Dodaj do ulubionych

fujitsu simens - przeskakujący kursor

09.03.08, 19:35
Pisząc tekst ciągły samoczynnie ( w trakcie pisania nie patrze na
monitor więc nie wydaje mi sie bym coś wcisnęła przez przypadek tzn
jakiś skrót, a może?) przeskakuje mi kursor w efekcie zaczynam pisać
w środku tekstu który napisałam wcześniej. Jest to potwornie
irytujące. Proszę o pomoc.
Obserwuj wątek
    • kasiamat00 Re: fujitsu simens - przeskakujący kursor 09.03.08, 21:23
      Spróbuj wyłączyć klikanie touchpadem. Też miałam taki problem i okazało się, że
      nieświadomie dotykałam touchpada, a że on jest bardzo czuły, to mi kursor skakał.
      • kasztanowiaczka Re: fujitsu simens - przeskakujący kursor 10.03.08, 16:14
        dzieki:) A gdzie się to wyłącza? W panelu sterowania szukałam ale
        niestey nie mogę zlokalizować:(
        • kasiamat00 Re: fujitsu simens - przeskakujący kursor 10.03.08, 19:32
          Jeśli nie masz tego gdzieś w okolicach ustawień myszki, to chyba będziesz
          musiała ściągnąć sterowniki stąd:
          support.fujitsu-siemens.com/com/support/downloads.html nazywa się toto
          ponoć Synaptics. Więcej z Windowsem nie pomogę, bo się na nim nie znam, a w moim
          Ubuntu opcja wyłączenia klikania touchpadem była tak po prostu w ustawieniach
          myszki.
          • kasztanowiaczka Re: fujitsu simens - przeskakujący kursor 11.03.08, 18:41
            dzięki poszperam
    • Gość: madzińska Re: fujitsu simens - przeskakujący kursor IP: *.chello.pl 04.05.08, 01:15
      mam ten komputer i ten sam problem, z tym, że u mnie dochodzi np. zaznaczenie
      kawałka tekstu i kasowanie go w momencie gdy piszę nie patrząc w ekran.
      touchpada nie dotykam na pewno (bo zawsze trzymam ręce dość wysoko), więc
      powyższe rozwiązanie mnie nie dotyczy. nie zależy to też od myszki, bo jak ją
      odłączam i pracuję tylko touchpadem to też się to zdarza. może ktoś wie co się
      dzieje i jak sobie z tym poradzić? pisze teraz pracę magisterską i walka z
      kursorem w tej sytuacji wcale mi nie pomaga :(
      • m.gregor Re: fujitsu simens - przeskakujący kursor 04.05.08, 02:06
        Czasami jesli touchpad jest dosyc czuly to wystarczy przesunac nad nim palcem i
        juz lapie. Wylacz tapping w ustawieniach zaawansowanych touchpada i problem
        powinien zniknac.
        • Gość: madzińska Re: fujitsu simens - przeskakujący kursor IP: *.chello.pl 10.05.08, 20:36
          hmm, nic nie wyłączałam, ale postanowiłam zwrócić większa uwagę na to jak blisko
          touchpada przesuwają się moje ręce podczas pisania. doszłam do wniosku, że może
          rzeczywiście on czasem "łapie" ruch, mimo że nie dotyka się go bezpośrednio.
          więc zwracam uwagę, żeby nie trzymać rąk blisko. wyłączać go nie będę, bo czasem
          się przydaje, a tak włączać i wyłączać co chwila, to bez sensu.
          ale dzięki za radę :)
          • m.gregor Re: fujitsu simens - przeskakujący kursor 11.05.08, 01:15
            Ale nie wylaczac wogole touchpada tylko wylaczyc Tapping (po polsku to sie chyba
            nazywa Pukniecia).
            • Gość: madzińska Re: fujitsu simens - przeskakujący kursor IP: *.chello.pl 11.05.08, 09:10
              aaa... :D. Ok, sprawdzę to sobie jeszcze, bo najpierw muszę ściągać to coś tam,
              o czym mowa wyżej, bo tak samego z siebie to tego nie ma u mnie ;]
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka