Dodaj do ulubionych

problem z wifi

IP: *.adsl.proxad.net 07.04.08, 20:32
podrzebuje pomocy i dobrych rad......
od kilku dni, laptop syna " nie rozpoznaje wifi".
w domu jestesmy podlaczeni do komputera stacionarnego przez modem i
dwa laptopy przez karte wifi przy modemie.

loptop syna, nie "widzi" zadnego lacza bez kabla....
probowalismy zaistalowac oprogramowanie windowsa, i lacze sie
znajduje az do czasu kiedy komputer wylanczamy.
I teraz jestem w tej samej sytuacji: bez lacza.....

czy to mozliwe ze to lacze sie zdezactywowalo...
jesli tak, to gdzie mozna to na nowo podlaczyc?

czy jest to problem "materialny", czy moze jakis wirus?

bardzo prosze o pomoc
z gory dziekuje za kazda rade
Obserwuj wątek
          • Gość: meg Re: problem z wifi IP: *.adsl.proxad.net 07.04.08, 22:07
            router zresetowany juz kilka razy
            a w komputerze ktory nie dziala nie ma w ogole profilu wifi....
            nie widac zadnego lacza bez kabla....
            (nie wiem czy to wazne ale na obudowie laptoka jest kontrola
            wireless - swiatelko powinno byc niebieskie a jest caly czas
            czerwone, na pozycji ON)
            • Gość: ala Re: problem z wifi IP: *.chello.pl 07.04.08, 22:44
              wydaje się z opisu, że problem jest natury bardziej sprzetowej lub
              konfiguracji sprzetu, niż programowej.
              może to coś pomoże:

              panel sterowania->system->Menedżer urządzeń:
              1.spradź, czy karta WiFi nie jest wyłączona (wtedy WŁĄCZ) lub czy
              nie ma żółtego znaczka (wtedy USUŃ to urządzenie i uruchom ponownie
              komputer - przy starcie znajdzie urządzenie i zainstaluje je w
              oparciu o sterowniki, które ma już w systemie)

              2.panel sterowania->połączenia sieciowe:
              sprawdź stan (prawoklik i Właściwości) połączenia bezprzewodowego -
              czy wybrane jest własciwe urządzenie (miałam taki problem, po próbie
              połaczenia lapka z komórką); jeśli coś będzie nie tak - USUŃ to
              połączenie (delete) i utwórz Nowe połączenie bezprzewodowe

              3.panel sterowania->opcje internetowe->zakładka Połączenia
              usuń to, co ew. jest w okienku i sprawdź, czy w Ustawieniach sieci
              LAN nie masz wpisanego proxy - jest zbędne, usuń je

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka