Dodaj do ulubionych

Koprocesor do nvidia

IP: *.nice.hnet.pl 08.07.08, 15:02
Witam
Przewaliłam tę beznadziejna Vistę na XP na moim laptopie HP seria tx1000, ze sterownikami walczyła 2 dni i z 8 znaków zapytania został mi tylko jeden koprocesor. Może ktos wie do czego to? i gdzi emozna znaleść do niego sterowniki,szukałam na AMD i na nVidia ale nic nie mogę znaleść. Może ktoś bawił się ze sterownikami i może mi pomoże?
A może ktoś może polecić program do ściągamia sterowników lub upgradów; próbowałam Driver Detective i Driver Updater ale w wersji free można tylko przetestować stery, a ścignąć tylko po aktywacji.
Obserwuj wątek
    • Gość: XTC Re: Koprocesor do nvidia IP: *.acn.waw.pl 08.07.08, 15:27
      > Może ktos wie do czego to? i gdzi emozna znaleść do niego
      > sterowniki,szukałam na AMD i na nVidia ale nic nie mogę znaleść.
      > Może ktoś bawił się ze sterownikami i może mi pomoże?

Nie ma oddzielnych sterowników do koprocesora. Trzeba zainstalować sterowniki do
      chipsetu (np nForce).

> A może ktoś może polecić program do ściągamia sterowników lub
      > upgradów; próbowałam Driver Detective i Driver Updater ale w
      > wersji free można tylko przetestować stery, a ścignąć tylko po
      > aktywacji.

Najlepiej po prostu ściągać aktualne wersje ze strony producenta sprzętu.
      • Gość: annap6 Re: Koprocesor do nvidia IP: *.nice.hnet.pl 08.07.08, 20:05
        Sęk w tym,że sterowniki do chipsetu mam wgrane, sciągniete ze strony nvidii, ale z koprocesorem jest cały czas problem.
        A producent sprzętu nie udostępnia serowników do tego modelu bo jest on sprzedawany z vista oemową i tam stery już są, a jak ktoś chce mieć xp to musi się bujać sam, tak sie dowiedziałam na infolinii.
        • Gość: evo Re: Koprocesor do nvidia IP: *.adsl.inetia.pl 15.11.08, 10:49
          witam mozesz mi podac skad masz te sterowniki
          jak mozesz to wyslac na maila hylaczek2@wp.pl
          napewno sie odwdziecze
    • Gość: zdzichu_cz_wa Re: Koprocesor do nvidia IP: *.clw.metro.digiweb.ie 15.11.08, 15:22
      A może to intel?? podaj konkretny model to poszukam.

A swoją drogą czemu zmieniłeś na xp jak vista jest całkiem niezła.
      W swoim asusie miałem xp i viste. XP uruchamiał sie 5 sekund szybciej ale za to
      programy pod vista jakoś tak lepiej działają lepiej rozdziela zadania pod dwa
      rdzenie a po włączeniu areo obsługe efektów wizualnych przejeła grafika i
      procesor w normalnej pracy jak www filmy i edytor tekstu nie przekracza 10% na
      poszczególny rdzeń.Co do filmów zainstalowałem kodeki avivo od ati i karta
      graficzna odciązyła procesor w czasie oglądanie i np konwertowania filmów. Moze
      ci chodzi o gry i programy? Wszystkie stare gry które instalowałem zaczynając od
      age of empire I do nowych działają bez problemu to samo do tyczy starszych
      programów.

Jeżeli uważasz ze vista chodzi za wolna wystarczy wyłączyć kilka usług systemu
      które ci są niepotrzebne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka