Dodaj do ulubionych

Spada traktowanie procesora AMD Turion

IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.11.07, 20:07
Podczas grania w grę Fifa08 spada mi traktowanie procesora z 2000MHz na 800MHz
i gra zwalnia. Jak wyłączyć w procesorze AMD Turion 64 MK36 oszczędzanie
energii bo to chyba z tym się wiąże.
Obserwuj wątek
    • Gość: turion Re: Spada traktowanie procesora AMD Turion IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.11.07, 20:30
      Nalezy odinstalowac sterowniki do procesora i działać na domyślnych. Problem
      wtedy znika
      • Gość: Bob Re: Spada traktowanie procesora AMD Turion IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.11.07, 15:22
        Wszystko ładnie chodzi bez przerwy na 2000MHz tylko mam problemy z temperaturą.
        Po włączeniu komputera i zadaniu w kalkulatorze np takiego działania "362880!"
        temperatura procesora rośnie do 91 stopni w kilka minut. Mam dokładnie procesor
        AMD Turion 64 MK-36. Laptop ACER Aspire 5101AWLMi. Wentylator chodzi. Nawet mam
        dodatkowo coś takiego:
        www.allegro.pl/item273901988__chlodzaca_swiecaca_podstawa_3_wiatraki_od_%5Ess%5E.html
        • Gość: Bob Re: Spada traktowanie procesora AMD Turion IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.11.07, 15:25
          Czy ktoś wie jaka jest maksymalna dopuszczalna temperatura tego procesora?
          Dodam, że jak wyłączę ten kalkulator lub inny program który wykorzystuje
          intensywnie procesor to temperatura spada poniżej 70 stopnie (na około 63 stopnie).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka