Dodaj do ulubionych

Pytanie o Excela:

IP: 212.14.60.* 25.09.03, 16:16
jak znalezc w duzym arkuszu wpisy podwojne/takie same?
Obserwuj wątek
    • Gość: ted Re: Pytanie o Excela: IP: *.biaman.pl 25.09.03, 16:31
      Sortuj kolumnę (łącznie całą tablicę), w której dane się powtarzają.
      Powtarzające się wiersze będą jeden po drugim. Usuń je całymi wierszami jeśli
      są zbędne i identyczne całe wiersze. Oczywiście nie muszę ci chyba przypominać
      byś zostawił wiersz powtarzany
      • Gość: 2ted Re: Pytanie o Excela: IP: *.146.57.74.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 07.08.13, 23:49
        Cześć.
        Pracując na wykresach Excela i licznych jego odwołaniach zauważyłam (po zainstalowaniu excel 2007), że kopiując arkusze w jednym skoroszycie kopiują się wykresy, ale dane do wykresu pobierane są z arkusza pierwotnego - kopiowanego.

Wcześniej - w systemie 2003 dane do wykresu pobierane były z arkusza na którym dany wykres się znajdował - co było dla mnie odpowiednim.

Szukałam w ustawieniach, ale nie znalazłam odpowiedzi, co jest przyczyną, że źródła danych nie aktualizują się po przekopiowaniu.

Może ktoś wie co jest przyczyną i jak można to prawidłowo ustawić?
        • Gość: aqq Re: Pytanie o Excela: IP: *.dynamic.chello.pl 08.08.13, 11:39
          a próbowałeś najprostszego "Wklej" (spod prawego klawisza myszy lub Ctrl+V), zamiast "Wklej specjalnie"???

• Gość: aqq Re: Pytanie o Excela: IP: *.dynamic.chello.pl 08.08.13, 11:31
      z Dane->Filtr->Filtr zaawansowany
      uruchom filtrowanie "Na miejscu" bez żadnych warunków zaznaczając tylko "REKORDY UNIKATOWE"
      zdublowane wiersze zostaną ukryte
      widocznym zmień tło, a potem Odkryj ukryte
      te zdublowane będą "w starym kolorze"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka