Dodaj do ulubionych

winfast pvr 2200

IP: *.toya.net.pl 21.01.08, 20:40
witam. jestem posiadaczem karty tv winfast pvr 2200- moj problem polega na tym ze nie nagrywa mi sie dzwiek z sygnalu tv (przy odtwazaniu nie ma tego problemu) przelaczalem juz rozne opcje/ustawienia i nie wiem co jeszcze? moge sprawdzic?
Obserwuj wątek
    • qandre Re: winfast pvr 2200 21.01.08, 21:24
      Czy systemowe źródło nagrywania (w panelu sterowania karty muzycznej) masz ustawione tak samo jak w programie tunera?
      • Gość: laik Re: winfast pvr 2200 IP: *.toya.net.pl 23.01.08, 12:07
        tak- jest ustawiona karta dziwiekowa- jako uzadzenie nagrywajace
    • Gość: 123 Re: winfast pvr 2200 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.08, 23:41
      A podłączyłeś kartę do płyty głównej za pomocą kabelka? Takiego jak
      do CD. Powinien być w zestawie. Podłączasz to na płycie głownej do
      pinów z napisem CD-coś tam. Wtedy ustawiasz linie nagrywania (w
      opcjach PVR) na CD i wszystko działa. Przynajmniej u mnie tak jest.
      • Gość: laik Re: winfast pvr 2200 IP: *.toya.net.pl 24.01.08, 09:34
        jest podlaczony -bo bez tego to wogole dzwieku nie bylo- a teraz tylko nie ma po nagraniu z tv na dysk jakiegos materialu... a gdy ogladam tv to jest ok
        • Gość: 123 Re: winfast pvr 2200 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.08, 23:32
          Sprawdź jak masz ustawione w PVR: "Linia nagrywania"
          U mnie nagrywa dźwięk tylko wtedy gdy tam jest ustawione "Głośność
          CD"
          • Gość: kac Re: winfast pvr 2200 IP: 82.177.125.* 07.02.08, 18:54
            Witam, ja również mam problem z tą kartą. Podłączona jest do wejścia CD-IN za
            pomocą kabelka audio i w ustawieniach PVR2 mam zaznaczone "CD volume" jako Audio
            Out control. Mój problem polega na tym, że w ogóle nie ma dźwięku podczas
            oglądania czy nagrywania telewizji (nie tylko nagrywania). Co ciekawe radio
            działa poprawnie na tych samych ustawieniach. Ściągnąłem najnowsze sterowniki
            karty graficznej (zintegrowany z płytą główną Realtek), sterowniki Tunera i
            najnowszą wersję PVR2. Nic nie pomaga. :( Czy udało Ci się poradzić ze swoim
            problemem?
            • Gość: kac Re: winfast pvr 2200 IP: 82.177.125.* 09.02.08, 14:53
              Udało mi się uporać z moim problemem. Okazało się, że pomimo tego, że w
              aplikacji PVR2 nie aktywna jest zmiana systemu wideo (PAL) to działa skrót
              klawiszowy! (klawisz H) Dzięki niemu możliwe jest przełączanie się miedzy
              trybami i znalezienie takiego, przy którym dźwięk działa. W moim przypadku był
              to PAL-D.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka