Dodaj do ulubionych

Windows95 upgrade??

11.08.03, 16:09
Witam

W zwiazku z moim problem - mam pytanie - czy moge upgrade'owac mojego win95
(pierwsza wersja) do np. 95 "dwojki" lub cos takiego ??
TO jest oryginalny win 95.
Prosze o w miare szybka wskazowke - skad cos takiego sciagnac.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: kk Re: Windows95 upgrade?? IP: *.minsk-mazowiecki.sdi.tpnet.pl 11.08.03, 17:26
      zbyszek_gyt napisał:

> Witam
      >
      > W zwiazku z moim problem - mam pytanie - czy moge upgrade'owac mojego win95
      > (pierwsza wersja) do np. 95 "dwojki" lub cos takiego ??
      > TO jest oryginalny win 95.
      > Prosze o w miare szybka wskazowke - skad cos takiego sciagnac.
      > Pozdrawiam

Prawdę mówiąc nie mam pojęcia :-))) Ale zobacz czy nie ma tam jakiejś opcji pt. Live Update. Spróbuj, a nóż widelec??? Ale- prawdę mówiąc- nie wierzę by microsoft miał jeszcze jakieś strony z uaktualnieniami. Prędzej może na jakiejś stronie dla maniaków :-) Spróbuj z www.google.pl A czy nie możesz uaktualnić go do Win98 ? Sprzęt jest aż tak wiekowy że nie wytrzyma tej konfiguracji ?

• zbyszek_gyt Re: Windows95 upgrade?? 11.08.03, 17:44
        Gość portalu: kk napisał(a):

>> Prawdę mówiąc nie mam pojęcia :-))) Ale zobacz czy nie ma tam jakiejś opcji
        pt.
        > Live Update. Spróbuj, a nóż widelec??? Ale- prawdę mówiąc- nie wierzę by
        micro
        > soft miał jeszcze jakieś strony z uaktualnieniami. Prędzej może na jakiejś
        stro
        > nie dla maniaków :-) Spróbuj z www.google.pl A czy nie możesz uaktualnić go
        do
        > Win98 ? Sprzęt jest aż tak wiekowy że nie wytrzyma tej konfiguracji ?
        >

OK - kk - spoko - jasne, ze moge do 98 ale jak ?? - mam Windows 95 osr1 -
        musze miec minimum Windows 95 osr2 - jasne ze moge miec 98 - ale jak legalnie
        to zrobic ??

Sprzet: Intel Pentium 900
        128 MB Ram
        • Gość: kk Re: Windows95 upgrade?? IP: *.minsk-mazowiecki.sdi.tpnet.pl 11.08.03, 18:31
          Zbyszek, potrzeba Ci poprostu płytki instalacyjnej do Win98 lub Me. Z tego co piszesz wynika, że ze sprzętem nie jest źle, XP też pewnie mógłby być. Najprostsza sprawa to poprzenosić wszystkie dane z partycji C, bo to pewnie jest Twoja partycja systemowa, sformatować hdd i zainstalować nowy system na czystej partycji.
        • Gość: piecyk gazowy Re: Windows95 upgrade?? IP: *.visp.energis.pl 11.08.03, 18:33
          zbyszek_gyt napisał:

> ale jak legalnie
          > to zrobic ??

Legalnie to trzeba pójść do sklepu i kupić Windowsa, wersję Upgrade (tańsza).
        • p.m.b Re: Windows95 upgrade?? 11.08.03, 19:02
          zbyszek_gyt napisał:

> OK - kk - spoko - jasne, ze moge do 98 ale jak ?? - mam Windows 95 osr1 -
          > musze miec minimum Windows 95 osr2 - jasne ze moge miec 98 - ale jak legalnie
          > to zrobic ??
          >
          > Sprzet: Intel Pentium 900
          > 128 MB Ram

a ja mam takie pytanko czy moglbys troszke sie rozpisac ? chodzi mi o to czemu
          zalezy Ci tak na legalnosci ? czy jest to sprzet firmowy, a moze jakis
          specjalistyczny i musi byc akurat win95 z licencja, czy moze to poprostu rzadko
          spotykana juz uczciwosc, a moze warto sie rozejrzec za jakas alternatywa ? jest
          kilka darmowych alternatyw ktore czasem naprawde idealnie sie sprawdzaja a
          zawsze to troche grosza zostanie w kieszeni :) jednak nie bede do niczego
          namawial skoro nie wiem czemu ma sluzyc.

oczywiscie jesli tylko nie sa to jakies scisle tajne informacje :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka