Dodaj do ulubionych

Windows Guard 2005

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.08, 15:56
Witam :)
Zainstalowałam w swoim komputerze program WindowsGuard 2005. I problem w
tym,że nie mogę go teraz odinstalować.
Nie ma opcji uninstall, ani żadnego folderu,w którym mógłby się znaleźć.
Bardzo proszę o pomoc.
Obserwuj wątek
    • m.gregor Re: Windows Guard 2005 07.06.08, 15:58
      A po co go instalowalas?
      • Gość: ktoś45 Re: Windows Guard 2005 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.08, 16:04
        Z bardzo prostego powodu - mój komputer jest ogólnie dostępny. I moje dzieciaki
        pakują w niego co im tylko do głowy przyjdzie.
        Chodziło mi o to, by zablokować im dostęp do możliwości instalowania programów.
        Ale WG 2005 nie spełnił moich oczekiwań - albo ja nie umiem go skonfigurować.
        Bo NADAL pozwala instalować programy. Sprawdziłam.
        • Gość: jumo Re: Windows Guard 2005 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.08, 16:39
          A wystarczy tylko ograniczyć uprawnienia. No ale jak dzieciaki są adminami to
          mnie nie dziwi.
          • Gość: ktgoś45 Re: Windows Guard 2005 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.08, 16:53
            Niestety - nie umiem ograniczyć możliwości dostępu.
            Nie jestem już taka młoda i komputer nie jest moim "drugim ja".
            Gdyby ktoś - zamiast krytykowania mnie - umiał pomóc, byłabym wdzięczna.
            • Gość: jumo Re: Windows Guard 2005 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.08, 18:33
              start/ustawienia/panel sterowania/użytkownicy i hasła/dodaj/ teraz wpisujesz np.
              syn klikasz dalej teraz możesz wpisać hasło lub nie, dalej tu zaznacz uzytkownik
              z ograniczonym dostępem klikasz zakończ potem w zakładce zaawansowane stawiasz
              ptaszka w okienku z napisem "ządaj od użytkowników naciśnięcia klawiszy
              Ctrl+Alt+Del przed logowaniem" i okej. Następnie prawoklik na Mój komputer
              wybierasz zarządzanie komputerem potem użytkownicy i grupy lokalne potem
              użytkownicy potem syn klikasz dwa razy ptaszkujesz Użytkownik nie może zmienić
              hasła i hasło nigdy nie wygasa. Tą samą metodą ustawiasz hasło dla administratora.
              • Gość: ktoś45 Re: Windows Guard 2005 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.08, 13:05
                Jumo--wielkie dzięki za opisanie procedury,jak hasłuje się użytkowników kompa.
                Ale moje pytanie dotyczyło zupełnie czegoś innego.

Tak więc jeszcze raz pytam - JAK odisntalować tego WinGuard`a ?? Bo nadal nie
                wiem :(
                • Gość: Sławek62 Re: Windows Guard 2005 IP: *.klaudyny.waw.pl 08.06.08, 13:57
                  start > ustawienia > panel sterowania > Dodaj/Usuń programy
                  Gdy brak
                  start > Wyszukaj > pliki i foldery
                  z wyszukiwaniem (Bardziej zaawansowane) w folderach systemowych i
                  ukrytych, po znależieniu prawy myszy i Usuń
                  Poszukaj i pobierz trial programu Jv16 np:
                  www.programosy.pl/program,jv16-powertools.html
                  www.instalki.pl/programy/download/narzedzia_systemowe/jv16_PowerTools.php
                  zainstaluj
                  Menadżer oprogramowania:
                  znajdź WinGuarda, zaznacz i naciśnij "Odinstaluj", zapisz kopię
                  Czyszczenie rejestru:
                  Gdy kilkaset pozycji, Usuń z kopią i warto zrobić :
                  Kompaktowanie rejestru.
                  Gdy odmowa dostępu do plików musisz operacja kasowania plików
                  WinGuarda przeprowadzić w trybie awaryjnym
    • Gość: ktoś45 Re: Windows Guard 2005 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.08, 12:44
      Sławek :)) Wielkie dzięki :))
      Dopiero dzisiaj mogę odpisać, bo zwalił się na mnie nawał pracy.
      Jak podałeś te linki powyżej, do programów, to otworzyła mi się klapka :))
      Mam zainstalowane w swoim komputerze coś takiego jak REG CLEANER. No i słusznie
      wydedykowałam,że ten cały REG odinstaluje mi tego nieszczęsnego Guarda. I tak
      się stało :))
      Cóż.. tak to bywa, jak nieobznajomiona z kompem blondynka w starszym wieku,
      zaczyna coś grzebać na własną rękę :)))

Jeszcze raz wielkie dzięki za pomoc :))
      Pozdrawiam.
      • Gość: jumo Re: Windows Guard 2005 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.08, 15:19
        Wiek i kolor włosów nie mają znaczenia wystarczy trochę pogooglować i poczytać
        parę mądrych gazetek a bedziesz wiedzieć więcej niż niejeden małolat który tylko
        gra.
        Pozdrowionka.
        • Gość: ktoś45 Re: Windows Guard 2005 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.08, 16:45
          Jumo--może i masz rację. Ale ja już nie tak szybko wszystko "chwytam", jak
          młodzi. Bo patrzę na nich i widzę, że im to jakoś szybciej przychodzi
          przyswajanie nowości, niż mnie. "Starość nie radość" - taka prawda.
          Z tym, że wiem jedno - ja dużo uważniej czytam,niż oni :)) I chyba tylko to mnie
          jeszcze ratuje.
          Pozdrawiam :))
          • Gość: jumo Re: Windows Guard 2005 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.08, 19:16
            Przestań z tą starością. Ja mam 59 lat, kompa od lat 8, uczyłem się sam, a teraz
            czasem prowadzę kursy "podstawy obsługi komputera" i o dziwo udaje mi się
            zaskoczyć nawet tzw. speców i to młodych wykładowców przedmiotów informatycznych.
            Serdecznie pozdrawiam i życzę postępów w nauce obsługi kompa. Wystarczy się nie
            bać durnej maszyny.
            • Gość: Greg Offtopic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.08, 22:23
              Jumo, to nie tak - wiek, płeć czy kolor włosów bywa bardzo wygodną
              wymówką, coś na zasadzie: patrzcie jaka jestem biedna i głupia, nic
              nie potrafię znaleźć, więc musicie poskakać wokół mnie.
              • Gość: jumo Re: Offtopic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.08, 07:51
                Drogi Gregu dla ludzi starszych należy mieć odrobinę zrozumienia. Jeśli są
                bystrzy a zapewne są to wystarczy kilka drobnych rad i wskazówek a oni już dalej
                sobie poradzą w przeciwieństwie do młodzieży której nic się nie chce.
                Pozdrawiam.
                • Gość: ktoś45 Re: Offtopic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.08, 12:16
                  Nie zasłaniam się wiekiem,ani tym bardziej czymkolwiek innym :))
                  Chodzi mi po prostu o to,że moje zdolności przyswajania pewnych dziedzin wiedzy
                  nie są już tak "bystre", jak kiedyś.
                  Na dodatek - czasami tzw. slang komputerowy jest mi kompletnie obcy i nie bardzo
                  rozumiem, jak się w nim poruszać.

Jumo--gratuluję wiedzy :)) Może - przy odrobinie wolnego czasu - wezmę z Ciebie
                  przykład i też się trochę podszkolę :)) Bo na wiedzę nigdy nie jest za
                  późno,prawda ??
                  A gdybyś kiedyś chciał zasięgnąć porady w sprawach związanych z organizacją
                  służby zdrowia - chętnie służę pomocą :))
                  Serdecznie pozdrawiam.
                  • Gość: jumo Re: Offtopic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.08, 12:57
                    Bosze!!! Tylko nie wspominaj mi o służbie zdrowia, miałem to nieszczęście
                    przepracowania tam 10 lat i na temat organizacji pracy tejże służby wiem aż za
                    dużo. a zresztą nie odbiegajmy od tematu. hihihi.
                    Pozdrowionka.
                • Gość: Greg Re: Offtopic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.08, 12:44
                  Źle mnie zrozumiałeś - ja nikogo nie ganię za chęć uczenia się
                  czegoś nowego. No właśnie, chęć - stykam się bardzo często z ludźmi,
                  którzy nie wykazują odrobiny zaangażowania własnego w celu
                  rozwiązania problemu, nawet jak wytłumaczę najprostszym możliwym
                  językiem. Do tego, zamiast stwierdzenia "nie rozumiem" albo się
                  złoszczą, albo tłumaczą właśnie wiekiem lub płcią zupełną niechęć
                  rozwiązania problemu.
                  • Gość: jumo Re: Offtopic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.08, 12:59
                    Przepraszam za nie zrozumienie a z resztą zgadzam się całkowicie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka