zapijaczony_ryj 04.04.08, 13:12 Troche kombinowałem i teraz mi sie tak zrobiło, ze część mam po polsku , a część po angielsku. Np Outlook po anglelsku . Jak to odkkręcić Link Zgłoś Obserwuj wątek
szalony88 Re: mam system XP media center. 04.04.08, 13:21 Napisz co kombinowałeś :) Możesz spróbować "spolszczyć" cały system. Jeśli chodzi Ci o MS Outlook, a nie Outlook Express to jest on niezależny Link Zgłoś
zapijaczony-ryj Re: mam system XP media center. 04.04.08, 18:48 szalony88 napisał: > Napisz co kombinowałeś :) > Możesz spróbować "spolszczyć" cały system. Jeśli chodzi Ci o MS > Outlook, a nie Outlook Express to jest on niezależny CHodzi mi o Outlook Express, bo tego uzywam. A co kombinowałem, to po kolej. Nie chciał mi odpalić komp.Włączał się i bez przewrwy wyłaczał.( stało się to instalacji Norton System Works). Wtedy jako "fachowiec od siedmiu bolesci" postanowiłem się sam ratowac z płyty instalacyjnej XP Media Center. NIestety to jest amerykański system z nakładką ( a z angielskiego jestem Niemiec)no i zainstalował mi się drugi system na komputerze. Komputer się uruchomił ,co prawda po angielsku, ale działał. I uruchamiały się dwa systemy, stary po polsku który nie działał , tzn odpalał się Windows tylko bardzo długo i nic nie można było zrobić , a po kliknięciu na cokolwiek ze strzałki robiła się klepsydra i za przeproszeniem można było tylko go wyłączyć. Natomiast ten po angielsku odpala się normalnie i działał, tylko tak jak by był zupełnie oddzielnym komputerem. Nie działał internet i narzędzia z poprzedniego systemu, ale mogłem otwierać zawartości poszczególnych partycji z tym, ze programy uzytkowe nie działały.Działały tylko zdjęcia i dokumenty itp.( nawet w panelu sterowania w dodaj,usuń programy nie można było otworzyć programów starego systemy. Zawartość nowego była bez tych ze starego czyli była inna. I w tedy wpadłem na pomysł o usunąłem z Files i czegoś tam jeszcze tego Nortona. I komp odpalał na jednym i drugim systemie. Wtedy odinstalowałem ten angielski i...Komp działa , wszystko jest jak trzeba, tylko jak uruchamiam to muszę strzałkami w dół przelecieć z tego odinstalowanego na stary Windows i ... część mam po polsku, a część po angielsku. Innymi słowy cóś zrąbałem, ale nie miałem innego wyjścia. Lepiej jak tak działa, niż miało nie działać. TYlko chciałbym z tego angielskiego wyjśc i jakoś skasować ten ślad po usunientym systemie przy starcie, bo teraz kobita sama kompa nie uruchomi. I to by było mniej więcej na tyle, a właściwie tyle pamiętam, bo "działań" było bardzo duzo, ale efekt jest pewny i taki jak opisałem Jak byś mnie mógł pomóc to bym był wdzięczny. pozdrawiam Link Zgłoś