Dodaj do ulubionych

Lenovo uruchamia w Polsce swoją pierwszą fabryk...

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.11.07, 16:42
Komputery robią dobre...ale w Polsce będą pewnie chcieli zatrudnić tylko
pracowników z max średnim wykształceniem chętnych do pracy za 800-900zł :| jak
to miało miejsce w LG pod Wrocławiem...
Obserwuj wątek
    • Gość: Antonio Lenovo uruchamia w Polsce swoją pierwszą fabryk... IP: *.bbtec.net 27.11.07, 16:43
      Piersi!
    • Gość: marc Lenovo uruchamia w Polsce swoją pierwszą fabryk... IP: 62.189.217.* 27.11.07, 16:44
      "Lenovo zajmuje się tworzeniem, produkcją i sprzedażą niezawodnych,
      wysokiej jakości, bezpiecznych i łatwych w użyciu produktów
      technologicznych i usług."
      Co to za PR-owski bełkot?! :/ Dobrze, że wymowa samej informacji
      budująca.
      • Gość: zed Przepisane z Press Release? ŻENADA IP: 78.152.232.* 27.11.07, 17:35
        gazeto do cholery, trzymajcie poziom albo wywalcie tych leni, ktorzy nawet nie
        napisza tekstu tylko przekleja go z press release. ŻAŁOSNE!!!!!!!!!!!
    • Gość: grr Lenovo uruchamia w Polsce swoją pierwszą fabryk... IP: *.kgu.de 27.11.07, 16:48
      super wiadomosc dla legnicy i okolic, szkoda tylko, ze same
      stacjonarne, bo przyszlosc nalezy do laptopow i konsol...
    • Gość: anna26 mam lenovo IP: *.radioalfa.pl 27.11.07, 17:19
      Mam Lenovo laptopka z serii 3000 i po prostu jest super! Żadnych awarii,nic się
      nie wytarło na klawiszach,żadnego zużycia a jest używany 15 godzin
      dziennie.Jest twardy taki jak laptop być powinien.Wyświetlacz ładny,jasny.Polecam!
      • Gość: qw twardość ma znaczenie ... IP: *.c-ig.net 27.11.07, 17:27
        to dobrze, że jest twardy .....
        • Gość: anna26 Re: twardość ma znaczenie ... IP: *.radioalfa.pl 27.11.07, 17:34
          żebyś wiedział kolego:)
      • Gość: małysz Re: mam lenovo IP: *.acn.waw.pl 27.11.07, 18:01
        trzeba przyznać - konstrukcja solidna. po roku intensywnego wykorzystywania
        jedyne ślady to podrapana obudowa i pościerane nalepki na spodzie. komputer
        warty polecenia niezbyt wymagającym użytkownikom. ale ma chyba wadę
        konstrukcyjną dotyczącą układu zasilania -> kilka wizyt w serwisie nic na to
        poradzić nie zdołało.
        • Gość: anna26 Re: mam lenovo IP: *.radioalfa.pl 27.11.07, 18:18
          to chyba miałes pecha, ja mam ponad półtora roku i nic się mu nie dzieje.nawet
          się nalepki nie starły:)
          a wymagająca jestem.bateria długo trzyma,nic złego się zasilaniem nie dzieje.
          • Gość: stary_tramwaj Re: mam lenovo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.07, 20:03
            Co ty bełkoczesz, brzmisz jak PRowiec Lenovo. Mój 3000 N100 niecały miesiąc
            przed końcem rocznej gwarancji pojechał do serwisu. Pęknięta w dwóch miejscach
            obudowa (przy zawiasach), sypiąca się matryca (pas 7 cm od dołu na całej
            długości ekranu) - kompletna kasza zamiast obrazu oraz seria martwych pixeli (5
            miesiecy od kupienia). Komp za ponad 5 tysiecy, a posypał się jak Acer za 1700
            zl. Niestety seria 3000 to nie pancerne thinkpady. W pracy uzywam thinkpadów
            robionych juz pod marką lenovo i są OK, ale seria 3000 to dno pod względem
            konstrukcji. I nikt nim nie rzucał, ale na biurku cały czas też nie stoi.

Co lepsze, na jednej z wrocławskich uczelni sporo zamówiono tych lenovo 3000 i
            wszystkie są serwisowane. Kaszanka i tyle.
            • Gość: anna26 Re: mam lenovo IP: *.radioalfa.pl 27.11.07, 21:53
              Nie pozwalaj sobie.Bełkoczesz to Ty.
              Wiele moich znajomych ma lenovo i wszyscy twierdzą,że są jak czołgi-w pozytywnym
              słowa znaczeniu.Nikomu nic się nie popsuło,ta seria ma w sobie w pełni dobre
              tradycje ibm.
              Pewnie się z kompem nie umiesz obchodzić,albo wyjątkowym pechowcem
              jesteś.Ogólnie,siedem nieszczęść w kupie.
              A co do uczelni-teraz sama dzicz ze wsi przyjeżdża do miast na studia więc się
              nie dziwię,że popsuli.
              • Gość: es Re: mam lenovo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.07, 23:26
                Gość portalu: anna26 napisał(a):

> Nie pozwalaj sobie.Bełkoczesz to Ty.
                > Wiele moich znajomych ma lenovo i wszyscy twierdzą,że są jak czołgi-w pozytywny
                > m
                > słowa znaczeniu.Nikomu nic się nie popsuło,ta seria ma w sobie w pełni dobre
                > tradycje ibm.
                > Pewnie się z kompem nie umiesz obchodzić,albo wyjątkowym pechowcem
                > jesteś.Ogólnie,siedem nieszczęść w kupie.
                > A co do uczelni-teraz sama dzicz ze wsi przyjeżdża do miast na studia więc się
                > nie dziwię,że popsuli.

Dziecko ile Ty masz lat?
                Gwałtownośc Twojej reakcji plus styl wypowiedzi wskazuje że
                a) masz 5 lat
                b) pracujesz dla Lenovo (hmm, wątpie)
                c) jedno i drugie.
                • Gość: anna26 Re: mam lenovo IP: *.radioalfa.pl 28.11.07, 00:01
                  Detektywa z Ciebie nie będzie, a i b wzajemnie się wykluczają,nie sądzisz?
                  A "dziecko" to sobie będziesz mówił jak coś spłodzisz,nie do mnie.
          • Gość: lenovo-sceptyk Re: mam lenovo IP: *.resetnet.pl 27.11.07, 22:54
            Problemy z zasilaniem to ogólnie znany problem wśród użytkowników sprzętu tej
            firmy. Polecam tylko osobom, któro co-nieco znają się na hardware-managing -
            przy odrobinie dobrej woli i samozaparcia do modyfikacji będą mieli super
            sprzet. Pozostali niech sobie odpuszczą, bo tylko nerwy i pieniądze stracą.
    • Gość: leniwie I pensyje po 850 zeta , buchachachacha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.07, 17:45
      leniwie
      • kosmiczny_swir Jak nie będzie R&D to nie będzie dobrych pensji 27.11.07, 21:01
        Jak nie będzie działu badawczo rozwojowego to nie będzie dobrych pensji. Zaprawdę powiadam wam (]:->) ludzie którzy będą wykonywać pracę Chinczyków będą jak Chińczycy zarabiać. Rząd powinien wspomagać tworzenie polskiego kapitału i polskiego high-techu.
    • Gość: Rich Wegry nie leza w Europie??? IP: 64.208.49.* 27.11.07, 17:56
      Dwa cytaty:
      "Zakłady produkcji i montażu komputerów PC: Szenzen, Huiyang, Pekin oraz
      Szanghaj w Chinach; dodatkowe zakłady w Stanach Zjednoczonych, Meksyku,
      Brazylii, na Węgrzech, w Korei, Indiach, Malezji, Japonii i Australii."
      oraz
      "Lenovo: w Polsce będzie pierwsza fabryka w Europie"

Co za geograf to pisal?? Skoro pisze ze sa zaklady na Wegrzech to niech nie
      pisze ze w Polsce beda pierwsze zaklady Lenovo w Europie

R
    • Gość: sowa Re: Lenovo uruchamia w Polsce swoją pierwszą fabr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.07, 17:57
      pewnie kompy takie jak Compaq czy IBM. Szybki (relatywnie) procek,
      najtańsza możliwa reszta, a cena z kosmosu...
      • Gość: anna26 Re: Lenovo uruchamia w Polsce swoją pierwszą fabr IP: *.radioalfa.pl 27.11.07, 18:21
        Lenovo ma ceny jak z kosmosu? One są właściwie najtańsze.
    • Gość: gosc USA Lenovo uruchamia w Polsce swoją pierwszą fabryk.. IP: *.socal.res.rr.com 27.11.07, 18:38
      kupilem taki notebook za 400 dol, 2GB, szybki , normalny, nic
      specjalnego, dobra cena za jakosc,firma szuka taniej produkcji to
      wiadomo, ale rynek polski robi sie coraz drozszy
    • papetee Lenovo uruchamia w Polsce swoją pierwszą fabryk.. 27.11.07, 19:27
      za 20 mln dolarów uruchomią fabryke, która docelowo wyprodukuje 5
      mln komputerów. To raczej stodołę do montowania, a i to niezbyt
      wielką.
    • katarsis a JTT i Optimus? 27.11.07, 20:39
      Szkoda, ze przescigajac sie w umilaniu zycia inwestorom z zagranicy
      wykonczylismy jednoczesnie rodzime zaklady z branzy IT...
    • Gość: a chińczyki to wariaci IP: 213.199.198.* 27.11.07, 22:34
      w fabryce w Żyrardowie chinole z wizytą chcieli poobcinać załodze
      pensje bo widzeli samochody na parkingu

u nich robią za 1,5 dolara na dzień

po kiego otwierają u nas?
      • Gość: Bolek Re: chińczyki to wariaci IP: 70.91.50.* 28.11.07, 05:01
        zeby moc sprzedawac w Europie bez podatkow importowych, widocznie bedzie im sie
        oplacalo..
    • tiramisssu a fuj 27.11.07, 23:55
      CO ZA PIAROWSKI SMIEĆ FUJJJJJJJJJJJJJJJJJJ

Lenovo zajmuje się tworzeniem, produkcją i sprzedażą niezawodnych, wysokiej
      jakości, bezpiecznych i łatwych w użyciu produktów technologicznych i usług.
    • janstefan.g Lenovo uruchamia w Polsce swoją pierwszą fabryk.. 28.11.07, 13:49
      Lenovo to jest Chinska firma ktora wykupila IBM , licza na tania
      sile robocza ale wazne jest jednak ze taki zaklad powstanie w Polsce
    • Gość: 1qw2 Re: Lenovo uruchamia w Polsce swoją pierwszą fabr IP: 85.94.34.* 28.11.07, 16:09
      swietnie.
      W słowackiej Bratysławie Lenovo posiada już centrum wsparcia zatrudniające 650
      pracowników.
      a w polsce 1300murzynow bo relacja placy do kosztow jest niezla

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka