :( wiem że trzeba zaktualizować
        bios i coś przestawić, ściągnąłem bios ale nie mogę go uruchomić bo kiedy klikam
        na setup to pojawia się jakiś błąd...
        Jak wgrać ten nowszy bios?
    • Gość: neQ11 Re: Notebook Acer +Windows XP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.07, 12:47
      mam ten sam problem
      mógłbym prosić o pomoc?
      mój mail to neq11@o2.pl
      • Gość: Kolobos Re: Notebook Acer +Windows XP IP: *.escom.net.pl 28.11.07, 00:38
        Musisz zintegrowac sterowniki kontrolera sata z plyta instalcyjna XP przy pomocy nLite.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka