Dodaj do ulubionych

Windows XP Professional co robic???

IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 19.12.01, 22:36
Czesc od jakiegos czasu mam zainstalowany xp prof. Problem to nagminne
wieszanie sie tego najbardziej stabilnego systemu przy probie odpalania filmow
w vplayerze.Ciagle wyskakuje raport ze winne sa sterowniki karty graficznej
ktore niechca sie zaktualizowac probowalem juz z najnowszymi sterownikami ale
on (ten xp) zostawia swoje a potem narzeka. Co jest z tym gownem?
Prosze o pomoc. Acha procek athlon 800, Ram 384, tnt 2 pro.
Czy ktos wie kiedy wrescie stanieje karta graficzna ATI Radeon DDR 64 MB VIVO
Box ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Vaterlan Re: Windows XP Professional co robic??? IP: *.kvz.tudelft.nl 20.12.01, 01:03
      Jak to nie mozesz zainstalowac innych driverow? Nawet XP na to pozwala. Daj mu
      "install from a list or specific location (Advanced)" a pozniej "don't search,
      I will choose the driver to install", nastepnie "have disk" i dajesz sciazke do
      drivera. Jesli system gada ze drivery nie sa "digitally signed" to zignoruj to
      i instaluj. Poza tym Nvidia publikuje przeciez samoinstalujace sie drivery.
      Sprobuj takze przeinstalowac divx-a, mozesz tez zobaczyc jak chodzi the playa
      (player dolaczany do divx-a)
    • Gość: robas Re: Windows XP Professional co robic??? IP: *.focal-chi.corecomm.net 20.12.01, 05:55
      Gość portalu: Janiol napisał(a):

> Czesc od jakiegos czasu mam zainstalowany xp prof. Problem to nagminne
      > wieszanie sie tego najbardziej stabilnego systemu przy probie odpalania filmow
      > w vplayerze.Ciagle wyskakuje raport ze winne sa sterowniki karty graficznej
      > ktore niechca sie zaktualizowac probowalem juz z najnowszymi sterownikami ale
      > on (ten xp) zostawia swoje a potem narzeka. Co jest z tym gownem?
      > Prosze o pomoc. Acha procek athlon 800, Ram 384, tnt 2 pro.
      > Czy ktos wie kiedy wrescie stanieje karta graficzna ATI Radeon DDR 64 MB VIVO
      > Box ?

Uzywam xp juz od dluzszego czasu, mam Nvidia tnt2 64 pro, nie mialem
      najmniejszych problemow z filmami. Takz drivery Nvidii instaluja sie ok.
      Sprobuj jeszcze raz.
      Czego uzywasz do grania filmow? Ja nie uzywam Windows Media Player (chociaz
      dziala), tylko WinDVD czy Mediamatics, takze do divx. Nie mam zadnych problemow.
    • Gość: ???? Re: Windows XP Professional co robic??? IP: *.chello.pl 20.12.01, 10:36
      Mam dokładnie ten sam problem. Zainstalowałem WinXP u mnie (GeForce 3) i
      jeszcze ani razu się nie zawiesił. Ale w drugim komputerze (TNT2 M64) komputer
      się zawiesza co chwila, napisali, że to wina karty, ale jak zainstalowałem
      sterowniki od XP to też się zawieszał. Co się dzieje?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka